7 állat, mely felismerhetetlennek tűnik a szőre nélkül

Az állatvilágban több ezer példány létezik, némelyek jobban ismertek, mint mások. Azt gondoljuk, hogy tudjuk azonosítani mindazok jellemzőit, akiket ismerünk, de a valóságban nem mindent tudunk róluk! Sok esetben vannak olyan lények, amelyek betegségek vagy genetikai elváltozások miatt nem rendelkeznek szőrrel, ami szinte felismerhetetlenné teszi őket.

Ebben a cikkben szeretnénk veled megosztani néhány csodálatos szőrtelen állat képét, hogy megismerd őket, és meglepődj, hogy a jellegzetes szőrzetük nélkül látod őket.

1. Földimalac

Embed from Getty Images

A Szaharától délre eső Afrikában jellemző földimalac egy éjszakai állat, amely termeszekkel táplálkozik. Olyan fülei vannak, mint egy nyúlnak, és olyan farka, mint egy kengurunak, bár egyikükre sem hasonlít!

2. Vombat

A vombatok olyan ausztrál állatok, amelyek hasonlóak a medvékhez és a koalákhoz. Olyan szőrösek, mint egy mackó, de amikor kicsik, alig van szőrük, amitől imádnivaló kis egereknek tűnnek.

3. Szfinx macska

Ez a macskafajta teljesen feltűnő, mivel nagyon különböznek azoktól a macskáktól, melyeket látni szoktunk. Első pillantásra teljesen kopasznak néznek ki, de a valóságban nagyon vékony, szinte észrevehetetlen, gyönyörű szőrzetük van.

4. Tengerimalac

A tengerimalac kicsi rágcsáló, általában sima, bolyhos szőrzettel. De létezik egy „kopasz” fajta, amelyet 1978-ban hoztak létre. Csak a lábaikon és a pofájukon van szőr, ami ideális azok számára, akik szeretik a rágcsálókat, de allergiásak a szőrükre.

5. Medve

Ezt a medvét Dolores-nak hívják, és a lipcsei állatkertben él, Németországban. A szakértők úgy vélik, hogy ő és a többi vele élő medve, Bianca és Lolita, a rossz étrend és az éghajlat miatt veszítették el az összes szőrüket. A bunda hiánya teljesen felismerhetetlenné teszi őt.

6. Kenguru

A kenguru bébik annyira aranyosak. Születéskor nem rendelkeznek szőrrel, mivel idő előtt születnek. Ezután 9 hónapot töltenek az anyjuk erszényében, amíg el nem érik az érettséget.

7. Ló

Hiszed vagy sem, szőrtelen lovak léteznek. A képen látható példány egy Türkmenisztánból származó Akhal-Teke. Szőrének hiánya egy bizonyos meztelen csikó szindróma (NFS) nevű genetikai elváltozásnak köszönhető, amely látványos megjelenést kölcsönöz neki.

Melyik példány lepett meg a legjobban? Tudtál ezekről a szőrtelen lényekről? Milyen más állatot ismersz, ami ilyen tulajdonsággal rendelkezik? Mondd el nekünk a hozzászólásokban.

betöltés...