A hibátlan bőr 9 titka, amit a legszebb nők sosem árulnak el

Ne hidd, hogy a fiatalos bőr a természet ajándéka! A megfelelő bőrápolási rutinnal lehet elérni. Most olyan titkokat tudhatsz meg, melyekkel a következő években hibátlanná teheted a bőrödet.

1. A “4-2-4”-es arctisztítási módszer

4 percig masszírozz hidrofil olajat az arcbőrödbe, majd 2 percig tisztító krémet. Ha ezzel megvagy, 4 percig mosd az arcodat vízzel. Ezt a tisztítási folyamatot 2 fázisú arctisztításnak is nevezik.

2. Használj konjac szivacsot

Gyengéden tisztíthatod az arcbőrt ezzel a konjac növény gyökeréből készült szivaccsal. Használat előtt meleg vízbe kell áztatni néhány percre, hogy felpuhuljon. Ezután egy kicsit facsard ki belőle a vizet, majd körkörös mozdulatokkal kezdd el megtisztítani vele az arcodat. A homlokodtól haladj lefelé.

3. Hetente egyszer végezz alaposabb arctisztítást szérumokkal, emulziókkal, kivonatokkal

Ázsiában a nők akár 17 különböző készítményt is használnak az arcápoláshoz! Minden arcápolót a következő sorrendben alkalmazz: először a könnyebb textúrájú termékeket használd, majd a sűrűbbeket, végül pedig a legnehezebb krémeket és emulziókat vidd fel. Így a bőröd a lehető legtöbb hasznos anyagot tudja felszívni.

4. Egész évben óvd a bőröd a káros UV-sugaraktól

Elő a napszemüveggel és az esernyővel! A napfény elleni védelemről még a felhős napokon is gondoskodnod kell. A fényvédőt tartalmazó krémekkel is kivédhetjük a napsugárzás öregedést gyorsító hatásait.

5. Használj rizsvizet a még szebb bőrért

A rizsvizet évszázadokon át használták a haj és a bőr szépítéséhez. Ha rendszeresen ezzel mosod a bőrödet, az puhább és rugalmasabb lesz, javul a színe és a tónusa. Ezt a csodaszert a hajadon is alkalmazhatod, használd a sampon kiöblítéséhez.

6. Alkalmazd a mentát és a zöld teát a szépségápolásban

A menta és a zöld tea sok pozitív hatást fejtenek ki a bőrre. Sok pakolás, öregedésgátló krém, emulzió, olaj és más szépségápolási termék tartalmazza őket. Ha rendszeresen használod, a bőröd ragyogó és egészségesen fénylő lesz.

7. Habosítsd fel a termékeket, mielőtt felviszed őket a bőrödre

Nőknek és férfiaknak sem ajánlott a kozmetikai termékeket közvetlenül a bőrre kenni. Alkalmazd őket kis adagonként, hogy javítsd a bőrben a vérkeringést, és elősegítsd a fiatalodási folyamatot. A készítményeket fel is habosíthatod, mégpedig erre a célra kifejlesztett háló segítségével.

8. A világosabb és hibátlan bőrért

A legjobb eredmény érdekében radírozd át a bőröd, és használj fehérítő pakolást. ½ teáskanál cukrot keverj össze ½ teáskanál szantálfa porral. A radírozáshoz szükséged lesz egy félbevágott paradicsomra. Gyengéden dörzsöld át a bőrödet a paradicsommal és a cukros keverékkel 5-10 percig. Facsard ki a paradicsomot, hogy bőven engedjen levet. Radírozás után vízzel öblítsd le a bőröd.

A bőrfehérítő pakolás elkészítéséhez reszelj le egy burgonyát. Fogj egy szűrőt, és nyomkodd át rajta, hogy kinyerd a levét. Tégy 2 evőkanál rizslisztet egy tálba, adj hozzá 1 teáskanál mézet, 4 teáskanál burgonyalevet és 3 teáskanál citromlevet. Alaposan keverd össze. A pakolást vastag rétegben vidd fel a bőrödre, és hagyd fenn 30-40 percig. 2-5 percig masszírozd, majd mosd le langyos vízzel.

9. Használj olajokat

És ne csak az arcodra! A természetes olajok, mint a kókusz-, az avokádó vagy az olívaolaj különböző hatásokkal rendelkeznek, és bármely testrészen érdemes őket alkalmazni. A kókuszolaj táplálja a bőrt, az olívaolaj egyenletes színt ad anélkül, hogy károsítaná a bőrt.

betöltés...