6 dolog, ami a testeddel történik, ha elkezdesz minden reggel zellerlevet inni

A zeller nagyon magas rosttartalommal rendelkezik, ami telítettség érzetet okoz. Ez az oka annak, hogy egy alkalommal nem tudunk sokat enni belőle. Lé készítésekor eltávolítjuk a rostokat, és szó szerint a csokor körülbelül felét egy pohárba nyomhatjuk. Tekintettel arra, hogy a zeller tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egyéb ínyencségekkel, ez a lé nem csupán finom ital, hanem szuper-egészséges kiegészítése a normál étrendnek.

A zellerlé nagyon alacsony cukor- és kalóriatartalmú, ellentétben más gyümölcs- és zöldséglevekkel. Egy pohár lé kevesebb cukrot és kalóriát tartalmaz, mint egy közepes méretű sárgarépa. Kérjük, ne feledd, hogy a rost elengedhetetlen az egészségünk szempontjából, és a zellert soha nem szabad étkezés helyett fogasztani. Ezenkívül feltétlenül nézd meg a bónuszt a végén.

Mindig különféle módszereket keresünk, hogy egészségesek maradjunk, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy olvasóinkkal beszéljünk ennek a lének előnyeiről.

1. Megakadályozza a látással kapcsolatos problémákat.

A zeller nagyon magas A-vitamin tartalommal rendelkezik, és ez a vitamin kritikus szerepet játszik a látásban. Védi a szemfelületet a baktériumoktól és a vírusoktól. Az A-vitamin segít megelőzni az életkorral összefüggő látási problémák, például a szürkehályog kialakulását is.

2. Csökkenti a rák kockázatát.

A zeller luteolint tartalmaz, és a kutatók azt találták, hogy ez az elem gyengíti a rákos sejteket, és fogékonyabbá teszi őket a kezelésre. A zellert régóta használják rák elleni szerként a kínai orvoslásban.

3. Semlegesíti a savas ételeket.

A zeller gazdag olyan elemekben, mint a vas, a magnézium és a nátrium, amelyek a zellerlének erős lúgosító tulajdonságokat adnak. Más szóval, semlegesíti a savas ételeket, ezáltal segítve az egészséges pH-egyensúly fenntartását a testünkben. A túl sok savas élelmiszer fogyasztása mindenféle egészségügyi problémát okozhat, mint például a csontok kopása, vesekő, máj- és szívproblémák. És mivel sok étel, amelyet naponta eszünk, savas, a zellerlé beiktatása a napi rutinba, megállíthatja a folyamat kialakulását.

4. Szabályozza a test folyadékegyensúlyát.

A zeller magas káliumtartalmú, és ez az ásványi anyag jelentős szerepet játszik a szervezet számos folyamatában. A tudósok úgy vélik, hogy a kálium a szervezet legfontosabb ásványi anyaga a megfelelő működéshez. Testünk körülbelül 60\%-a víz, és ennek a víznek 40\%-a a sejtjeinkben található, míg a maradék a sejteken kívül, a gerincfolyadékban, a vérben és a sejtek között található. Ez a vízszint a sejteken belül és kívül kritikus, és az elektrolitkoncentráció befolyásolja. A kálium feloldódik a vízben, és úgy viselkedik a rendszerünkben, mint egy pozitív töltésű elektrolit, szabályozva a sejtekben lévő víz szintjét.

5. Megakadályozza a 2-es típusú cukorbetegséget.

A 2-es típusú cukorbetegség egyre komolyabb egészségügyi probléma a modern világban. A becslések szerint 2030-ra a világon több mint 400 millió ember fog szenvedni e betegségtől. A zeller az egyik természetes módja annak, hogy megakadályozzák, hogy megtörténjen. Nagyon sok K-vitamint tartalmaz, és egy tanulmány bebizonyította, hogy a K-vitamin javítja az inzulinnal szembeni érzékenységünket.

6. Magas a folát tartalma.

A folát a B-csoport egyik vitaminja, és nélkülözhetetlen eleme a csontvelő vörös és fehérvérsejtjeinek, fontos szerepet játszik a szénhidrátok energiává alakításában, a fehérje lebontásában és a DNS előállításában. Mindössze egy csésze zellerlé 145 mikrogramm folátot tartalmaz, amely a férfiak és a nők számára ajánlott bevitel több mint 36\%-a, a terhes és szoptató nők esetében pedig 29\%.

Bónusz: Nevelj saját zellert.

A saját zeller termesztése könnyebb, mint azt az emberek többsége gondolja. Amikor vásárolsz egy csokorral, és levágod az alját, ne dobd ki a kukába. Tedd vízbe, és néhány nap múlva észre fogod venni, hogy új hajtások jönnek ki a közepéből. Ezután ültesd el és várd meg, amíg teljesen meg nem nő. És akkor csak csináld újra.

Ki fogod próbálni a zeller levet? Vagy te talán már zeller fogyasztó vagy? Mondd el nekünk kommentben, mit gondolsz erről.

betöltés...