Egy tanulmány szerint a következő repülésen megismerkedhetsz a jövendőbeli szerelmeddel

Vajon milyen lesz a következő szerelmed? Világos vagy sötét szemű? Vicces vagy inkább komoly? Rendszeresen sportol vagy nem nagyon érdekli a kinézete? Sajnos, ezekre a kérdésekre senki sem tudhatja a választ. Attól függetlenül, hogy milyen lesz a jövendőbeli párod, egy tanulmány kiderítette, hogy akár a következő repülőutad alkalmával is összefuthatsz vele.

Repülő szívek

Amikor szeretnénk megismerkedni valakivel, többnyire bárokba, clubokba, moziba és koncertekre megyünk. De arra talán nem is gondolunk, hogy ezeknél magasabban is találkozhatunk új emberekkel. Nem, nem arra akarunk ösztönözni, hogy kezdj el siklóernyőzni! A közönséges repülésről van szó, mellyel egy tanulmány foglakozott bővebben.

A HSBC Bank és a Travel + Leisure magazin közösen végzett felmérése érdekes felfedezéseket tett azok számára, akik a következő szerelmükkel való találkozásról álmodnak.

A tanulmány

2018 júliusában 5000 utast vontak be a vizsgálatba, akik 141 különböző országból származtak. A kutatókat nem az érdekelte, hogy mi az utasok véleménye a reptérről vagy hogy mivel szórakoztatták magukat a repülés során. Kérdéseikkel azt próbálták kideríteni, hogyan viselkednek az emberek a repülőút alatt.

Az összegyűjtött adatok elég érdekesek. Nyilvánvalóvá vált, hogy Ámor bizony nem fél a magasságtól.

Az eredmények

Az utasok válaszai alapján 50-ből 1 ember már kezdett románcba olyasvalakivel, akit a repülőgépen ismert meg. Ha belegondolunk, ez nem is annyira meglepő. Mindannyian láttunk már olyan filmet, ahol két olyan ember esik szerelembe, akik a repülőn találkoztak először, majd a szerelmük landolás után folytatódott. Ilyen például a Francia csók Meg Ryan és Kevin Kline főszereplésével.

De ez nemcsak a szerelemre igaz. A repülőgépen másfajta kapcsolatok teremtésére is adódnak lehetőségek. A kutatásban résztvevők 16\%-a nyilatkozott úgy, hogy már tett szert valamilyen ismeretségre a repülés során, 14\%-uknál pedig a későbbiekben ez barátsággá fejlődött.

Következtetés

Azt hiszed, 2\% nagyon kevés? Nem az. Ha ezt a százalékot érvényesnek tekintjük minden egyes repülésre, akkor minden járaton 2 új pár kapcsolata kezdődik el.

Ehhez viszont fontos, hogy a párkeresők ne az üzenetek és szelfik küldözgetésével legyenek elfoglalva a repülőn, hanem mutassanak nyitottságot és érdeklődést mások felé, bátran folytassanak beszélgetést a mellettük ülőkkel. Talán ők lesznek abból a 2 párból az egyik, akikre újra ráköszönt a szerelem.

betöltés...