Egy férfi megható házassági tanácsot osztott meg - Bárcsak azelőtt ráébredt volna, mielőtt a felesége elvált tőle

A házasság sokszor nehéz, mindkét félnek egyforma elszántsággal kell dolgoznia rajta. Akiknek a kapcsolata nem működik, sokszor félnek beismerni, hogy milyen hibákat követtek el. Egy elvált férfi azonban Facebook posztjában vallott őszintén arról, hogy mit rontott el, és hogy ma már másként csinálná a dolgokat. Tanácsokkal is ellátta azokat, akik kapcsolatban élnek és szeretnék azt megőrizni. A poszt 30.000 lájkot kapott és 141.000-en osztották meg.

1. Randevúzz vele akkor is, amikor már házasok vagytok

A legfontosabb dolog, hogy egy nőt soha nem szabad biztosra venni. Mindig emlékezz azokra az ígéretekre, melyeket akkor mondtál neki, amikor megkérted a kezét, és próbálj meg az a férfi lenni, akinek igent mondott. Ne lustulj el!

2. Óvd az ő és a saját szívedet is

Óvd a szívedet úgy, mint az övét. Szeresd a világot, szeresd magadat, de legyen a szívedben egy hely, ahova senki mást nem engedsz be, csak a feleségedet. Mindig légy kész befogadni őt oda, és ne hagyd, hogy valaha is bárki más elvegye tőle ezt a helyet a szívedben.

3. Újra és újra szeress belé

Az emberek változnak, senki sem marad ugyanaz, és ez alól te sem vagy kivétel. Mindketten mások vagytok, mint amikor megismerkedtetek és összeházasodtatok, és 5 év múlva mások lesztek, mint ma. A változás elkerülhetetlen, de újra és újra egymást kell választanotok. Ezért mindig küzdj azért, hogy megint elnyerd a szívét, különben másvalakinek fogja adni.

4. Ne próbáld megváltoztatni

Az a dolgod, hogy olyannak szeresd őt, amilyen. Ha változik, fogadd el, függetlenül attól, hogy milyenné vált, és függetlenül attól, hogy te ezt akartad-e vagy sem.

5. Mindennap lásd meg benne a legjobbat

Koncentrálj azokra a dolgokra, amiket szeretsz benne. Ha folyton arra figyelsz, amit nem szeretsz, amik idegesítenek benne, negatív érzelmek fognak elhatalmasodni benned. A jó dolgokkal foglalkozz, hogy el tudj merülni az iránta érzett szerelemben, és ne legyen benned semmi kétség afelől, hogy te vagy a legszerencsésebb férfi a világon, hogy téged választott társául.

6. Soha ne hibáztasd olyasmi miatt, ami téged dühít

A te érzelmeidért te vagy felelős. Próbáld őket kontroll alatt tartani. Csak azért, mert a külvilág idegesít – a munkád, a barátaid, a szomszéd -, nem érdemli meg a negatív érzelmeidet. A benned lévő negativitást neked kell kezelni. Kérj tőle tanácsot, és mutass felé empátiát. Amikor te magad helyrejöttél, már nem fog idegesíteni sem ő, sem a külvilág.

7. Tartsd kordában az érzéseidet

Nem az ő feladata téged boldoggá tenni, és ugyanígy arra sem képes, hogy szomorúvá tegyen. Te vagy az, akinek meg kell találnia a saját boldogságát és azt megosztani vele. Élvezd újra az életet, élvezd a párkapcsolatodat, és soha ne engedd meg magadnak, hogy túlreagáld a dolgokat.

8. Maradj egy kicsit bolondos

Ne vedd túl komolyan az életet. Hagyj időt a pihenésre, a nevetésre és az ő megnevettetésére. A nevetéstől minden könnyebbnek tűnik, még az életetek is.

9. Ne avatkozz bele az érzelmeibe

Ne próbáld meg megnyugtatni, amikor frusztrált, ideges vagy dühös. Annyit kell csak tenned, hogy mutass felé támogatást, és tudasd vele, hogy minden rendben lesz. Hallgasd meg, és emlékeztesd arra, hogy te vagy az az ember, akire mindig számíthat és támaszkodhat. A nők érzelmei igen hullámzóak. Egyik nap kicsattannak a boldogságtól, másnap pedig mély depresszióba zuhannak. Ezért maradj erős, és soha ne bíráld őt. Ezzel kiépítheted azt a bizalmat és azt az erős kötődést, ami segíti őt megnyílni neked. Soha ne menekülj el a beszélgetés elől, főleg, ha ideges. Légy ott, légy erős, és nyugtasd meg, hogy nem hagyod magára addig, míg szüksége van rád.

