Mi történik a szervezetedben, ha minden nap megeszel 4 kesudiót

A kesudió széles körben ismert vajas-édes íze és összetéveszthetetlen alakja miatt. És bár többségünk szereti egyszerű rágcsálnivalóként beiktatni az étrendjébe, valószínűleg fogalmad sincs arról, hogy a kesudió valójában csodákat tehet a testünkkel, mivel számtalan különféle tápanyagot tartalmaz.

Tucatnyi tudományos cikk szól erről a dióféléről, és most te is megismerheted 9 előnyét annak, ha napi 4 szemet megeszel belőle.

9. A bőröd ragyogni kezd.

A kesudió remek réz- és antioxidáns forrás, amelyek jótékony hatással vannak a bőrödre. Az antioxidánsokról ismert, hogy csökkentik az öregedés jeleit, a réz pedig más enzimekkel együtt előállítja a kollagént, amely felelős a bőr rugalmasságának növeléséért.

8. Ritkábban fogsz megbetegedni.

A kesudió nagyszerű cink forrás is. És ez a kémiai elem fontos az immunrendszer sejtjeinek fejlődésében, az antioxidáns enzimek előállításában és az immunrendszer általános aktivitásában.

7. A csontjaid erősebbé válnak.

Már 3 dkg kesudió biztosíthatja a napi ajánlott rézbevitel 30\%-át és a magnézium bevitel 20\%-át. A réz támogatja a csontok és a kötőszövet fejlődését, míg a magnézium segít a szervezetnek a kalcium felszívódásában és csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát.

6. A szemed védett lesz.

A kesudió gazdag luteinben és zeaxantinban, ezek olyan antioxidánsok, amelyek fontosak a szem egészsége szempontjából. Napi fogyasztásuk mellett ezek az antioxidánsok fenntartják a jó látást és távol tartják a fertőzéseket, amelyek a környezetből származhatnak. A zeaxantin megvédi a retinát a káros UV-sugaraktól is.

5. A migréned eltűnik.

A magnéziumhiány számos egészségügyi problémát okozhat, beleértve a vérnyomás növekedését, a gyakori fejfájást és a test különböző részein fellépő fájdalmat. A kesudió rendszeres fogyasztása biztosítja, hogy a magnézium megfelelő egyensúlyban legyen, és enyhíti a migrént.

4. A fogaid egészségesebbé válnak.

A kesudióban az egyik leghihetetlenebb vegyület az anacardic sav. Ez a sav képes elpusztítani a gram-pozitív baktériumokat, amelyek fogszuvasodást és pattanásokat okoznak.

3. Sokkal energikusabb leszel.

A kesudió számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, beleértve az E-, K-, B6-vitamint, rezet, foszfort, cinket, magnéziumot, vasat, szelént. Mindegyik fontos szerepet játszik a szervezet megfelelő működésében. És minél egészségesebb az anyagcseréd, annál energikusabb leszel a nap folyamán.

2. Könnyebb lesz szabályozni a testsúlyodat.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a diófélék napi fogyasztása súlygyarapodáshoz vezethet. Valójában ez nem igaz. A kesudió tartalmaz zsírokat, de ezek a zsírok egészségesek, és a kesudióban található magnézium elengedhetetlen a test zsír- és szénhidrát-anyagcseréjének szabályozásához.

Valójában azok az emberek, akik mérsékelten és rendszeresen fogyasztják a kesudiót, gyorsabban lefogynak, és kisebb az esélyük az elhízásra. Ezen felül ez a dió nagyszerű rágcsálnivaló lehet számodra, mivel rendkívül tápláló és hosszú időre eltelít.

1. A hajad fényes lesz.

A kesudióban található réz fényessé és erőssé teszi a hajadat, és selymes, sima textúrát kölcsönöz neki. Ez a dióféle élénkítheti a haj színét is, mivel serkenti a melanin nevű pigment képződését.

Figyelem: Még ha kesudió rajongó is vagy, ne fogyassz napi 4-5 szem diónál többet, különben fejfájást okozhat.

Szereted a kesudiót? Esetleg tudsz valami ízletes kesudió-receptet? Kérjük, oszd meg velünk kommentben!

betöltés...