A kapcsolat megszakítása a családtagokkal teljesen rendben van, és ez az oka

A családi kötelékekről úgy tartják, a legerősebbek az életben. Akár vér szerinti, akár választott családtagokról van szó, azt reméled, hogy mindig szeretetet kapsz tőlük, és sosem fognak bántani. Egyes családtagok azonban mérgezőek lehetnek, ilyenkor pedig a legjobb, amit a saját érdekedben tehetsz, hogy megszakítod velük a kapcsolatot.

Pletykálnak rólad

A család ideális esetben olyan emberekből áll, akikre rábízhatod a titkaidat, akikkel beszélhetsz a problémáidról, és akikkel megoszthatod az örömödet is. De ha tovább adják a bizalmas dolgokat, amiket megosztottál velük, szaladj tőlük olyan messzire, amennyire csak tudsz, de legalábbis ne beszélj többé velük bizalmas dolgokról. Tartsd észben, hogy a titkoknak a családon belül kell maradniuk, ahogyan azoknak a fontos eseményeknek is, amiket csak a családtagjaiddal szeretnél megosztani. Ez egy belső kör, ahonnan a magánéleteddel kapcsolatos dolgok nem kerülhetnek kívülre.

Ítélkeznek feletted

Az egészséges kritika hasznos dolog. Segít abban, hogy más szemszögből is meg tudjuk vizsgálni magunkat és az általunk elkövetett hibákat. Sokszor a családtagok azok, akik segítenek jobbá válni. De ha a kritizálás túl gyakorivá válik, agresszív és önértékelést romboló lesz, itt az ideje, hogy kiiktasd a toxikus embereket az életedből.

Csak akkor keresnek, ha szükségük van valamire

A toxikus családtagok csak akkor tűnnek fel, amikor valami hasznot remélnek tőled. Amint az általuk elvárt feladatot teljesítetted, újra eltűnnek az életedből, egészen addig, míg megint szükségük lesz a jóindulatodra. És tudod, mi történik, mikor neked lesz szükséged rájuk? Számtalan kifogást fogsz hallani, hogy miért nem tudnak segíteni. Ha egyáltalán válaszra méltatnak majd…

Manipulálnak

Egy egészséges kapcsolatban minden fél szabadnak és boldognak érzi magát. Ha bűntudatod van, stresszelsz és úgy érzed, folyton elítélnek, valószínűleg semmi szükséged nincs arra a kapcsolatra. A manipulátorok mindenre képesek, hogy kontroll alatt tartsanak téged, az életedet. Amikor az egyszerű trükkök nem működnek, előveszik a nehéztüzérséget, és akár a fizikai és mentális egészségedet is képesek lesznek tönkretenni.

Tehetetlennek érzed magad tőlük

Ez a fajta manipulációs technika az érzelmi bántalmazás. Azzal a céllal alkalmazzák, hogy az áldozat alkalmatlannak, kevésnek érezze magát. Folyamatosan növelik benned a komplexusokat, megkérdőjelezik az épelméjűségedet minden fontos döntés meghozatala előtt. Ha úgy érzed, ez gyakran előfordul, mikor a családtagjaiddal beszélsz, szakítsd meg velük a kapcsolatot. A mentális egészséged meg fogja hálálni.

Irányítani próbálják az életed

Ez nagyon hasonló a manipulációhoz, egy kivétellel: ebben a helyzetben a hatalmuk játssza a főszerepet. A domináns családtagok sokszor hozzászoknak, hogy mindenki ellentmondás nélkül hallgat rájuk. Előfordulhat, hogy az agresszív hozzáállásuk bántalmazásba csap át.

Kimerültnek érzed magad tőlük

Vannak olyan emberek, akik rendelkeznek azzal a különös képességgel, hogy miután beszélsz velük, teljesen kimerültnek érzed magad. Talán a te családodban is van ilyen. Ha minden beszélgetés után úgy érzed, teljesen leszívta az energiáidat, ha az az érzésed, hogy csak a falnak beszélsz, ha a toleranciád határait feszegeti, ne pazarold rá magad. Mentálisan fel fogsz frissülni, ha kikerül az életedből.

Folyton emlékeztetnek a múltadra

Más szóval, felhánytorgatják a fiatal korodat, amikor olyan dolgokat tettél, amiket jobban szeretnél elfelejteni. Sokszor igen fájdalmas dolog, ha az ember múltjában vájkálnak. Ha vannak olyan családtagjaid, akik mégis folyton ezt teszik, akár kérted őket, hogy hagyják abba, akár nem, azokat is a legjobb lesz a múltban hagyni.

Teljesen kiidegelnek

Ha a családtagjaiddal való kapcsolat stresszel téged, és káoszt teremt úgy a fejedben, mint a lelkedben, ha mindössze annyiról tudsz velük beszélni, hogy milyen fáradt vagy, akkor itt az idő kitenni őket az életedből, vagy legalábbis minimális szintre csökkenteni velük a kommunikációt.

betöltés...