Egy tanulmány állítja: A Wifi hatással van a férfi termékenységre

Ha egy ideje próbálkoztok már összehozni a babát, de nem jártok sikerrel, lehet, hogy az ok a zsebetekben rejlik. Kumiko Nikata japán kutató arra a felismerésre jutott, hogy a Wifis eszközök – pl. mobiltelefon, router – által kibocsátott elektromágneses hullámok nagyban károsítják a spermiumokat.

A termékenységi problémák 30\%-ban a férfiaknál állnak fenn

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint világszerte a párok 15\%-át érintik a termékenységi problémák. Ezek legalább egyharmada pedig a férfiaknál áll fenn. A férfiak terméketlenségének is számtalan oka lehet, pl. a környezeti hatások, a stressz, a genetika, a helytelen táplálkozás, de könnyen előfordulhat, hogy a zsebben rejtőző mobil ennek a kiváltó oka.

Kísérlet a Wifi hatásairól

Japán tudósok 51 férfi részvételével végeztek kísérletet, akiket 3 csoportra osztottak. A kísérletben a mobiltelefont imitáló Wifis eszközöket használtak. A résztvevőktől sperma mintákat vettek. Az egyik csoporttól származó mintákat egyáltalán nem tették ki a router hatásainak. A második csoport mintáit már érték a router elektromágneses hullámai, de csak egy védőpajzson keresztül. A harmadik csoport mintáit azonban mindenféle védelem nélkül tették ki a router hatásainak. A mintákat a Wifi router közelében helyezték el, imitálva ezzel azt, mintha a mobiltelefont a nadrágzsebben tartanák. A mintákat különböző időtartamok után elemezték.

A spermiumok már 2 óra elteltével károsodtak

Az eredmények elég ijesztőek voltak. 30 perc elteltével a Wifinek még alig voltak kimutatható hatásai, de hosszabb idő után már észrevehetőek voltak a különbségek. 2 óra elteltével a Wifi hatásaitól elzárt mintáknak a mozgékonysági rátája 53,3\% volt, a védőpajzzsal ellátott mintáké 44,9\%, a védelem nélküli mintáké pedig 26,4\%. 24 óra elteltével a pusztulási ráta a védőpajzs nélküli mintáknál 23,3\%, míg a Wifi hatásainak ki nem tett mintáknál 8,4\% volt.

Több a mobiltelefon, mint az ember

A statisztikák szerint napjainkban több telefon van használatban, mint ahány ember él a világon. Ez azt jelenti, hogy sok embernek több telefonja is van, az általuk kibocsátott hullámokat ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A megelőzés nagyon egyszerű

A tanulmány a Wifis eszközökről kimutatta, hogy a belőlük származó elektromágneses hullámok sem a közérzetet, sem az egészséget nem károsítják. Ezért egy olyan egyszerű lépés, hogy a telefont nem a zsebben, hanem az asztalon tároljuk, már óriási különbséget jelenthet a családalapítás szempontjából.

betöltés...