11 hiba az edzés során, ami nem engedi, hogy a hasizmod megjelenjen

Legfeljebb 10\% lehet a testzsír százalékod, ha kockás hasat szeretnél. Mindenki mutogatni való hasra vágyik, de gyakran elkövetünk olyan hibákat, melyek lelassítják a folyamatot, ami a tökéletes has eléréséhez vezet. Hogy ne járj így többé, most megtudhatod, mit ne csinálj.

1. Teljesen felülsz

Mikor felüléseket csinálsz, ne ülj fel teljesen. Túlzottan megerőlteted a hátad, és feleslegesen pazarlod az időt, amit a hasad szépítésére szánsz. Felülés helyett hasprést végezz. Ilyenkor csak félig ülsz fel, és éppen ez kell a tökéletes hashoz.

2. Mindennap edzel

Ha adsz időt az izmaidnak a pihenésre két edzés között, sokkal hatékonyabban tudsz majd edzeni, és gyorsabban jönnek az eredmények. Ezenkívül az erőnlétedet is növelheted vele. A legjobb, ha a különböző napokon különböző izomcsoportokra koncentrálva végzed az edzést.

3. Túl hosszú ideig tartod meg magad plank pózban

Ha a törzsizmaid nagyon erősek, igen hosszú ideig tudod kitartani a plank pózt anélkül, hogy bármilyen fáradtságot éreznél. Ahelyett, hogy minél tovább csinálnád, emeld fel az egyik lábadat, vagy az egyik kezedet a talajról.

4. Úgy akarsz szép hasat, hogy csakis a hasadra edzel

Ha kizárólag hasizom gyakorlatokat végzel, attól nem fog leolvadni a zsír a hasadról. A hasprés ugyan sokat segít abban, hogy kockákat láss magadon, de a környező területekről is el kell tüntetned a zsírt. Márpedig ezeket a részeket a hasizmot célzó gyakorlatok nem fogják lefogyasztani. Kardió gyakorlatok segítségével extra kalóriákat égethetsz és gyorsabban fogyhatsz.

5. Ugyanazt a gyakorlatsort végzed állandóan

Ha már túl régóta minden alkalommal egyformán edzel, ideje némi változatosságot vinned a gyakorlatokba. Például a haspréseket végezd fitnesz labdával. Az edzést fűszerezheted jóga és pilátesz gyakorlatokkal. A változatosság hatékonyabbá teszi az izmaid erősítését.

6. Nem húzod be a hasad hasprés közben

A hasizom gyakorlatokat óvatosan kell végezni. Hogy lapos és formás hasad legyen, edzés közben mindig húzd be a hasad, így az izommemóriának köszönhetően jóval gyorsabban érheted el a célod.

7. Nem elég kemény labdát használsz

Ha a labda lapos lesz, amikor ráfekszel, akkor nincs benne elég levegő. Ennek következtében a vele végzett hasizom gyakorlat kevésbé hatékony. A labda akkor van kellőképpen felfújva, ha ráfekve nem lapul be 5 cm-nél jobban.

8. Nem foglalkozol a hátizmokkal

Ha a hasadat edzed, de a hátadat nem, akkor egyensúlytalanság fog fellépni az izomzatodban, ami megterheli a gerincedet. A hátizmok nemcsak arra valók, hogy mutogasd őket. A legjobb hasizom gyakorlatok az egész törzset megdolgoztatják, hogy kellő támogatást nyújtsanak a gerincnek. A guggolás például nagyon jó gyakorlat ehhez.

9. A tarkódra teszed a kezed

Ha a tarkódon vannak a kezeid hasprés közben, nem megtámasztod magad, hanem kárt okozol a nyakadnak, meghúzhatod, megfeszítheted. Ezenkívül kevésbé lesz hatékony a gyakorlat. A legjobb, ha a füleidhez vagy a mellkasodon keresztbe teszed a kezeidet. Ha mégis a tarkódra szeretnéd tenni, gondold azt, hogy az állad alatt egy narancs van. Így elkerülheted, hogy túlzottan előrehajtsd a fejedet és ezzel megfeszítsd a nyakad.

10. Támasztás nélkül végzed a lábemelést

Ha így edzel, éppen ellentétes hatást érhetsz el, mint amit szeretnél. A lábemelés a hasizmokat célozza meg, nem a láb felemelése a lényege. Az edzőteremben vannak olyan eszközök, melyekkel sokkal hatékonyabban végezheted a gyakorlatot. Ezek támogatást biztosítanak a deréknak, és a megfelelő részeket dolgoztatják meg. Ne a földön feküdj, hanem pattanj fel egy ilyen gépre!

11. Plank közben kinyomod a feneked

Ha rosszul csinálod a plank pózt, nagy az esélye, hogy semmilyen hatása nem lesz a hasadra. Márpedig ezt a gyakorlatot nagyon könnyű rosszul végezni. Figyelj arra, hogy ne emeld meg a feneked, a tested egyenes vonalat képezzen. A gerinced legyen egyenes és legyen egy vonalban a fenekeddel.

betöltés...