9 egyszerű, egészséges trükk, amivel a tested újjá fog születni

Többnyire azt hisszük, egészségesnek lenni nagyon sok erőfeszítést, pénzt és időt igényel. Valójában azonban az életünkön változtatni és egészségesebbnek lenni ennél egyszerűbben is lehet. Elég, ha néhány új szokást beiktatsz a mindennapjaidba! Például, fehérítheted a fogad gyümölcsökkel, és egészségesebbé teheted az epehólyagodat, ha megiszol még egy csésze kávét.
Most olyan trükköket ismerhetsz meg, melyekkel könnyedén törődhetsz magaddal és az egészségeddel.

1. Szőlőlé migrén ellen

Ha gyakran van migréned, és szeretnéd természetes módon kezelni, a szőlőlé lehet a megoldás. A migrént elsősorban az agyban lévő kémiai anyagok, pl. a szerotonin egyensúlyának zavara okozza, ebben pedig a szőlőlé hatékonyan tud segíteni. Nemcsak a fájdalmat szünteti meg, de megelőzéshez is kiváló. Amikor érzed, hogy közeleg a migrén, rögtön igyál meg egy pohárral.

A szőlőben sok A-, B2- és C-vitamin található, melyek mind a migrén ellen hatnak. A B2-vitamin, azaz riboflavin azzal kezeli a migrént, hogy egyensúlyba hozza az agyban lévő kémiai anyagokat, és csökkenti a migrénért felelőssé tehető vas szintjét a vérben.

2. Lazac a fényes, egészséges és gyorsan növő hajért

Mindenki egészséges kinézetű hajat szeretne. Mégis, mikor reggelente felkelünk, azon tűnődünk, hogy lehet, hogy sokkal többször szörnyű, mintsem szép a hajunk. Az igazság az, hogy nemcsak az számít, mit kenünk a hajunkra, hanem az is, hogy mit eszünk. A titok pedig a lazac. Ebben sok D-vitamin és omega-3 zsírsav található, melyek létfontosságúak a haj és a fejbőr hidratálásához.

Az omega-3 ezenkívül tisztán és egészségesen tartja a hajhagymákat. Az omega-3 zsírsav valójában egy fehérje, melynek hiánya lassítja a hajhagymák természetes növekedési ritmusát. Minél több lazacot eszel, annál egészségesebb leszel te is és a hajad is. Hidratáló hatása miatt az omega-3 zsírsav csökkenti a gyulladást, kezeli a korpát, és csökkenti a szárazságot, aminek következménye a haj töredezése lehet.

3. Citromos-sós vízzel az extra kilók ellen

Közismert, hogy a citromos víz egészséges, de sajnos nem olyan finom, mint egy pohár narancslé vagy energiaital. A citrom és a só az a két varázslatos összetevő, ami segít kimosni szervezetedből a méreganyagokat, és meggyorsítja a fogyást is. Ennek oka, hogy fokozzák a bélmozgást, és csökkentik az étvágyat, így gátat szabnak a túlzott kalóriabevitelnek.

A citromos-sós víz felpörgeti az anyagcserét, ezt kutatások is megerősítették. Ha sok vizet iszol, fokozódik a mitokondriális funkció, ami segít több energiát termelni a testnek extra kalóriák bevitele nélkül is. Ez termogenezist indít el, amikor a kalóriák gyorsabban égnek, hogy hőt termeljenek.

4. Körömfehérítés fogkrémmel

A sárgás köröm sajnos természetes jelenség, de attól még nem szép. Ha természetesen szeretnéd fehéríteni a körmeidet, használj fogkrémet! Ez nemcsak a fogakat erősíti és fehéríti, de ugyanezt teszi a körmöddel is, hiszen akárcsak a fogakban, ebben is keratin található.

  • Fogj egy tiszta fogkefét, nyomj rá egy kevés fogkrémet, és kezdd el dörzsölni vele a körmeidet. Hagyd hatni 1 percig, majd mosd meg a kezeidet.

5. Hajnövesztéshez saját készítésű hajszérum

A táplálkozás létfontosságú az egészséges és szép hajhoz, de ha gyorsabban szeretnéd megnöveszteni, a saját hajszérumodat is elkészítheted. Ennek az egyik összetevője a ricinusolaj, amiben megtalálható a fejbőr hidratáltságát biztosító E-vitamin, az omega-9 és omega-6 zsírsavak, valamint a fejbőrt hidratáló és abba mélyen beszívódó ásványi anyagok.

