9 napközben is végezhető, egyszerű gyakorlat, amitől karcsúbb és fiatalosabb leszel

Nem mindig találunk időt komplett gyakorlatsorok elvégzésére, főleg, ha sok a munkánk. De ha van pár perc szabadidőnk, néhány apró mozdulat belefér. A legfontosabb, hogy a következő mozdulatokat rendszeresen végezd. Bármikor nekiállhatsz, amikor eszedbe jut. Hogy az eredmény látványos legyen, naponta legalább egyszer iktasd be őket.

1. Homlok masszázs a ráncok ellen

Könyökölj az asztalra, a tenyereidet fordítsd a homlokod felé. Tedd a homlokodat a tenyereid közepére, és pihentesd a nyakad. Végezz körkörös mozdulatokat enyhe nyomással, és mozgasd a tenyereidet a szemöldöködtől a hajvonalad irányába. Ismételd meg, hogy az egész homlokodat átmasszírozd. Mindig a szemöldöktől haladj a hajvonal felé és ne fordítva.

A legjobb időpont: Munkaidő alatt.

2. Kéz ökölbe szorítása és elengedése

Hogy a kézben futó vénák egészségesek legyenek és megőrizzék rugalmasságukat, naponta többször is végezheted ezt a gyakorlatot. Észre fogod venni, hogy idővel kevésbé lesznek láthatóak a vénák.

Szorítsd ökölbe a kezed, majd engedd el, de ne ernyeszd el az izmaidat. 20 ismétlést végezz naponta 3-4 alkalommal.

A legjobb időpont: Napközben.

3. Vibrogimnasztika

Hogy a nyirokkeringés megfelelő legyen (ez szabadít meg a szervezetben felgyülemlett víztől és a dagadástól), javuljon a vérkeringésed és reggelente frissebb legyél, végezd ezt az egyszerű gyakorlatot. Az Alexander Mikulin által kidolgozott, vibrogimnasztikának is nevezett mozdulat apró ugrásokból áll.

Emeld fel a sarkaidat kb. 1 cm-re a talajtól, majd engedd vissza. Ezt 100-szor ismételd. A legjobb, ha a gyakorlatot mezítláb végzed.

A legjobb időpont: Reggel a fürdőszobában vagy miután sokat mentél emelkedőn felfelé.

4. Használd az ajtót a testtartás javításához

Ez a nyújtógyakorlat egyformán hasznos felnőtteknek és gyerekeknek. Segíti a lapockákat a megfelelő elhelyezkedésben, megtartja a vállak egészséges pozícióját, erősíti a hátizmokat.

Állj az ajtóba, fogd meg mindkét ajtófélfát derékmagasságban, majd dőlj előre. Tartsd meg magad ebben a helyzetben 10-20 másodpercig. A hátizmokat feszítsd meg, a vállaid maradjanak távol a füledtől. Térj vissza a kiinduló testhelyzetbe. Naponta többször is végezheted ezt a gyakorlatot, és fokozatosan egyre tovább tartsd meg magad ebben a pózban. Minél magasabban vannak a karjaid, annál több izmot tudsz megdolgoztatni. A gyakorlatot végezheted úgy is, hogy a karjaidat az ajtófélfára teszed, egyet előre lépsz, majd előre hajolsz, és megtartod magad.

A legjobb időpont: Reggel és este, mikor a fürdőszobába indulsz.

5. Mini gyakorlat a formás fenékért

Edzőterem nélkül is lehet kerek feneked!

Feszítsd meg, majd engedd el a fenékizmokat. 20 másodpercig végezd a gyakorlatot, majd tarts 10 másodperc szünetet és ismételd. 5 ismétlést végezz.

Séta közben is formálhatod a hátsód. Mikor a jobb lábaddal lépsz, feszítsd meg a jobb feneked jobb felét, majd a bal lábadnál a balt. 30 lépést tégy meg a gyakorlathoz, majd 30 lépés erejéig tarts szünetet. 5-ször ismételd.

A legjobb időpont: Napközben bármikor.

4. Lábrázás a visszér megelőzéséhez

A visszér elleni gyakorlatok többségét megemelt lábbal kell végezni. Ez a póz ellazítja a lábat, és segít megszüntetni a dagadást.

Feküdj le a földre vagy a kanapéra, a lábaidat tedd a falra. Feküdj ebben a helyzetben 1 percig, közben a lábfejedet az ujjaknál emeld fel-le. Ezután rázd a lábaidat 2 percen keresztül.

A legjobb időpont: Este lefekvés előtt.

3. Fejfordítás a nyakizmok ellazításához

Ez az egyszerű gyakorlat csökkenti a feszültséget a nyakban, javítja az arcszínt, amit nagyban befolyásol a vér- és a nyirokkeringés. Az izomgörcsöket is megelőzheted vele.

Masszírozd meg a nyakad hátul, az aljától a fejed felé haladva. Majd húzd ki a hátad, és lassan fordítsd el a fejed az egyik irányba, majd a másikba, miközben érzed, hogy a nyakizmod nyúlik. 20-szor ismételd.

A legjobb időpont: Akár munka közben is végezheted.

2. Mini vákuum

A vákuum gyakorlatot reggel, az első étkezés előtt célszerű végezni. A mini vákuumot azonban bármikor végezheted napközben, de ne közvetlenül evés után kezdj neki.

Állj vagy ülj egyenes háttal, végy levegőt, majd fújd ki. A következő lélegzetet a hasad behúzásával tartsd bent. Maradj így 10-15 másodpercig, 5 ismétlést végezz.

A legjobb időpont: Napközben, legalább 1 órával étkezés után.

1. Fenéken “sétálás” narancsbőr ellen

Javítja a vérkeringést, megdolgoztatja az izmokat, serkenti az anyagcserét, javítja a gyomor működését, ami nagyon fontos a méregtelenítéshez.

Ülj le a földre. Húzd fel a jobb lábadat, és ezzel együtt a jobb fenekedet emeld fel a földről, majd mozdulj vele előre. Ezután a bal fenekedet emeld fel, és azzal is mozogj előre, mintha a fenekeden sétálnál. Legalább 30 “lépést” tegyél meg így.

A legjobb időpont: Reggel és este.

betöltés...