7 dolog, ami a testeddel történik, ha naponta megeszel 4 szem mandulát

Nem gyakran fordul elő, hogy valami finom és egyben egészséges, és a mandula is egy ilyen ritkaság. Sok vitamint és egyéb elemet tartalmaz, amelyekre szükségünk van, hogy gyönyörűek és egészségesek legyünk.

Ma 7 pozitív változást szeretnénk bemutatni, amelyek akkor fordulnak elő, ha minden nap fogyasztasz mandulát.

A koleszterinszint csökkenése

A mandula az öt leghatékonyabb termék közé tartozik a „rossz” koleszterin csökkentésére. Ha már túl magas, növeld az elfogyasztott mandulák számát 20-30-ra naponta. A tünetek fehér foltok az alsó szemhéjon, fájó lábak és korán őszülő haj.

Egészséges haj

Az mandula szinte az összes vitamint és ásványi anyagot tartalmazza, amelyek szükségesek a haj növekedésének javításához és erősebbé tételéhez. A magnézium és a cink serkenti a haj növekedését, az E-vitamin erősebbé teszi, a B-vitamin pedig fényességet és hosszú élettartamot ad neki.

A szívbetegségek megelőzése

A mandulában található antioxidánsok, egyszeresen telítetlen zsírok, magnézium és réz erősen támogatják a szívet és az ereket. A koszorúér-betegség és más szívbetegségek megelőzése érdekében a mandulát a héjával együtt fogyaszd.

A ráncok megelőzése

A mandula bőséges mennyiségű mangánt tartalmaz, amely elősegíti a kollagén, a bőr tónusáért felelős fehérje előállítását. Az E-vitamin, egy antioxidáns, szintén segít az öregedés jeleinek leküzdésében.

Egészséges baktériumflóra

A mandulahéj prebiotikumokat tartalmaz, amelyek szükségesek a jó bél baktériumok növekedéséhez és szaporodásához. Ha nincs meg az egyensúly (olyan tünetekkel, mint a hasfájás, rossz légzés és emésztési zavarok), ajánlott naponta 30-35 szem mandulát fogyasztani.

Fogyás

Egy tudományos tanulmány bebizonyította, hogy a mandulát fogyasztó emberek kevesebb szénhidrátot (édességet vagy péksüteményt) fogyasztanak. Az anyagcsere normalizálása szintén hozzájárul a fogyáshoz, amelyet a vitaminok és a rost biztosítanak.

Az agyi tevékenység javítása

A mandula rendszeres fogyasztása javítja az emlékezetet az E-vitaminnak és a zsírsavaknak köszönhetően. Ezen túlmenően, ezek a diófélék segítik megakadályozni az agy öregedését.

betöltés...