14 ikonikussá vált film, ha az eredetileg szánt szereplőkkel forgatták volna

A filmipar trükkös üzletág, ahol a tervek egy szempillantás alatt képesek megváltozni. Ma Jack Sparrow kapitányt Johnny Deppel azonosítjuk, és aligha tudnánk elképzelni a helyébe Hugh Jackmant. Márpedig a Karib-tenger kalózai forgatókönyvírójának első választása bizony ez utóbbi volt.
Most megnézheted, milyenek lennének kedvenc filmjeid híres szerepeiben azok a színészek, akikre eredetileg esett a készítők választása.

1. Emma Watson mint Hamupipőke

Emma Watson számtalan emlékezetes szerepet mondhat magáénak eddigi színésznői karrierjében. Csak kevesen tudják, hogy a Hamupipőke is egyike lehetett volna az alakításainak. Bár végül Lily James örülhetett a szerepnek, Watson a fő jelöltek között volt, de passzolta a munkát, mert úgy érezte, nem igazán tud azonosulni vele.

2. Anne Hathaway az Alice Csodaországban címszerepében

Anne Hathaway valójában szerepelt Tim Burton Alice Csodaországban című mozijában, de mint a Fehér királynő. Pedig eredetileg a címszerepet ajánlották neki, ám azt visszautasította, mondván, ő már elég csinos hercegnőt személyesített meg eddigi szerepeiben, például Miát a Neveletlen hercegnőben.

3. Leonardo DiCaprio mint Max a Hókusz Pókusz című filmben

Leonardonak az 1990-es években épp csak elkezdődött a karrierje. A Disney fantasyjével, a Hókusz Pókusszal eljöhetett volna számára a nagy áttörés, de ő inkább a Gilbert Grape című dráma mellett döntött, annak ellenére, hogy a Disney jóval nagyobb gázsit ajánlott neki.

Ennyi idő távlatából már elmondható, hogy jól választott, ez a film hozta meg az első Oscar jelölését. Ezzel szemben Omri Kratz, aki végül Max szerepét megformálta, nem járt ilyen jól, hiszen 2002-ben be is fejezte színészi pályafutását.

4. Hugh Jackman mint Jack Sparrow kapitány

Az eredeti forgatókönyv írója, Stuart Beattie bevallotta, hogy Jack Sparrow kapitány szerepét teljes egészében Hugh Jackmanre írta. Ám 2003-ban az X-Men – A kívülállók szereplője még nem volt elég híres ahhoz, hogy eljátssza ezt a szerepet, ezért végül átszabták azt Deppre. A döntés pedig elképesztő sikert hozott: Johnny Deppnek köszönhetően, amit eredetileg egyetlen filmnek szántak, abból végül egy sorozat lett.

5. Ian McKellen mint Dumbledore professzor

Richard Harris 2002-ben bekövetkezett halála után, aki eredetileg játszotta Dumbledore professzort a Harry Potter első két részében, Ian McKellen volt a legesélyesebb a szerepre.

De végül nemet mondott az ajánlatra, mert szerinte Harris sosem értékelte őt nagyra színészként. A Gyűrűk Ura sztárja úgy vélekedett, nem veheti át olyasvalaki szerepét, aki helytelenítené ezt.

6. John Travolta mint Forrest Gump

A szerep, ami a legnagyobb sztárok soraiba emelte Tom Hankset, eredetileg John Travoltának lett felajánlva, aki akkoriban már népszerűsége csúcsán volt. Travolta Tarantino Ponyvaregénye miatt mondott nemet erre a szerepre. Eléggé emlékezetes, hogy ezt követően Travolta karrierje hanyatlásnak indult, míg Tom Hanks megkapta második Oscar-díját ezért az alakításért.

7. Matt Damon mint Avatar

Egy nemrégiben készült interjúban Matt Damon egy sokkoló ténnyel okozott meglepetést rajongóinak: James Cameron, az Avatar készítője eredetileg őt kérte fel a később kasszasikerré vált moziban való szereplésre. A bevételek 10\%-a is ütötte volna a markát, ami a becslések szerint kb. 280 millió dollár lett volna.

Végül az ismeretlen Sam Worthington játszotta a szerepet, Damon pedig azt az egyet bánta meg, hogy elszalasztotta az esélyt arra, hogy együtt dolgozhasson Cameronnal.

8. Dana Delany mint Carrie Bradshaw

Ma már nehéz elképzelni bárkit is Sarah Jessica Parker helyett Carrie szerepében. De abban az időben, mikor a Szex és New York elindult, még Dana Delany volt az első számú jelölt erre a szerepre. Végül azonban nem vállalta.

9. Jack Nicholson mint Michael Corleone

Rengeteg emlékezetes szerepet formált meg karrierje során, majdnem Michael Corleonét is. De ez végül a színész fenntartásai miatt nem jött össze. Évekkel később elárulta, hisz abban, hogy adott nemzetiségű karaktert csak azonos nemzetiségű színész játszhat el. A saját szerencséje is, hogy ez a hozzáállása azóta változott.

10. Will Smith mint Neo

Nem könnyű elképzelni, ahogy Will Smith a kezével megállítja a golyókat és a Mátrix felett repül. Nem is került erre sor, hiszen a színész visszautasította a szerepet a Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat című filmért, és be is igazolódott, hogy jó döntést hozott. Utólag elismerte, hogy a Mátrix egy jó koncepciójú mozi, és azt is, hogy ő csak elrontotta volna.

11. Mel Gibson mint Maximus

Russel Crowe-nak a Gladiátorban Maximus szerepe hozta el az első Oscar-díját. Ám majdnem lecsúszott erről, hiszen a szerepet eredetileg Mel Gibsonnak ajánlották fel. Ő viszont lemondott róla, mert úgy érezte, az életkora nem felel meg a szerepnek.

12. Shiloh Jolie-Pitt mint Auróra

Miután 5 évvel ezelőtt beválogatták a Demóna: A sötétség úrnője című filmbe, Angelina Jolie ajánlotta Auróra szerepét lányának, Shiloh-nak. De a színésznő szerint a lányt egyáltalán nem érdekelte a szerepe, mi több, botrányosnak találta az ötletet is. Így Aurórát végül Elle Fanning játszotta el.

13. Al Pacino mint Edward Lewis a Micsoda nőben

Mielőtt Richard Gere-t az egész világ megismerte volna Edward Lewisként, a szerepre Al Pacinót szánták. Az olasz színész nemcsak elolvasta a forgatókönyvet, de még egy olvasópróbán is részt vett Julia Robertsel, de a végén mégis nemet mondott.

A készítők szerint egy teljesen más film született volna, ha Pacino játssza benne a férfi főszerepet.

14. Charlie Hunnam mint Christian Grey

Christian Grey karaktere A szürke 50 árnyalata című filmben tette Jamie Dornant szupersztárrá. Csak kevesen tudják, hogy eredetileg Charlie Hunnam volt kiszemelve erre a szerepre, ám sajnos nem tudta vállalni egyéb elfoglaltsága miatt. Még mindig szívfájdító élményként beszél erről, de akkor már megállapodott barátjával, Guillermo del Toróval és nem akarta megszegni az ígéretét.

betöltés...