10 áldozat, amit szüleink hoztak értünk, és mi észre sem vettük

Gyermekkorunkban szüleink szeretetét természetesnek vesszük, és nem értékeljük őket annyira, mint amennyire megérdemelnék. De amint idősebbek leszünk, rájövünk, hogy szüleink a legnagyobb támaszaink az életben. Boldogan adtak fel értünk rengeteg dolgot, hogy a lehető legjobban nevelhessenek fel minket.
Hogy azzá válhattál, aki ma vagy, azért a szüleidnek rengeteg kihívással kellett szembenézniük, és számos nehézséget kellett megoldaniuk. A következő összeállítás után még jobban fogod szeretni őket.

1. Gondoskodtak róla, hogy a legjobbat kapd akkor is, ha nekik a legrosszabb jutott

A szülőknek a gyerekeik jelentenek mindent, és bármit megtennének, hogy mosolyt lássanak az arcukon. Ahelyett, hogy maguknak vennének új dolgokat, a szülők számára a gyerekek az elsők, az ő elégedettségük és boldogságuk mindennél előbbre való. A szüleid a saját kényelmüket mindig feláldozták érted.

2. Nem aludtak, hogy te nagyokat alhass

Egy kisbaba a szülők számára egyet jelent az alig alvással, akár éveken át. Mikor egy új családtag megérkezik, az élet minden területén változások történnek, még az anyagi helyzetet illetően is. A gyermeket váró szülők keményebben dolgoznak, hogy fedezni tudják a jövőbeni kiadásokat. Ezekről a szülőkről kiderült, hogy annyira keményen dolgoznak, hogy jóval termelékenyebbek és jobb munkaerők lesznek. Álmatlan éjszakákkal tettek meg mindent azért, hogy te elérhesd a csillagokat.

3. Feladták a hobbijukat

Szülőnek lenni teljes munkaidős állás, ezért amikor egy baba megszületik, szinte lehetetlen megtartani a korábbi hobbikat. Gondoskodni a gyerekről, minőségi időt eltölteni vele, tanítani, vigyázni rá… és a listát a végtelenségig lehetne folytatni. Ezért a szülők inkább felhagynak a saját hobbijukkal, mikor gyermeket várnak.

4. Mindent eldobva rohantak ápolni, amikor beteg voltál

Megvan annak az oka, hogy amikor beteg vagy, rögtön a szüleid jutnak eszedbe. Azóta, hogy a világra jöttél, a szüleid mindig éberen őrködtek az egészséged fölött. Napokon és éjszakákon át vigyáztak rád, mikor betegen feküdtél, és minden mást félretettek, csakhogy ápolhassanak téged.

5. Inkább veled töltötték az idejüket, és lemondtak a társasági életről

A szülők számára alapvető, hogy a gyerekükkel töltik az időt, hogy hosszútávú és szoros kapcsolatot építhessenek ki vele. Ehhez azonban félre kell tenniük a társasági életüket, és változtatni kell a régi szokásaikon a barátaikkal való találkozások és az éjszakai kimaradások tekintetében.

6. Az utolsó falatot is neked adták, ha éhes voltál

Erről a szüleid valószínűleg sosem beszéltek, de gyakran, mikor egy gyerek ennivalót kér, a szülők a saját adagjukat adják neki. Ha nincs elég étel mindenki számára, az anyák akkor sem hagyják, hogy a gyerekük éhesen feküdjön le.

7. A magánélet olyan luxus, amit nem engedhettek meg maguknak

Egy pár számára a magánélet semmivé lesz a gyerek megérkezésével. A gyerekek szó szerint mindenhova követik a szüleiket, és sokszor azt is kikönyörgik, hogy velük alhassanak. A szülők megértő mosollyal az arcukon ebbe is beleegyeznek.

8. Inkább a te jövődre gyűjtöttek, mintsem magukra költötték volna a pénzüket

Mikor felnövünk és elkezdünk dolgozni, akkor jövünk rá, milyen nehéz is pénzt keresni. A szüleink még keményebben dolgoztak, hogy az egész család megélhetését biztosítsák, és ahelyett, hogy olyan életet éltek volna, amilyenre vágytak, nekünk, a mi jövőnkre tették félre a pénzt.

9. Akkor is nyugodtak maradtak, ha a kedvenc holmijukat tetted tönkre

Szülőnek lenni sok türelmet igényel. Tudni kell kezelni a gyereket akkor is, ha egy drága holmit tör össze, folyton átkapcsolja a tévét a kedvenc mesecsatornájára, mikor te éppen mást szeretnél nézni, vagy kikotyogja a családi titkokat másoknak. A szüleid ilyenkor csak annyit mondtak, mikor valamilyen kedvenc holmijukban tettél kárt, hogy “semmi baj”, és úgy tettek, mintha kicsit sem bántaná őket.

10. Neked adták teljes szívüket

Ahogy felnövünk, egyre világosabbá válik, hogy az életben senki nem fog minket annyira szeretni, mint a szüleink. Ők tanítottak meg az önzetlenségre és feltétel nélküli szeretetre. A szülők életük nagy részét a gyereküknek szentelték, és most sem tennének másként. Öleld meg őket, és tudasd velük, mennyire értékelsz mindent, amit érted tettek!

betöltés...