Egy egyszerű trükk, amivel 1 perc alatt csökkentheted a vérnyomásodat

A magas vérnyomástól akkor sem kell többé szenvedned, ha éppen nincs rá gyógyszered. Egy egyszerű toll segítségével éppen úgy kezelheted, mint az akupunktúra mesterei a tű használatával. Mivel az eredmény szinte rögtön megmutatkozik, ha nagy a baj, időt nyersz, hogy orvosi segítséget hívhass.

A magas vérnyomást nem is olyan könnyű észrevenni, sokaknak ezért sejtésük sincs, hogy náluk is fennáll ez a probléma. Az orvosok ezért nevezik “csendes gyilkosnak”, hiszen a következményei nagyon komolyak, de hosszú idő kell a kifejlődésükhöz. A tünetei könnyen összetéveszthetők más betegségekkel, ezért kell jobban odafigyelni, hogy időben észleljük őket.

Tünetek

  • Fejfájás. A krónikus magas vérnyomásban szenvedőknél a fejfájás gyakran egyáltalán nem jelentkezik. De a vérnyomás hirtelen megemelkedése megnöveli a nyomást a fejben, ami nagyon éles, hasító fejfájást okoz, ez az ún. hipertenziós fejfájás. A vérnyomás hirtelen megugrása sokszor orrvérzésben is megmutatkozik.
  • Véres pöttyök a szemben és látásproblémák. A szakértők szerint a magas vérnyomás a retinában lévő ereket is károsítja. A retina be is vérezhet, ennek következtében alakulnak ki a vérpöttyök és a látászavarok.
  • Lüktetés a fülben és a mellkasban. Ha komolyabb edzés vagy fizikai munka után lüktetést érzel a füledben vagy a mellkasodban, az teljesen normális, meg fog szűnni, amint a szívritmusod visszatér az egészséges szintre. De ha ezek a tünetek minden előzmény nélkül lépnek fel, arra érdemes odafigyelned.

Következmények

A kezeletlen magas vérnyomás komoly dolog, és olyan következményeket vonhat maga után, mint a stroke, a szívelégtelenség vagy a demencia. A közelgő veszélyt nem mindig egyszerű észrevenni, de a vérnyomásodat bármikor ellenőrizheted. Jó, ha ez szokásoddá válik! A legegyszerűbb, ha egy kis méretű, hordozható vérnyomásmérőt mindig magaddal viszel.

Értelmezd az értékeket

A vérnyomás értékek megfelelő értelmezéséhez tudni kell, hogy a normál érték nemenként és életkoronként eltérő. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd, hogyan alakulnak az értékeid!

Egy trükk a magas vérnyomás csökkentésére

A megfelelő pontot nagyon egyszerű megtalálni. Mindkét kéz középső ujjának tetején található. Nyomd egy tollal legalább 1 percen keresztül, hogy csökkenjen a vérnyomásod, és jobban érezd magad. Viszont fontos, hogy tudd, ezzel a módszerrel nem lehet gyógyítani a krónikus magas vérnyomást, inkább csak elsősegélyként alkalmazhatod, ha hirtelen nincs orvosi segítség.

BÓNUSZ: Csökkentsd a vérnyomásod 2 perc alatt

A másik pont, amivel csökkentheted a vérnyomásod, a lábfejen található. A nagyujjad és a második lábujjak közötti vonalon csúsztasd az ujjadat a bokád felé. A pontot abban a mélyedésben találod, ahol az ujj csatlakozik a csonthoz. Mélyen nyomd be 3 másodpercig a tollal, majd tarts 5 másodperc szünetet. Folytasd 2 percig, majd ismételd meg a másik lábfejeden is.

betöltés...