Mexikói gyerekek házakat építettek kóbor kutyáknak újrahasznosított anyagok felhasználásával - Csodálattal nézzük őket

Amikor emberségről és empátiáról van szó, sokszor a gyerekek a főszereplők. Így van ez a következő történetben is. A mexikói Zacatecas Oktatási Intézet általános iskolájában 35 gyerek épített házakat kóbor kutyáknak, olyan anyagok újrafelhasználásával, melyeket otthon találtak. Leleményes projektjük vírusszerűen terjedt a közösségi oldalakon, és mindenki arra kíváncsi, vajon honnan jött az ötlet. Most többet is megtudhatsz erről a különleges kezdeményezésről.

Kezdeményező szellemű gyerekek

Az iskolai év vége felé közeledve 35 gyerek kidolgozott egy olyan projektet, mellyel a céljuk az volt, hogy hatást gyakoroljanak a társadalomra. Tanáraik vezetésével a diákok egy olyan problémára fókuszáltak, mely sajnos elég gyakori: az utcákon élő kóbor kutyákon próbáltak meg segíteni. Ezért döntöttek úgy, hogy kutyaházakat építenek, ami biztonságos menedékként szolgálhat az otthontalan állatoknak az eső és a hideg elől.

A felhasznált anyagok

A projektben nemcsak a kutyaházak kaptak hangsúlyt, de a készítésükhöz felhasznált anyagok is. Ezek ugyanis mind újrahasznosítottak voltak. A diákok az otthon fellelt anyagokból építették meg a házakat, például fa hulladékot, régi lepedőt, műanyag palackokat, kartonpapírt, régi ruhákat is felhasználtak hozzájuk. A fantáziájukat életre keltve pedig kedvükre színezték, díszítették a kutyaházikókat.

Egy értelmes és célratörő projekt

A diákok a kezdettől fogva tudták, hogy projektjüknek mi a pontos célja. Ezért, miután elkészítették és bemutatták az általuk készített kutyaházakat, felajánlották őket a helyi menhelynek, egy non-profit alapon működő, kutyamentő szervezetnek.

Kóbor kutyák Mexikóban

Mexikóban a kóbor, gazdátlan kutyák problémája komoly méreteket öltött, és súlyos következményeket von maga után. Egy statisztika szerint az országban a kutyák 70\%-a otthontalan. Ez rendkívül riasztó arány, és számos környezeti hatása van.

Fogadj örökbe, ne vásárolj!

Szerencsére egyre több ember és szervezet köteleződik el a kutyák mentése és számukra gazdi találása iránt. Mind többen döntenek felelősen, és vásárlás helyett örökbe fogadnak kutyákat. A kutyamentők áldozatos munkájukkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra. Azt javasolják:

  • Vásárlás helyet inkább fogadj örökbe.
  • Ne szaporíttasd a kutyádat (hiszen mindig örökbe fogadhatsz egy másikat), időben ivartalaníttasd.
  • Egy kisállat is élő teremtmény, aminek nemcsak ételre és hajlékra van szüksége. Fontold meg, van-e rá elég időd, van-e benned elég elszántság egy kisállat tartásához, és rendelkezel-e a kellő anyagi háttérrel ahhoz, hogy háziállatot tarts. Mindez komoly felelősség.
betöltés...