12 természetes összetevő, amitől örökké fiatal maradhat a bőröd

Olyan természetes összetevőket válogattunk össze, melyektől a bőröd jobban fog kinézni, mintha Photoshoppal szépítetted volna meg. Észrevehetően fiatalítják a bőrt, ezért próbáld meg mindennap használni őket.

Paradicsom

A paradicsom szeletekből készített pakolás csodákat tesz a fáradt, fakó, durva bőrrel.

Hetente egyszer tégy paradicsom szeleteket az arcodra, hogy bőröd hidratált legyen, és visszanyerje fiatalos kinézetét. Ha gyulladásod van az arcbőrödön, paradicsomlével kenegesd. Arcszín javításához paradicsompüréből és olívaolajból készült pakolást használj.

Burgonya

Nagyszerű bőrfiatalító. A bőr világosításához és ránctalanításhoz is érdemes használni.

A burgonyás pakolást mindennap vidd fel a bőrödre, és hagyd fenn 15 percig. A nyers burgonya leve és a reszelt pép is ideális a pakolás elkészítéséhez. Hogy növeld a bőr rugalmasságát, citromlevet is tehetsz a burgonyához.

Citrom

Tonizáló, élénkítő folyadékként használd a citromlevet. Naponta dörzsöld be vele a bőrödet.

Aloe vera

Az aloe vera leve és a gél is ragyogóvá teszik a bőrt. Elhalványítják a sötét foltokat és az akné után maradt hegeket, de még a kisebb égési sérüléseket is.

Az aloe vera levét tonikként használhatod a bőrödre mindennap. A gélt hetente 1-szer alkalmazd pakolásként.

Uborka

Nagyon hatékony pattanások ellen. Élettel és fiatalsággal tölti fel a bőrt.

Vágd karikákra az uborkát, és tedd őket az arcodra 15 percre. Hetente többször alkalmazd.

Szódabikarbóna

Tisztítja és revitalizálja a bőrt, valamint segíti a hámsejtek megújulását. De önmagában ne használd. Készíts belőle radírt vagy pakolást.

1:1 arányban keverd össze olívaolajjal, és hetente egyszer dörzsöld át vele az arcodat.
A pakoláshoz 1 teáskanál szódabikarbónát keverj el 1 teáskanál natúr joghurtban. Hagyd az arcodon 10 percig, és figyeld, hogy a petyhüdt bőr hogyan feszesedik és simul ki!

Méz

A méz az egyik legjobb hidratáló a bőr számára. Sok ásványi anyag és más mikroelem található benne, melyeknek köszönhetően a méz fiatalít, és elősegíti a sejtek regenerálódását. Rendszeres használatával még a mélyebb ráncok is halványíthatók.

Kend fel az arcodra és a nyakadra, majd 20 perc után meleg vízzel mosd le. Ránctalanító pakolást méz és fahéj 1:1 arányú keverékével készíthetsz.

Kókuszolaj

A finomítatlan kókuszolaj táplálja, hidratálja és feszesíti is a bőrt. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, selymessé, puhává teszi a bőrt. Azonnal látható eredményeket hoz, friss fiatalos megjelenést ad.

Vékony rétegben vidd fel a bőrre, majd 5 perc után töröld le.

Olívaolaj

Az egyik leghatékonyabb természetes összetevő a bőr fiatalításához és egészségének megőrzéséhez. Számos házi készítésű szépségápolási termékhez kitűnő alapanyag. Ránctalanít, hidratál, bársonyos puhaságot ad a bőrnek, ráadásul semmilyen allergiát nem tud okozni.

Reggelente néhány csepp olívaolajjal kend be a bőrödet. Vékony rétegben használd szemkörnyékápoló helyett a ráncok ellen. Az arcpakolásodhoz és arckrémedhez is tehetsz belőle nap mint nap.

E-vitamin

Tudtad, hogy a szinte bárhol megvásárolható E-vitamin kapszulából otthon is készíthetsz kozmetikumot? Segíti a bőr regenerációját, javítja a bőrtónust, feszesíti az arckontúrt, és csökkenti a ráncokat.

Bármilyen arcápoló termékhez adhatsz belőle egy keveset. Próbáld ki az arckrémeddel vagy a hidratálóddal akár az ajkaidon is!

Csipkebogyó olaj

Varázslatos elixír a bőr fiatalságának visszanyeréséhez. Ha rendszeresen használod, megszabadulhatsz a szem alatti karikáktól és az öregedés egyéb jeleitől.

A szokásos arclemosód helyett töröld át az arcodat pár csepp csipkebogyó olajjal, de gazdagíthatod vele az arckrémedet és a pakolásodat is.

Kristálycukor

Természetes bőrradír, aminek egyik óriási előnye, hogy mindig van otthon. Finoman tisztítja a bőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket, puhává, simává és üdévé teszi az arcot.

Nedvesítsd meg az arcod, majd egy kevés cukorral dörzsöld át hetente egyszer. Babapopsi puhaságú lesz a bőröd!

betöltés...