Jobb lenne, ha legalább évente egyszer nyaralni vinnéd az anyukádat

Sokak számára az anyukájukkal való utazás nem éppen a legjobb kikapcsolódás. Ezért inkább a párjukat vagy egy barátnőjüket viszik magukkal. De ha kicsit többet megtudsz a dologról, látni fogod, hogy az anyával való utazásnak rengeteg előnye van. Hívd fel, és közöld vele, hogy eljött a közös utazás ideje!

1. Az anyukád és te összeszokott párost alkottok

Míg a barátaid szokásaihoz alkalmazkodni időbe telik egy utazás során, addig az anyukád és te a világon a legjobban ismeritek egymást. Márpedig arról, hogy milyen a jó nyaralás, mindenkinek más az elképzelése. Múzeumokat látogatni, feküdni a parton, túrázni vagy sorra járni az éttermeket – ebben te és az anyukád meg fogjátok találni a közös nevezőt.

Gondolj arra, hogy az anyukád volt az, aki először megismertetett téged az utazás élményével. Ezért biztos lehetsz benne, hogy ugyanazokat a dolgokat fogjátok kedvelni.

2. Együtt szerezhettek valóban értékes élményeket

Nincs az a szuvenír, ami pótolhatna egy anyukáddal készült, elmosódott szelfit vagy egy fotót, amin ketten álltok egy emlékezetes helyen. Ezeket a nem mindig tökéletes, de annál meghatóbb képeket talán nem tartod a legmenőbbnek, de később kincsként fogod őket őrizni, mert visszahozzák azokat az édes pillanatokat, amiket együtt éltetek meg.

Utazás során arra koncentrálj, hogy emlékezetes élményeket gyűjtsetek, melyek évekkel később mindkettőtöknek sokat fognak jelenteni. Mi is lehetne annál jobb, mint évek múlva egy csésze tea mellett nézegetni ezeket a fotókat és visszaemlékezni a közös élményekre?

3. Egy anya-gyerek utazás a legjobb módja a kapcsolat szorosabbá tételének

Ha közel is laksz az anyukádhoz, a mindennapokban nehéz időt találni arra, hogy egy jót beszélgessetek. Sokszor csak hétvégén, ünnepek vagy családi események alkalmával váltunk néhány szót a szüleinkkel, ilyenkor viszont mások is vannak körülöttünk. Amikor együtt utaztok, akkor viszont az egész nap reggeltől estig csak a tiétek. Van idő a beszélgetésre, nevetésre, ölelésre, sírásra – minden olyasmire, amire egyébként nem találnál alkalmat.

4. Az utazás nagyon jó alkalom arra, hogy azt mondhasd az anyukádnak: “Köszönöm!”

Egy szerető anya megtesz mindent, hogy boldognak lássa gyermekét. Ha elviszed egy közös utazásra, köszönetet mondhatsz neki ezért. Talán nem is gondolnád, de egy közös utazás sokkal többet jelent az anyukádnak egy szimpla vakációnál. Visszahozza benne azokat az emlékeket, mikor gyermekkorodban utaztatok együtt, visszajönnek benne anyaságának legmeghatóbb, nosztalgikus pillanatai.

5. A közös utazás során jobban megismerhetitek egymást, és kiléphettek a komfortzónátokból

Mi az anyukád kedvenc étele? Melyik könyvet olvassa éppen? Mik a tervei a jövőben? Ha legalább egyik kérdésre nem tudsz választ adni, akkor neked és az anyukádnak mindenképp szükségetek van egy közös utazásra. Töltsetek együtt értékes időt, ismerjétek meg egymás titkait, és élvezzétek, hogy van idő véget nem érő beszélgetésekre.

Ha valami olyat csináltok együtt, amit korábban még sosem, az erősíti a köztetek lévő kötődést. Eddig eszedbe sem jutottak az extrém sportok? Siklóernyőzni a tenger fölött és közben biztatni egymást egészen új, izgalmas élménnyel ajándékoz meg mindkettőtöket.

6. Az anyával való utazás türelemre tanít

Bár az anya és gyermeke közötti kötelék a világon a legerősebb, mégiscsak különböző generációkhoz tartozunk, ízlésünk és véleményünk is különböző. Más időpontokban kezdjük a napot, mást szeretünk enni reggelire és más az elképzelésünk arról, hogy lefekvés előtt milyen filmet nézzünk. Egy utazás során azonban muszáj lesz ezekben a dolgokban is kompromisszumot kötni és megtalálni a legjobb megoldást mindkettőtök számára.

betöltés...