8 dolog, ami a testeddel fog történni, ha elkezdesz mindennap mézet enni

betöltés...

Örökké próbálunk olyan varázsszerre bukkanni, ami csodákat tesz a testünkkel, és még finom is. Most találtunk egy ilyet: a mézet. Megismerheted egészséges hatásait, és rögtön fogsz is enni egy nagy kanállal.

Tisztább lesz a bőr

A méz kitűnő antioxidáns, így rendszeres fogyasztása sokféle méreganyagtól szabadítja meg a testet. Antibakteriális hatásaival a bőr állapotát is javítja.

Segít a fogyásban

Ha figyelsz a súlyodra, az orvosok azt ajánlják, kerüld a cukros ételeket. De a mézre ez nem vonatkozik. A benne lévő cukor összetétele különbözik a hagyományos cukorétól. A méz serkenti az anyagcserét, ami alapvetően fontos a fogyáshoz.

Csökken a koleszterinszint

A mézben egyáltalán nincs koleszterin. Éppen ellenkezőleg: alkotóelemei és vitaminjai segítik a koleszterinszint csökkenését. A méz mindennapos fogyasztása a test antioxidáns szintjére is jótékony hatással van, így könnyebb a harc a káros koleszterin ellen.

Erősebb lesz a szív

Kutatások kimutatták, hogy a mézben lévő antioxidánsok megelőzik az artériák összeszűkülését. Attól függően, hogy az érszűkület hol alakul ki, okozhat szívelégtelenséget, memóriaromlást és fejfájást is. Egy pohár vízben keverj el néhány kanál mézet, és az érszűkületet megelőzheted.

Javul a memória

Más kutatások szerint a méznek van stressz elleni hatása, helyre tudja állítani a szervezet sejtszintű védekezési rendszerét, és a memóriát is képes javítani. A benne lévő kalciumot az agy könnyen hasznosítja, ezáltal is javul a működése.

Segíti a jobb alvást

A mézben lévő cukor növeli az inzulinszintet, ami segíti a szerotonin termelődést. A szerotoninból melatonin lesz, ami pedig elősegíti a jobb, pihentetőbb alvást.

Egészségesebb lesz a gyomor

A méznek erős antiszeptikus hatása van, ajánlják is az éhgyomorra való fogyasztását. Ha ezt szokásoddá teszed, számos emésztőrendszeri betegséget elkerülhetsz. Miközben áthalad a gyomron, a méz elpusztítja a kórokozókat és begyógyítja a gyomornyálkahártyán kialakult kisebb sebeket.

Nyugtatja az idegeket

Nemcsak legenda, a méz valóban képes megnyugtatni az idegeket, és csökkenteni a fáradtságot. A mézben lévő glükóz nélkülözhetetlen a neuronok működéséhez. A vérben gyorsan felszívódik, elősegíti a relaxációt, és enyhíti a pszichés betegségeket.

BÓNUSZ: Fokhagymás méz

Ha a mézet kombináljuk szintén erős fertőzésgátló és gyógyhatású összetevővel, mint a fokhagyma, megsokszorozhatjuk az előnyeit. A fokhagymás méz erősíti az immunrendszert, és segít megőrizni az egészséget. A hozzávalók:

  • 3-4 fej fokhagyma,
  • 1 bögre méz,
  • egy kis befőttesüveg.

A fokhagymát szedd gerezdjeire és pucold meg. Tedd a befőttesüvegbe, majd öntsd rá a mézet. Ha buborékos lenne, kevergesd meg. Az üvegre csavard rá a tetejét, majd hagyd magára néhány napig, hogy érlelődjön. Naponta egy evőkanállal egyél belőle éhgyomorra, hogy olyan egészséges és energikus legyél, mint soha korábban.

betöltés...