Egy férfi választás elé állította feleségét: Vagy ő vagy a kutyák - A nő a kutyákkal maradt

Liz Haslam számára a boldogságot az jelenti, mikor kutyákról gondoskodhat. Mit kap cserébe? Végtelen szeretetet és hálát a kutyáktól. Liz érzelmei a kutyái iránt annyira erősek, hogy szó szerint nem adná őket semmiért. Most megismerheted ennek a nőnek a történetét, akinek élete legnehezebb döntését kellett meghoznia, mikor választania kellett férje és kutyái között.

Liz hozzáment ahhoz a férfihoz, akit élete szerelmének hitt

Lis Haslam 15 éves korában találkozott Mike-kal. Mikor befejezte a középiskolát, össze is házasodtak. Az esküvő után elköltözött szüleitől Mike-kal közös otthonukba. Az angol vidéken telepedtek le, egy 2 hálószobás házban, körülötte óriási területtel a suffolki Barnhamban. Egy gyerekük született, Ollie, és több mint 25 évig voltak házasok. Szerelmük azonban nem állta ki a próbát, amivel szembe kerültek.

“A kutyák vagy én.”

Egy napon Mike elvesztette türelmét, és választás elé állította Lizt. Azt mondta: “A kutyák vagy én.” Azóta Liz nem látta férjét, még csak nem is hallott felőle.

Mi vezetett idáig? Mikor a vidéki házba költöztek, Liz rájött, hogy elegendő hely van ahhoz, hogy elkezdje saját vállalkozását, ami inkább a szíve vágya volt, mintsem az anyagi gyarapodást szolgálta. Létrehozta a Beds for Bullies nevű alapítványt olyan bull terrierek számára, akiknek menedékre volt szükségük. A férj kezdte úgy érezni, hogy már minden a kutyák körül forog.

Liz már gyermekkorában különleges érzelmeket táplált a kutyák iránt

Mike-nak elege lett abból, ahogyan Liz a kutyákhoz viszonyult, annak ellenére, hogy tudta, a nő élete nagy részét kutyák közelségében töltötte. Anyja West Highland terriereket tenyésztett, apjának pedig állati takarmány gyártó vállalata volt. “25 év után tudnia kellett volna, hogy feladni a kutyákat számomra nem opció. A házasságkötésünk pillanatától ismerte a helyzetet. Nem is tudom, mire számított.” – mondta Liz.

Céljaik nem egy irányba mutattak

Természetesen, Mike-ot sem kell elítélni, ahogyan senkit, aki nem rajong a kutyákért. Senkit sem lehet kényszeríteni, hogy szeresse őket. Liz ezzel tisztában is volt, ezért meghozták a jó döntést. Különváltak, mikor egyértelmű lett, hogy nem egy irányba akarnak haladni.

“Eltávolodtunk. Ő nagyon elfoglalt volt a munkájával, és esélyt sem adott nekem. Nem akartam egy munkamániás felesége lenni, ezért ott kerestem támaszt, ahol mindig szeretetet kaptam: a kutyáimnál.”

Liz, a kutyák őrangyala

A kutyák után Mike a második vagy harmadik helyre szorult vissza Liz életében. “A kutyák iránt érzett szenvedélyem túl sok volt Mike-nak.” Jogosan. Gondoskodni 30 olyan kutyáról, akik orvosi ellátást, rengeteg időt és szeretetet igényelnek, gyakran még azt is megnehezítette, hogy Liz saját magával foglalkozzon. Liz naponta kb. 18 órát töltött a kutyák gondozásával, és több száz fontot költött az ellátásukra.

200 kutya és még több

Minden nehézség ellenére a Bed for Bullies jelenleg is működik az odaadó embereknek köszönhetően. Ez egy jótékonysági szervezet, ami leginkább adományokból tartja fenn magát, valamint kisebb bevételekből, pl. kutyahotelként is működnek, ahova a gazdik beadhatják kedvencüket, míg elutaznak. Liz befogad olyan kutyákat is, melyeket más menhelyen nem tudnak elhelyezni. Az évek során több mint 200 kutyát mentett meg, és ajtaja nyitva áll a jövőben is.

Mindenáron hűséges a kutyáihoz

Miután Liznek a kutyák orvosi ellátására fordított költségei elérték a 4500 fontot, a nő arra kényszerült, hogy sátorban éljen, mert nem tudta tovább fizetni a bérleti díjat. Mindent megtesz, hogy talpra álljon, és nem is lehetne boldogabb. Ahogy mondta: “Én választottam ezt, és imádom csinálni.”

betöltés...