12 dolog, amit a boldog párok csinálnak - Ha legalább 3 igaz rátok is, jó úton jártok

Egy párkapcsolat egyszerre nagyszerű és kihívásokkal teli dolog. Sok pár szétválik vagy él együtt boldogtalan életet. Ez is bizonyítja, hogy a vágyakozáson és a ragaszkodáson túl másra is szükség van ahhoz, hogy egy kapcsolat örömteli és egészséges legyen.

1. Legalább egy közös hobbijuk van

Az nagyon jó, ha mindenkinek megvan a saját érdeklődése, de az is alapvető, hogy találjatok párként egy közös pontot magatoknak a hobbik tekintetében. Ez bármi lehet a sportolástól kezdve a filmekig. Fontos, hogy ezt rendszeresen gyakoroljátok, legyen a rutinotok része, ami örömet ad, és lehetőséget arra, hogy minőségi időt töltsetek együtt.

2. Tiszteletben tartják egymás személyes terét

A párok között hihetetlen mértékű az intimitás, de tudnod kell, hogyan ne lépd át a határokat. Tiszteld a másik személyes terét és hagyd, hogy lélegzethez jusson. Az a kapcsolat, amiben az egyik vagy mindkét fél azt érzi, hogy megfullad vagy csapdába eset, senkinek sem jó.

3. Szakítanak időt a közös utazásra, kirándulásra

Nem kell a világ legmenőbb helyeire utaznotok, egy egyszerű hétvégi kiruccanás is bőven megteszi. Ha nincs rá pénzetek, menjetek egy napra kirándulni. A lényeg, hogy lazítsatok, és minőségi időt töltsetek együtt, hogy kiszakadjatok a hétköznapi problémákból és megszokásból. A környezetváltozás nagyon üdítően tud hatni egy kapcsolatra.

4. Nem fekszenek le haraggal

Ha probléma van köztetek, azonnal oldjátok meg. Ne várjatok arra, hogy a gond majd magától megszűnik, mert nem fog. Helyette inkább neheztelést szül. Az érett párok átbeszélik a problémákat, és nem tartogatják a haragjukat. A mentális egészséged érdekében is ezt kell tenned.

5. Legalább naponta egyszer mondják egymásnak, hogy “szeretlek”

Nagyon fontos, hogy rendszeresen tudasd a másikkal, hogy mennyit jelent neked. Ha elmondod, mennyire szereted és mennyire becsülöd, még közelebb fogtok kerülni egymáshoz. Ezt mindig komolyan, soha ne automatikusan vagy érzelmek nélkül mondd.

6. Van egymástól független életük is

A közös hobbi és közös érdeklődési kör ugyanolyan fontos, mint az egymástól független élet. Egy egészséges kapcsolatban az egyik legkritikusabb pont a párodat önálló személynek elismerni, akinek vannak saját ötletei és vágyai, van saját véleménye tőled függetlenül is. Ha képes vagy ezt megtenni, a helyes úton jársz.

7. Együtt esznek

Minden étkezést lehetetlen együtt elkölteni, de próbáljátok megoldani, hogy legalább naponta egyszer együtt egyetek. És ezt élvezzétek is, ne csak üljetek egymás mellett a telefonotokat nyomkodva. Figyeljetek a másikra, kérdezzétek a napjáról, tervezzétek meg a hétvégét, hiszen ez is egy alkalom a minőségi időre.

8. Támogatják egymás álmait

Ha támogatod a párod vágyait, terveit, álmait, szeretve érzi majd magát. A boldog párok meghallgatják egymás elképzeléseit, és segítik megvalósítani egymás terveit. Akkor is ott vannak egymásnak, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szerették volna.

9. Előnyben részesítik a megbízhatóságot, és elutasítják a féltékenységet

Egy bizalom nélküli kapcsolatnak meg vannak számlálva a percei. Ha túlzottan féltékeny és birtokló vagy, muszáj dolgoznod ezen, mielőtt teljesen tönkreteszed a kötődést kettőtök között. Ha a párod folyamatosan okot ad arra, hogy így érezz és viselkedj, itt az ideje átértékelni a helyzetet úgy, hogy saját magadat helyezed előtérbe.

10. Együtt fejlődnek

Nincs annál frusztrálóbb, mint mikor visszatekintve az elmúlt évekre azt látod, hogy te rengeteget fejlődtél, de a párod ugyanott tart, mint mikor elkezdtetek randizni. A személyes fejlődés természetes része az életnek. Biztosnak kell lennetek abban, hogy egy irányba haladtok, és nem eltávolodtok egymástól.

11. Megosztják a házimunkát

A teljes házimunkát a pár egyik tagjának nyakába sózni a szakítás biztos receptje. Amikor valaki úgy érzi, hogy mindent neki kell csinálnia, felborul a kapcsolatban az egyensúly. Osszátok fel egymás között egyenlően a házimunkát, készítsetek listát az elvégzendő feladatokról. Beszéljétek meg, hogy ki mit fog csinálni, a listát pedig tartsátok jól látható helyen. Mindketten felnőttek vagytok, azaz mindketten képesek vagytok rendben tartani az otthonotokat.

12. Értékelik az apró gesztusokat

A nagy gesztusok izgalmasak és romantikusak, de ne feledkezz meg az apróságokról sem. Az olyan dolgokról, mikor a párod megkérdezi, hogy hozzon-e neked valamit a konyhából, vagy mikor megmasszírozza a lábadat egy hosszú nap végén. Becsüld meg, és légy hálás, hogy egy ilyen szerető párt találtál, aki valóban törődik veled!

betöltés...