Egy ausztrál anya okos módszert talált arra, hogy meggyőzze a fiát arról, hogy egyen zöldséget, és világhírűvé vált

Egyszer, egy Melbourne-i nőnek, Laleh Mohmedi-nek eredeti ötlete támadt arról, hogy hogyan változtathatja hároméves fia könyves karakterek iránti szeretetét az egészséges ételek iránti szeretetté. Ma receptjeit már más szülők is használják, akiknek már nem kell meggyőzniük gyermekeiket arról, hogy egészséges ételeket kell fogyasztaniuk. A gyerekek boldogan megeszik őket saját maguktól!

Instagram-oldalának köszönhetően nyomon követjük Laleh összes új ötletét. Ennek a tehetséges ausztrál nőnek sikerült teljes mértékben megváltoztatnia a fia ételekkel kapcsolatos felfogását.

Laleh Mohmedi oldalának (Jacob’s Food Diaries) több mint 170 000 követője van (még a híres Jamie Oliver is köztük van). Az egész egy egyszerű kísérlettel kezdődött a konyhában. Laleh úgy döntött, hogy elkészít egy ételt a fiának, Jacobnak, amely úgy néz ki, mint egy rajzfilmfigura.

Annyira jó volt a fiú reakciója, hogy a nő úgy döntött, folytatja.

Mohmedi egy fotót posztolt az ehető karakterről a Facebook oldalára, amelyre csodálatos választ kapott. “A barátaim azt mondták nekem, hogy el kell indítanom egy Instagram oldalt, de abban a pillanatban még fogalmam sem volt arról, hogy mik is azok a hashtag-ek, like-ok és követők…”

És mindössze egy évvel később Laleh már számos cikkben és a TV-műsorokban elmesélte a történetét.

“Fogalmam sincs, hogy tett egy ilyen kicsi hobbi ennyire népszerűvé. Még ma is lenyűgöz.”

A Jacob’s Food Diaries egy fesztivál a tányérokon. Vannak rajzfilmfigurák, popkultúra szereplők, például David Bowie és Michael Jackson, valamint furcsa lények, akik Laleh képzeletéből származnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ending our year with our #Bestnine2018- What an amazing year it has been! A BIG thank you to everyone who has continued to follow our journey- without you guys none of this would have happened! ❤️An even BIGGER thank you to all the amazing clients we had the opportunity to work with this year- you have all been such a pleasure! ❤️❤️ This year has been the most challenging, overwhelming and rewarding year to date for us at JFD- but next year is going to be an even BIGGER year! 🇺🇸 ✈️ 😱 2019 WE GOT YOU! 👊👊xx Stone: #neolith Beton from @cdkstone . . . . . #USA #UK #disney #foodstyling #foodart#foodphotography #healthychoices #beautifulcuisines #pixarpierchallenge#thechalkboardeats #happyandhealthy#glowlean #onthetable #organicmoments#colouryourplate #eattherainbow #wholefood #feedfeed#foods4thought #lovefood #organicfood #sundlivsstil #nemmad#disneyfood #pixar

LALEH MOHMEDI | ARTIST (@jacobs_food_diaries) által megosztott bejegyzés,

Mohmedi minden szereplője nem csak hogy nagyon hasonlít az eredetire, de egészséges ételekből is készül. Például Helena Bonham Carter (mint a Vörös királynő az Alice Csodaországban című filmből) arckifejezése hasonlít az arrogáns karakterre, és gombából, krémsajtból és vörös káposztából készült.

Laleh elsősorban egyszerű és tápláló összetevőkkel dolgozik, például káposztával, lazaccal és gabonafélékkel. Gyakran használ friss káposztalevet, hogy az ételeket zölddé tegye, vagy néhány csepp alma-ecetet használ, hogy a lilakáposzta rózsaszínűvé váljon.

Te mit teszel annak érdekében, hogy megtanítsd gyermekeidet arra, hogy megegyék az ízletes és egészséges ételeket?

betöltés...