6 dolog, amelyet tudnod kell a pórustisztító tapaszok használata előtt

Lehet, hogy imádjuk az orrtapaszokat az egyszerű használatuk miatt, de mint kiderült, alkalmazásuknak lehetnek mellékhatásai és következményei. A nem kívánt eredmények elkerülése érdekében mindig jobb, ha ismerjük a szakemberek tippjeit. Tehát, mielőtt pórustisztító tapaszt használnál, nézzük meg közelebbről őket.

Megértjük a megfelelő szépségápolási eljárások fontosságát, és szívesen megosztanánk veled néhány szakmai információt a pórustisztító tapaszokról.

1. A pórustisztító tapaszok nem előzik meg a mitesszereket.

Az orrtapaszok nem akadályozzák meg a mitesszerek újbóli előfordulását, és nem csökkentik a faggyú mennyiségét. Ez az oka annak, hogy nagyon hamar ismét láthatod ezeket a fekete pontokat az orrodon.

A bőrgyógyászok javasolják az orrtapaszok ismételt használatát. Ez lehet hetente egyszer vagy kétszer, hogy elkerüld a mitesszereket.

2. Az orr tapaszok nem biztosítanak mély-tisztítást.

A bőrgyógyászok azt mondják, hogy az orrtapaszok valójában nem teszik az orrod pórusait teljesen tisztává. