Amit először látsz meg a képen, elárulja, milyen a személyiséged

A Nobel-díjas pszichobiológus, Roger W. Sperry rájött, hogy a bal és a jobb agyfélteke eltérően működik, és a gondolkodásmódunkat az határozza meg, hogy melyik félteke az erősebb. Kutatásai alapján számos teszt született, melyek különböző dolgokat árulnak el a személyiségről.

Pillants rá gyorsan a képre! Milyen állatot látsz meg először?

Most görgess lejjebb, hogy megtudd, mindez mit árul el a személyiségedről!

Egy tigris fejét

A bal agyféltekéd jóval aktívabb, mint a jobb. Analitikus személyiség vagy, nagyon célorientált és szervezett. Ha problémával kerülsz szembe, azt igyekszel logikusan és objektíven megoldani.

Időnként hajthatatlan vagy, mivel tudod, hogy a döntésedet hosszas gondolkodás előzte meg. Érdemes meghallgatnod és figyelembe venned mások véleményét. Ne feledd, egy kis alázatosság is csodákra képes.

Személyiségjegyeid a következők:

  • Tervezel: A dolgokat pontosan megtervezve csinálod.
  • Precíz vagy: Egyértelmű céljaid vannak, és pontosan tudod, hogyan érheted el őket.
  • Racionális vagy: Az érzelmek soha nem állhatnak az utadba.
  • Logikusan gondolkodsz: Van érzéked a matematikához, a tudományokhoz és az ötleteléshez.
  • Realisztikus vagy: Nagyon valóságos világban élsz. Ebben nincs helye a fikcióknak és a tündérmeséknek. Ezzel együtt a céljaidat mások láthatják csupán fantáziának, számodra viszont nagyon is realisztikusak és elérhetők.

A csimpaszkodó majmot

A jobb agyféltekéd működik aktívabban. Kreatív ember vagy, tele innovatív ötletekkel. Ha problémával kerülsz szembe, inkább a megérzéseidre támaszkodsz (melyek többször helyesek, mint nem), mint a kritikai érzékedre.

Pontosan tudod, hogy minden lépés, amit az életben teszel, egy lecke számodra, még akkor is, ha egy lépéssel távolabb visz a célodtól. Számodra az utazás sokkal fontosabb, mint maga az úti cél. Mivel álmodozó típus vagy, gyakran elveszel a saját álomvilágodban. Ami számodra lényeges, hogy legyen mindenben egy reális kontrollod, és fordíts nagyobb figyelmet a körülötted lévő világra.

Személyiségjegyeid a következők:

  • Impulzív vagy: Spontán vagy, és könnyen megy neked a megszokottól eltérő módon való gondolkodás.
  • Érzelmes vagy: Rengeteg dologgal törődsz. Sok időt töltesz elmélkedéssel, és az érzelmeid alapján cselekszel.
  • Kreatív és művészi vagy: Tehetséges vagy a zenében, a művészetekben és egyéb kreatív dolgokban.
  • Intuitív vagy: Nem készítesz listát a teendőidről, a megérzéseidre hagyatkozva oldod meg a problémáidat.
  • Álmodozó vagy: Inkább álmaid vannak az életről, mintsem céljaid, és teszel is lépéseket afelé, hogy megvalósítsd ezeket az álmokat, gyakran sikerrel.

A két agyfélteke nem egymástól teljesen függetlenül működik, inkább összedolgoznak és kiegészítik egymást. Ezért a személyiségjegyeidet sem csak az egyik vagy csak a másik határozza meg, hanem a kettő együtt.

betöltés...