Egy farmer feltalálta a fülmelegítőt újszülött bocik számára, hogy melegen tartsa őket, és a róluk készült fotók imádni valók

A fül a testnek az egyik olyan része, ami leginkább ki van téve a hidegnek, hiszen kiáll és gyenge a vérkeringés is benne. Mikor az amerikai Wisconsin államban egy farmernek leégett az istállója, meg kellett oldania a bocik melegen tartását a fagyos időben. Így született meg a boci-fülmelegítő.

Az imádni való fotók erről a cuki találmányról vírusszerűen terjedtek az interneten

Egy írországi tejtermelő nemrég feltöltött egy fotót egy rózsaszín fülmelegítőt viselő bociról. A fotó rövid idő alatt több mint 170.000 lájkot és 30.000 retweetet kapott Twitteren. “Kiderült, hogy a fülmelegítő bociknak, ami megvédi őket a megfagyástól, nagyon is valódi dolog.” – írta a kép mellé, majd rengeteg választ kapott, többségében azzal, hogy mennyire tündériek a fotók.

A találmány azonban Írországtól egy óceánnyira, az amerikai Wisconsin államban született meg. Feltalálója Holly Poland, a farmer, aki akkor ötlötte ki a fülmelegítőt, amikor azon gondolkodott, hogyan tudná melegen tartani a borjakat a kemény téli hidegben, miután leégett az istállójuk.

Praktikus megoldás a fagyos idő ellen

2019 elején Észak-Amerikán fagyos idő söpört végig. A polar vortex okozta, aminek hatására a hőmérő higanyszála 40 fokkal csúszott 0 alá. Ebben a dermesztő hidegben Holly úgy döntött, kabátokat és fülmelegítőket vesz a kis borjaknak és átalakítja őket, hogy melegen tarthassa az állatokat.

Hogy spóroljon és hogy a bocikra tudja alakítani a holmikat, megkérte nagynénjét, Kim Ewerst, akinek egy hímzőboltja van, hogy készítsen néhány fülmelegítőt a borjaknak. Belül filcet, kívül vízlepergető anyagot használtak fel hozzá, a pántokat pedig tépőzárakkal rögzítették a bocikra.

Többet adtak el, mint amire számítottak

A két nő élénk színekben készítette el a fülmelegítőket, hogy a hóban könnyen meg lehessen találni őket, ha az állatok esetleg leszednék magukról.

Egy kis szerencsével és nagy találékonysággal ebből aztán üzlet lett: Holly 20 dollárért elkezdte árulni a bocik számára készült fülmelegítőket. Farmjának Facebook oldalán és több közösségi oldalon hirdette őket. “Azt hittem, 5-öt, talán 10-et eladunk belőle. Fel sem merült bennem, hogy ekkora lesz rájuk a kereslet.” – mondta Holly.

Családi üzlet

Hogy a kereslettel lépést tudjanak tartani, Holly, a nagynénje és az unokatestvérei szorgalmasan készítették a fülmelegítőket. Mivel mindannyian teljes állásban dolgoztak, az éjszakákat töltötték ezzel.

Az idő múlásával a projektnek neve is lett: Moo Muffs. Már van saját logójuk, és online is tudnak megrendeléseket fogadni. Most, hogy közeleg az újabb tél az északi féltekén, már felkészültek a megnövekedett keresletre, és hogy növeljék az eladást, együttműködnek egy állattenyésztő vállalattal, amelyik a jövőben segíteni fogja a Moo Muffs gyártását.

betöltés...