Egy olasz művész az unalmas kórházi falakat varázslatos világgá alakítja, hogy segítse a gyermekeket a félelmük leküzdésében

A gyermekek több mint 90\% -a fél legalább egy dologtól a kórházakban. Ez különösen igaz, ha a kezelés hosszú időt vesz igénybe, és magában foglalja számos orvosi beavatkozás elvégzését. És a szürke falak között töltött napok biztosan nem tűnik izgalmas kalandnak. Annak érdekében, hogy legalább egy kicsit megkönnyítse a helyzetüket, egy művész egy projektet indított, amely segít ezeknek az apró betegeknek leküzdeni a félelmeiket.

Szeretnénk elmesélni neked egy olasz művész, Silvio Irilli, történetét, aki megalapította az Ospedali Dipinti projektet, hogy fokozza a gyermekek hangulatát, és átalakítsa az unalmas kórházi falakat varázslatos világokká.

A művész varázslatos festményeket készít, amelyek segítenek leküzdeni a gyerekek félelmeit.

Az Ospedali Dipinti projektet 2012-ben alapították, és nem jótékonysági célú szervezeteket és hétköznapi embereket hozott össze, akik a gyermekek számára barátságosabbá akarják tenni a kórházi tereket. Céljuk egy varázslatos világ megteremtése volt a kórházi szobában, amely beindítja a gyermekek képzeletét és segít nekik álmodozni.

A gyermekek esélyt kapnak arra, hogy “elmeneküljenek” egy mesevilágba.

Egy kórterem kidíszítése nem csak a szoba csinosabbá tételét jelenti. Irilli úgy véli, hogy minden általa létrehozott műnek hatnia kell a gyerekekre, és el kell mondania nekik egy történetet, így a kezelésük inkább játéknak, és nem kihívásnak tűnik.

A felnőttek is úgy érzik, mintha egy másik dimenzióba lépnének.

De Silvio munkáinak célja nemcsak a gyerekek, hanem a szülők segítése is. Ezek a hatalmas festmények, amelyek a falakat borítják, a felnőttekben azt a benyomást keltik, hogy egy varázslatos világba lépnek, és a szükséges nyugalom érzését idézik elő.

Silvio az orvosok felé is kimutatja a támogatását.

Silvio eszközként használja a festményeit, hogy elterjessze a támogatás üzenetét az orvosok számára, akik ezekkel az apró betegekkel fognak együtt dolgozni, és végigvezetik őket a terápiájuk során. Az összes festmény speciális tapétára van nyomtatva, amely lefedi a kórház falait.

Silvio és csapata sok pozitív visszajelzést kap a Facebookon.

Silvio és kollégái sok pozitív megjegyzést kapnak a Facebook oldalukon. Az emberek megköszönik nekik ezt a gyönyörű kezdeményezést, és remélik, hogy ezek a színes illusztrációk valóban melengetik a betegek lelkét.

Vannak hasonló kezdeményezések azon a helyen, ahol te élsz? Milyen módon járulhatunk hozzá azon emberek segítségéhez, akiknek támogatásra van szükségük?

betöltés...