A második összetevője az avokádó olaj, mely vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, mint az olajsav, egy egyszeresen telítetlen omega-9 zsírsav, ami táplálja a hajat és megvédi a töredezéstől. Ez az egyetlen olaj, ami képes beszívódni a hajszálba, és valóban hidratálni azt, ahelyett, hogy a felszínén megragadna és olajos réteget képezne rajta.

Az utolsó összetevő pedig a kókuszolaj, amit minden olajok királyának tartanak. Ez az egyetlen olaj, amit felvihetünk a hajra, hogy megelőzzük benne a fehérjék csökkenését. Sok omega-3, -6 és -9 zsírsav található benne, ezért védi is a hajszálat a napsugárzás és a környezet káros hatásaitól.

Így készítsd el:

  • Egy kis tégelybe tégy ⅓ rész ricinusolajat, ⅓ rész avokádó olajat és ⅓ rész kókuszolajat.
  • Alaposan rázd össze.
  • Vidd fel a fejbőrödre és a hajadra, masszírozd be 10-15 percen keresztül.
  • Hagyd hatni fél-1 órán át.
  • Vízzel mosd le, és a nedves hajszálak végére tégy még egy kis olajat.
  • Hetente 3-szor ismételd.

6. Ébredés után 30 percen belül reggelizz

Miután ébredést követően megittad a citromos-sós vizedet, állj is neki reggelizni még az ébredés utáni fél órában! Még akkor is, ha nem vagy éhes, különben a fogyás is nehezebben fog menni.

Amikor alszunk, az anyagcserénk lelassul. Hogy újra normál ritmusban kezdjen működni, nagyjából 1 órára van szüksége. Ha akkor eszed meg a reggelidet, amikor az anyagcseréd még nem tért teljesen magához, kevesebb ételtől is jól fogsz lakni, és elkerülheted a túlevést is a nap folyamán.

7. A hidrolizált kollagént ne a bőrödre kend, hanem idd meg

Az öregedés olyan dolog, amibe a legtöbbünk sosem lesz képes belenyugodni. A nyomai pedig leginkább a bőrön látszódnak meg. Mindannyian próbáljuk életre kelteni a bőrünket, ezért veszünk hidratálót, pakolást és szérumot, melyek kollagént tartalmaznak.

A kollagén és a hidrolizált kollagén azonban nem szívódik be a bőrbe olyan mértékben, hogy kötést tudjon kialakítani más fehérjékkel és kifejthesse hatását. Ezért a legjobb, ha öregedés ellen étrendkiegészítőket szedünk. Ha hidrolizált kollagént fogyasztunk, 27\%-kal lassíthatjuk az öregedést, erősíthetjük a csontokat, növelhetjük az izomtömeget, megelőzhetjük a csontritkulást, és csökkenthetjük az ízületi fájdalmat.

8. Fogfehérítés gyümölcsökkel

A ragyogó mosoly nagy magabiztosságot ad, de ha szégyelljük a fogainkat, az sokat levesz az önbizalmunkból. Hogy bátran mosolyoghassunk, együnk sok gyümölcsöt és zöldséget, melyek antioxidáns tartalmuknál fogva csodásan képesek eltüntetni a sárga foltokat a fogakról.

  • Eper: Fehéríti a fogat, eltünteti a kávé és bor okozta foltokat is.
  • Alma: Természetes folteltávolítóként működik, mivel fokozza a nyáltermelést, és segíti a szájüregben az öntisztulási folyamatot.
  • Narancs és más fanyar gyümölcsök: Semlegesítik a szájüreg savasságát, ami fogszuvasodást okozhat.

9. Több kávé az egészséges epehólyagért

Bár a kávét sokan az egészségtelen táplálkozással kapcsolják össze, valójában jót tesz szervezetünknek. Gondolj csak bele: ez egy bizonyos fajta babnak a leve, amit forró vízzel elkészítve fogyasztunk. Sok más előnye mellett az egyik, hogy javítja az epehólyag állapotát.

A kutatások szerint a kávé a benne lévő koffeinnel összehúzódásokat generál az epehólyagban, melyek megakadályozzák, hogy a kristályos lerakódásokból nagy epekövek képződjenek. Ezért ne sajnáld, ha kávéfüggő vagy!

betöltés...