10 zsírégető nyújtás, amit otthon is könnyen végezhetsz

Az edzés gondolata rémisztő lehet, főleg, ha alig tudsz időt szorítani rá. De sok olyan egyszerű nyújtógyakorlat van, amit az otthonod kényelmében is végezhetsz, hogy fokozd a zsírégetést, és serkentsd az anyagcserédet.

1. Állva előrehajlás

Állj egyenesen, lábaid egymástól kis távolságban legyenek, térdeidet kissé hajlítsd be. Hajolj előre, hogy a felsőtested lógjon a lábaid előtt, térdeid legyenek egyenesek. Nyújtsd ki a karjaidat, és a kezeidet tedd a sarkad mögé. 4-szer lélegezz, húzd be a hasadat, és görbítsd be a hátadat. Összesen 3-szor végezd.

2. Fekve csavar

Feküdj a hátadra, a karjaidat nyújtsd ki oldalra. Emeld fel a lábaidat, majd engedd le őket az egyik oldalra, hogy a combod érintse a talajt. Emeld fel újra a lábaidat, és ismételd a másik oldalon is.

3. Csónak póz

Ülj le, térdeidet hajlítsd be, lábfejeid a talajon, kezeid a csípődön. A hátad legyen egyenes, közben emeld fel a lábfejeidet, és nyújtsd előre a karjaidat. Egyensúlyozz az ülőcsontodon, lélegezz, nyújtsd előre a lábaidat, hogy a tested V betűt formázzon. Tartsd meg magad ebben a testhelyzetben 5 lélegzetvétel erejéig.

4. Szék póz

Nevével ellentétben az elvégzéséhez nem lesz szükséged székre. Állj egyenesen, karjaidat nyújtsd ki a fejed fölé. Ha széken ülsz vagy előre hajolsz, a törzsedet a combjaid fölé döntsd előre. Tartsd meg ezt a testhelyzetet 5 lélegzetvételig, majd térj vissza a kiinduló pózba, és válts oldalt.

5. Oldalsó nyújtás állva

Kezeidet kulcsold össze, tartsd őket a fejed felett, és hajolj előre. Lélegezz ki-be, miközben jobbra döntöd a felsőtestedet. Lélegezz lassan 5-ször, majd ismételd a másik irányba is.

6. Macska és tehén

Ereszkedj négykézlábra. Térdeid legyenek egyenesen a csípőd, kezeid a vállaid alatt. Lélegzetvételkor húzd be a hasad, és görbítsd be a hátad, mint mikor egy macska nyújtózkodik. Térj vissza a kiinduló testhelyzetbe, majd homorítsd a hátadat. Nyújtsd ki a nyakad, és térj vissza a kiinduló pózba. Még 4-szer ismételd.

7. Fordítás hasból

Ülj le a földre, lábaid kinyújtva. Húzd fel a bal lábadat, hogy a sarkad elérje a fenekedet. Vagy hagyd kinyújtva mindkét lábadat, de a jobbot tedd keresztbe a balon. Most fordítsd a felsőtestedet jobbra, hogy a jobb könyököd a térded külső oldalán legyen. A jobb kezedet tedd a földre, hogy át tudj nézni a jobb vállad felett. Végy egy mély levegőt, és tartsd meg ezt a testhelyzetet egy percig. Lazíts, majd ismételd az ellentétes oldalon.

8. Híd

Feküdj a hátadra, térdeidet hajlítsd be, lábfejeid a talajon. Végy lélegzetet, és a csípődet nyomd felfelé, hogy a tested hidat formázzon. Térdeid a sarkaid felett legyenek, izmaidat tartsd feszesen, karjaiddal támaszd meg magad a talajon. Kb. 1 percig maradj ebben a pózban.

9. Kobra

Ezzel a gyakorlattal a hasizmokat feszesítheted. Feküdj a hasadra, a homlokod érintse a talajt. Nyújtsd ki a lábaidat, tenyereid a talajon. Lélegezz lassan, és emeld felfelé a mellkasodat. Próbáld hátrafelé hajlítani a hátadat. Tartsd meg magad ebben a pózban kb. fél percig, majd térj vissza a kiinduló testhelyzetbe. 5-ször ismételd.

10. Háromlábú kutya

Ereszkedj le fekvőtámaszba. Emeld meg a csípődet, a sarkaidat nyomd a talajhoz, majd hasonlóan a lefelé néző kutya pózhoz, emeld meg magad. Emeld hátul felfelé a jobb lábadat, a lábfejed a talaj felé nézzen, mintha egy melletted lévő falhoz nyomnád magad. A térdedet hajlítsd be. Végy levegőt, majd nyújtsd ki a térdedet. Engedd vissza a lábadat a talajra. Ismételd a bal lábaddal is.

BÓNUSZ: Ne feledd, a zsírégetés lassú folyamat!

Ha fogyni szeretnél, fontos megértened, hogyan működik a tested. Edzés közben nemcsak zsírból nyersz energiát, de fehérjéből és szénhidrátból is. Hogy melyikből, az a gyakorlat típusától függ. A magas intenzitású gyakorlatoknál a szénhidrátok szolgáltatják az energiát. A hosszútávú, lassúbb tempójú gyakorlatokhoz pedig a zsírok. Tehát, ha lelassítasz edzés közben, nemcsak kényelmesebbnek fogod érezni a mozgást, de hosszútávon is jó hatást érhetsz el.

betöltés...