Mi történik a testeddel, ha napi 4 szem kesudiót megeszel

Vajas, édeskés íze és különleges formája teszi könnyen felismerhetővé a kesudiót. A legtöbben egyszerű rágcsálnivalóként fogyasztják, miközben sejtésük sincs arról, hogy a kesudió csodákat képes művelni a testünkkel, köszönhetően a benne lévő számtalan tápanyagnak.
Tucatnyi tudományos cikk szól erről a dióféléről, és most te is megtudhatod, mi történik a testeddel, ha napi 4 szemet megeszel belőle.

9. A bőröd ragyogó lesz

A kesudió kitűnő forrása a réznek és az antioxidánsoknak, melyek nélkülözhetetlenek a bőr számára. Az antioxidánsok köztudottan csökkentik az öregedés jeleit, a réz pedig – együtt más enzimekkel – kollagént termel, ami a bőr rugalmasságát biztosítja.

8. Ritkábban leszel beteg

A kesudió sok cinket tartalmaz. Ez az összetevő fontos az immunsejtek fejlődéséhez, az antioxidáns enzimek termelődéséhez és általánosságban az immunrendszer működéséhez.

7. Erősebbek lesznek a csontjaid

Már 3 dkg kesudió biztosítja a napi ajánlott rézbevitel 30\%-át és a magnézium bevitel 20\%-át. A réz a csontok és a kötőszövetek fejlődését támogatja, míg a magnézium segíti a kalcium felszívódását, és csökkenti a csontritkulás esélyét.

6. Megóvhatod a szemeidet

A kesudióban sok a lutein és az asztaxantin, ezek az antioxidánsok pedig fontosak a szem egészsége szempontjából. Ha naponta fogyasztod, ezek az antioxidánsok megőrzik a jó látást, és távol tartják a fertőzéseket. A zeaxantin még a káros UV-sugaraktól is óvja a szemet.

5. Megszabadulsz a migréntől

A magnéziumhiány számos problémát okozhat, például magas vérnyomást, gyakori fejfájást és fájdalmat a test különböző pontjain. Ha rendszeresen eszel kesudiót, kellő mennyiségben hozzájuthatsz a magnéziumhoz, és megszüntetheted a migrént.

4. Egészségesebbek lesznek a fogaid

A legcsodálatosabb összetevője a kesudiónak az anacardic sav. Ez a sav képes elpusztítani a gram-pozitív baktériumokat, melyek a fogszuvasodást és az aknét okozzák.

3. Sokkal több lesz az energiád

A kesudió sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, köztük E-, K- és B6-vitamint, rezet, foszfort, cinket, magnéziumot, vasat, szelént. Ezek mindegyikének fontos szerepe van a test egészséges működésében. Ha egészséges az anyagcsere, az energiánk is jóval több lesz a nap során.

2. Könnyebb lesz szabályozni a testsúlyodat

A legtöbben azt hiszik, hogy ha naponta esznek dióféléket, attól elhíznak. Valójában azonban ez nem így van. A kesudióban van ugyan zsír, de ezek egészségesek, a benne lévő magnézium pedig létfontosságú a zsír- és a szénhidrát anyagcsere szabályozásához.

Ha mértékkel, de mindennap fogyasztod a kesudiót, gyorsabban fogsz fogyni, és csökkentheted az elhízás esélyét. A kesudió rendkívül tápláló és hosszú időre eltelít.

1. Fényesebb lesz a hajad

A kesudióban lévő réz fényt ad, erősíti a hajszálakat, selymes textúrát kölcsönöz a hajnak. A hajszín élénkítéséhez is érdemes fogyasztani, mivel fokozza a melanin nevű pigment termelődését.

betöltés...