Hogyan lehet mélyen elaludni mindössze egy perc alatt

Ha szorongsz, vagy egy fontos esemény előtt stresszelsz, akkor problémát okozhat az elalvás és az alvás. Próbáld ki ezt, hogy megnyugtasd az idegeidet és jól tudj pihenni.

Ezt nevezik ‘4-7-8’ módszernek. Ezt kell tenned:

1. Lélegezz be nyugodtan az orrodon keresztül 4 másodpercig.
2. Tartsd bent a levegőt 7 másodpercig.
3. Ezután lassan lélegezz ki a szádon keresztül 8 másodpercig.

Valóban ennyire egyszerű. Lehet, hogy őrültnek hangzik, de tényleg működik.

Hogyan működik
Ha stresszelsz vagy szorongsz, növekszik az adrenalin mennyisége a véredben, és a légzésed gyorsabb és gyengébb lesz. Ez a légzési gyakorlat egyfajta nyugtató hatással bír. A légzés ilyen módon történő szándékos lelassítása arra kényszeríti a szívritmust, hogy lassuljon le, és nagyon gyorsan megnyugtat; ez egyszerű fiziológia!

Ugyanez a gyakorlat segíti az elméd megnyugtatását is, egyszerűen azért, mert teljes mértékben a légzésre koncentrálsz tőle. Nem veszed észre, de abban a pillanatban a központi idegrendszered fokozatosan csökkenti tevékenységét, és a szorongás érzése eltűnik. Bármely neurológus megerősítheti ezt neked.

Ennek eredményeként az egész test ellazul. A fizikai hatás sebessége és ereje szempontjából a gyakorlat hasonló az altatószerhez. Ezt Andrew Weil, harvardi orvos vizsgálta, aki megállapította, hogy a ‘4-7-8’ módszer évszázadok óta közismert az indiai jógik számára. A meditációs gyakorlat során használják annak érdekében, hogy elérjék a teljes relaxációt. Ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy teljesen ártalmatlan.

Hogyan lehet ez különösen hasznos számodra?
Ha például késő este felébredsz, mert valami zavar, akkor segít. Vagy például, ha idegesnek érzed magadat egy verseny vagy egy fontos életesemény előtt. A ‘4-7-8’ módszer garantáltan lehetővé teszi a szükséges pihenést!

A jobb hatás érdekében használhatod ezt az “altató bájitalt”:

Az elméd és a tested ellazítása érdekében lefekvés előtt keverd össze a következőket:

– 1/4 evőkanál méz
– 1/8 evőkanál tengeri só
– 1 evőkanál kókuszolaj

Ezt a keveréket lenyelheted úgy, ahogy van, vagy belekeverheted egy pohár meleg vízbe – a hatás ugyanaz lesz.

Ez az összetevő nemcsak nagy hatással lesz az egészségedre, de csökkenti a kortizol emelkedéseket is, amelyek akadályozzák az alvást és felébresztenek éjjel.

betöltés...