Kiderült, hogy a ház minden szobájához megvan a tökéletes szín, a pszichológusok szerint

A szoba színe, amelyben ülsz, befolyásolhatja azt, ahogyan érzel, a pszichológia szerint. Míg a piros segít koncentrálni, a kék megnyugtathat. Bizonyos helyiségek és terek egy bizonyos színre történő festése segít elérni azt, amire vágysz, legyen az szenvedély, boldogság vagy az étvágy fokozásának szükségessége.

Készítettünk egy listát a színekről és a szobákról, amelyekhez a legalkalmasabbak.

1. A konyhához: sárga

A sárga szín fokozza a szerotonin termelését a szervezetben és növeli az étvágyat, ezáltal a konyha számára a legmegfelelőbb szín. Ez is az oka annak, hogy a legtöbb étterem sárga színű.

2. Az otthoni irodában vagy az edzőteremben: piros

A szakértők szerint a vörös szín produktívabbá teszi az embereket. Ha vörös színű irodában vagy szobában dolgozik, az ember gyorsabban és határozottabban reagál. Ha azon tűnődsz, hogy milyen színre kellene festened az edzőtermedet vagy az otthoni irodádat, akkor a pirosat kell megcéloznod.

3. A hálószobához: kék

A kék szín megnyugtathat téged, és nyugalommal tölti meg a szobát. A kék, amely a pihentető színek közül az egyik legpihentetőbb, érzelmeket idéz elő és csökkenti a pulzusszámot. Mivel a hálószoba olyan hely, ahol pihenni kell, jó ötlet kékre festeni.

4. Bejáratnál és folyosón: szürke

A híres belsőépítész, Susan Bednar Long szerint a szürke szín leginkább a bejáratnál és a folyosón alkalmazható, mivel semleges a többi helyiséggel szemben. Egyszerű, mégis elegáns, és a fényekkel változtatja az árnyalatát, így a háznak egyedi megjelenést kölcsönöz.

5. Alkotó- vagy tanuló szobába: lila

A lila vagy a lila árnyalatai mélyen kapcsolódnak a képzelethez és a kreativitáshoz. Leonardo da Vinci úgy gondolta, hogy a meditáció ereje tízszeresére nőtt, ha lila fényben végezték. Ha ilyen színűre fested a kézműves szobát vagy a dolgozószobát, az biztosan kreatív lendületet ad.

6. A nappaliba: narancssárga

A narancssárgától izgatottnak és lelkesnek érezheted magadat, miközben melegség érzését idézi. Tulajdonságai miatt a narancssárga leginkább a nappali helyiségekben vagy az otthonod központi területein használható.

7. Gyerekszobába: élénkzöld

A szín, amellyel kifested a babád szobáját, valóban befolyásolhatja gyermeked fejlődését. Emiatt a gyerekszoba legmegfelelőbb színe a zöld. Nyugtató hatású, és az egészséget képviseli. Csökkenti a feszültséget, és segíthet a babának békésen aludni.

8. Forgalmas helyekre: rózsaszín

A rózsaszín színt gyakran „nőies” színként emlegetik, de annál sokkal több. A rózsaszín falak hajlamosak elűzni a felgyülemlett feszültséget, és segítenek elkerülni a konfliktusokat, ezért egyes börtönök falait rózsaszín árnyalatúra festik. A kedvesség és az együttérzés tulajdonságait is idézi. Forgalmas helyiségekben, például irodákban, üzletekben, vagy akár nagy előszobákban is, törekedj a rózsaszín árnyalatokra.

Milyen színűre van festve a hálószobád és a konyhád? Hogyan dekoráltad őket? Ossz meg velünk néhány fényképet kommentben!

betöltés...