7 ok, amiért a válás jobb, mint egy rossz házasság

Mikor megházasodunk, teljesen biztosak vagyunk abban, hogy végre megtaláltuk az Igazit. De sajnos a statisztikák valami egészen másról árulkodnak. 4-ből 1 házasság ugyanis válással végződik. Nagyon nehéz belátni, hogy egy házasság nem működik, de ne veszítsd el a reményt, hiszen a válás számtalan jó dolgot hozhat az életedbe!

7. Nagyobb az esélyed, hogy tényleg találkozol az Igazival

Mikor házas vagy, öntudatlan is igyekszel távol tartani magad az ellenkező nemtől, nehogy féltékennyé tedd a párodat. Így nagyon sok lehetőséget szalasztasz el. Ezzel egy jó házasságban természetesen semmi gond nincs, de ha úgy érzed, a házasságod lassan elviselhetetlenné válik, a válás segíthet, hogy szabadon ismerkedhess új emberekkel, akik között talán ott van a jövendőbelid.

6. Az energiáidat saját magadra fordíthatod

Ha sokáig élsz rossz házasságban, az érzelmi állapotod egyre csak romlani fog. Lassan eluralkodik rajtad a fájdalom, és elkezded elveszteni önmagad.

Emlékszel még, mi volt régen a hobbid? Hogy sok-sok évvel ezelőtt mi okozott örömet? Támogatja a párod a döntéseidet és osztozik a világnézetedben? Élvezed most az életet? Ha ezekre a kérdésekre nemmel felelsz, itt az idő változtatni az életeden.

Egy rossz házasság útjában áll annak, hogy azt tehesd, amit szeretnél és olyan életet élhess, amilyet megérdemelsz. A válás után végre nem a működésképtelen házasságod megmentésére kell fordítanod az energiáidat, hanem foglalkozhatsz olyan dolgokkal, amikkel tényleg érdemes.

5. Boldogabbnak fogod magad érezni

Amikor kikerülsz egy rossz házasságból, elveszítesz ugyan egy egykori társat, de helyette boldogságot kapsz. Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz kapcsolatokra és olyan emberekre pazarold, akikkel nem tudsz működni. Ha úgy érzed, hogy a házasságod már csak boldogtalanságot okoz, elérkezett az idő arra, hogy kiszállj belőle.

Természetes, hogy a válás először sokkol, de később képes leszel új fejezetet nyitni az életedben, ami sokkal boldogabb lehet, mint az előző volt. Kutatások kimutatták, hogy mind a férfiak, mind a nők boldogabbnak vallják magukat a válást követő 5 évben, mert sokkal tartalmasabbnak érzik az életüket.

4. A gyerekeid is boldogabbak lesznek

Sok pár gondolja úgy, hogy a boldogtalanságuk ellenére mégis együtt maradnak a gyerekek miatt. Pedig ez a gyereknek egyáltalán nem érdeke. A gyerek is észreveszi a szarkazmust, felfigyel a vitákra, és folyamatosan stresszes lesz a szülei boldogtalan házassága miatt.

A jövőjére is kihatással lesz ez, hiszen nem fogja tudni, milyen is egy egészséges párkapcsolat, így nagyobb valószínűséggel lesznek problémái a saját magánéletében is. Ha nem akarod tönkretenni a gyerekedet pszichésen, kompromisszumot kell találnod és megmutatnod, hogy tisztelitek egymást. Ne feledd az aranyszabályt: Csak boldog szülőnek lehet boldog gyereke.

3. Javulhat az egészséged

Sokan azt hiszik, hogy a házasságnak pozitív hatása van az egészségre, de ez a rossz házasságokra egyáltalán nem igaz. Éppen ellenkezőleg: a boldogtalan, konfliktusokkal teli házasság sokkal rosszabb az egészségre nézve, mint az egyedüllét vagy a boldog házasság.

Tanulmányok szerint a feszült, barátságtalan otthoni légkör legalább annyira sokat árt az egészségnek, mint az alkoholizmus vagy a munka miatti krónikus stressz. Ha még mindig nem szakítottál a házastársaddal, emlékezz arra, hogy ha továbbra is így folytatod, nagyobb esélyed lesz a szívbetegségek, a rák, az ízületi gyulladás, a cukorbetegség kialakulására és az immunrendszered legyengülésére. Még a bőrödön az apróbb sérülések is 40\%-kal lassabban gyógyulnak.

2. Jobban fogsz kinézni

Ha válás után nem is kezdesz őrült diétázásba és nem állsz neki botoxoltatni, akkor is pozitív változásokat vehetsz észre a külsődön. Sokan tapasztalják, hogy a belső változások a külsejükre is kihatnak. Ahogy egyre jobban érzed magad, egyre inkább megtalálod önmagad az új élethelyzetben, annál inkább átalakul a külső megjelenésed is.

Az olyan nagy változások, mint egy válás, a legtöbb embert nagy lépésekre sarkallják. Lecserélik a ruhatárukat, elkezdenek sportolni, új frizurájuk lesz. Ezek a változások nemcsak a megjelenést, de a magabiztosságot és a közérzetet is javítják.

1. Könnyebb nyugdíjas évek

Egy válást ritkán úszunk meg ingyen. Hosszútávon azonban mégiscsak előnyös lehet pénzügyi szempontból. Néhány tanulmány szerint azok az elvált nők, akik nem házasodnak újra, jobban élnek nyugdíjas korukban.

Válás után általában több időt és energiát fektetünk a munkába. Ennek eredményeként nagyobb megtakarításra tehetünk szert, többet tudunk félretenni öreg napjainkra.

betöltés...