Egy görög szigeten még fizetnek is érte, ha odaköltözöl

Ha eleged van a modern nagyvárosokból, és a stresszes mindennapokat szívesen lecserélnéd egy csendes életre a tengerpartnál, talán itt a nagy lehetőség. Egy görög sziget ugyanis lakókat keres, és fizetést ad az odaköltözőknek. De mielőtt elkezdesz csomagolni, még olvasd el a részleteket is.

Egy sziget csodás múlttal és tervezhető jövővel

Az Égei-tengerben, türkiz színű vízzel körbevéve található egy 20 km2-es kis sziget, Antiküthéra. A szigetnek egyetlen városa van Potamos. Talán úgy tűnik, hogy ez egy Isten háta mögötti hely, de a világ már a 20. század elején felfigyelt erre a helyre, amikor megtalálták itt a világ legelső “számítógépét”, egy 2000 éves eszközt, az antiküthérai szerkezetet.

Az azóta eltelt idő alatt a sziget újból feledésbe merült, de lakói manapság abban bíznak, hogy sokak lelhetnek itt új otthonra. Hogy ezt elősegítsék, a helyi önkormányzat letelepedőket keres.

Mit kapnak azok a szerencsések, akiket kiválasztanak erre a görög kalandra?

Nemrégiben a sziget elindított egy újratelepítési projektet a görög ortodox egyház segítségével. A kampánnyal olyan nagy családokat céloznak meg, akik hajlandóak erre a gyönyörű helyre költözni, és teljesen megváltoztatni az életüket. A szerencsés kiválasztottak a letelepedésért cserébe házat, művelhető földterületet és 560 dollár havi fizetést kapnak az első 3 évben.

A cél, hogy újra benépesítsék a ma csupán 20 lakost számláló szigetet

A projekt lehet a megoldás a kicsi és egyre csökkenő lélekszámú sziget számára, aminek most csak 20 lakója van. A sziget a születések alacsony száma és a felnőttek elvándorlása miatt néptelenedett el ennyire. Ezért a projekt elsődleges célja, hogy gyerekes családokat csábítsanak ide.

Ilyennek képzelik az új letelepedőket

A hatóságok előnyben részesítik a görög állampolgársággal rendelkezőket, de bármilyen nemzetiség tagjait szívesen fogadják. Az első letelepedők már meg is érkeztek Antiküthérába, mégpedig gyerekekkel. Nekik köszönhetően a több mint 24 éve bezárt iskola is újra kinyithatta kapuit.

Távoli, de mégsem elzárt sziget

Ha gyökeres fordulatot szeretnél az életedben, és vágysz a lenyűgöző panorámára, talán éppen te vagy az, akit Antiküthéra vezetése keres. Talán attól tartasz, hogy a szigeten el lennél zárva a külvilágtól? Nincs miért aggódnod, hiszen 2 órás kompozással eljuthatsz egy igazi nyüzsgő városba Kréta szigetén, ha 4 órás kompozást is bevállalsz, akkor pedig Lakonía vár rád a görög szárazföldön.

betöltés...