10. Légy jelen

Nemcsak az idődet kell rááldoznod, de a figyelmedet és a lelkedet is. Rendezd a gondolataidat, és semmi másra ne figyelj, mikor vele vagy. Kezeld úgy, mint egy királynőt, hiszen ő a szíved királynője.

11. Ápold a lelkét és tápláld nap mint nap

Tanuld meg, hogyan éreztetheted vele, hogy szereted, hogy szükséged van rá, hogy fontos számodra. Tanuld meg az ő szeretetnyelvét! Kérd meg, hogy állítson össze egy 10-es listát azokról a dolgokról, melyektől megbecsülve érzi magát, tedd meg ezeket a dolgokat és királynőnek fogja érezni magát.

12. Ne légy tuskó

Ne félj attól, hogy komplett idiótát csinálsz magadból, hiszen mindannyian követünk el hibákat. Te is és ő is. De próbálj meg odafigyelni, hogy a lehető legkevesebbet hibázz. Tanuld meg a leckét és ne feledd, senki sem várja, hogy tökéletes legyél, de legalább próbálkozz, és ne légy bunkó.

13. Légy képes neki adni a férfiasságod erejét

Mohón tapadj rá, fald fel, szeresd a szexualitását, és add neki át a benned lévő férfiasságot. Hagyd, hogy felolvadjon benned, és érezze, hogy benned teljesen megbízhat.

14. Légy sebezhető

Nem kell mindig erősnek lenned. Oszd meg vele az érzéseidet, a félelmeidet, és beszélj vele az általad elkövetett hibákról is.

15. Szüksége van térre, add meg neki

A nők nagyon odaadóak, de nekik is szükségük van arra, hogy magukkal foglalkozhassanak. Így tudják táplálni a saját lelküket, így tölthetik fel magukat pozitív érzésekkel. Add meg a feleségednek a lehetőséget, hogy megengedhesse magának, hogy nem szolgál ki téged vagy a gyerekeket, mikor túl fáradt hozzá. Bízz benne, hiszen sokkal több energiával, megújulva fog visszatérni hozzád.

16. Légy vele teljesen nyílt, légy számára átlátszó

Csak akkor építheted ki a bizalmat kettőtök között, ha mindent megosztasz vele. Még azt is, amit nem szeretnél. Ehhez sok erő kell, hiszen azon igyekszel, hogy a legjobb oldaladat mutasd neki. De ha igazán érezni akarod, hogy mennyire szeret, vedd le az álarcodat, és mutasd meg neki a valódi énedet.

17. Fejlődjetek együtt

Csak a folyamatosan áramló víz tiszta és friss. A befülledt pocsolya büdös és betegségek táptalaja. Ugyanez igaz az emberekre is. Az izmaid is elsatnyulnak, ha nem dolgoztatod őket rendszeresen, az agyad is egyre rosszabb formába kerül, ha abbahagyod a tanulást, és a kapcsolatod is megromlik, ha nem foglalkozol vele. Találj valamit, amit mindketten szerettek, legyenek közös álmaitok és céljaitok, dolgozzatok közösen azon, hogy megvalósítsátok őket.

18. Azonnal bocsáss meg

Soha ne rágódj a sérelmeiden. Elmúltak, zárd le őket, és ne cipeld magaddal a jövőbe. Ha dédelgeted őket, megakasztják a kapcsolatodat és lehúzzák. A megbocsátással rázhatod le magadról ezt az óriási terhet, és csak így mehetsz előre.

19. Nem éri meg a pénzen aggódni

A pénz olyan, mint egy játék. Találd meg a módját annak, hogyan nyerj ebben a játékban. Legyetek csapattársak ebben, találjatok együtt megfelelő utat a pénzkereséshez, és azon haladjatok előre.

20. Válaszd a szerelmet – Minden esetben!

A szerelem legyen a prioritásod mindig. Talán ez a legfontosabb tanács, amire szükséged van. Ha mindig ezt teszed, akkor nincs semmi, ami megzavarhatná a kapcsolatotokat. A szerelem mindig győzedelmeskedik!

betöltés...