A feleség boldogsága fontosabb, mint a férjé egy boldog házasság érdekében

betöltés...

Az Egyesült Államokban a házasok 40-50%-a dönt a válás mellett. Mindannyian azt hisszük, hogy ez velünk nem fordulhat elő, de nem elég ezt hinni, a jó házasságért keményen meg kell dolgozni. Készült egy tanulmány, mely talán segíthet elkerülni a házasságban gyakran előforduló vitákat és félreértéseket.

Hosszútávon minél elégedettebb a feleség, annál boldogabb a férj. A megfejtés a nők pszichológiájában rejlik. Többet képesek tenni a párjukért, ha a házasságot sikeresnek érzik, ennek pedig kétségkívül pozitív hatásai vannak a férj életére.

394 párt vontak be a kísérletbe, akik átlagosan 39 éve házasok. És most jön az érdekesség: Mikor pontozniuk kellett, hogy mennyire elégedettek az életükkel, az adható legmagasabb 6 pontból 5-öt adtak rá.

Ami még inkább meglepő, hogy a férjek pontszámai magasabbak voltak, mint a feleségeiké. Tehát kijelenthetjük, hogy egy boldog nő a férfit még boldogabbá teszi.

De a tanulmányban még egy érdekes dologra rájöttek. Azt is kimutatták, hogy a nők boldogságérzete csökken, ha a párjuk megbetegszik. Ugyanakkor, a férjek boldogságérzete ugyanolyan marad, ha a feleségük lesz beteg. Erre pedig egyszerű a magyarázat.

A nők gondoskodnak a férfiról, ha annak szüksége van rá. Ez pedig nagy stressz a feleségek számára. De ha a feleség lesz beteg, leginkább csak a lányára számíthat, ha van neki, így a férjre nem nehezedik emiatt extra nyomás.

Egyes kutatók szerint a férfiaknak több hasznuk van a házasságból, mint a nőknek. A férjezett nők a nagyobb stressz miatt kevesebb ideig élnek, míg a házasságban élő férfiak élettartama hosszabb.

Ez bizonyítja, hogy a párok valóban javíthatják a kapcsolatukat egymás igényeinek és szükségleteinek figyelembevételével a betegségek és egyéb nehézségek során. Mindkét félnek törődést és szeretetet kell mutatnia egymás felé, hogy az együttélésük hosszútávon boldog legyen.

A tanulmány eredménye sokak számára talán nem meglepő, de mindenképpen hivatalosan is megerősíti, hogy a férj boldogságérzete nincs akkora befolyással a házasság minőségére, mint a nőé. Ha a feleség boldogtalannak érzi magát, az lerombolhatja a kapcsolatot.

Felállíthatunk tehát egy nagyon egyszerű szabályt: Boldog feleség, boldog élet! Ha szeretnéd, hogy a házasságod tartós és alapvetően boldog legyen, elsősorban a feleség igényeinek kielégítésére kell koncentrálni. Ez ad számára tökéletes motivációt, aminek következtében javul az egész kapcsolat.

Ha boldogtalan vagy, tudasd a pároddal, és dolgozzatok együtt azon, hogy a kapcsolat jobb legyen!

betöltés...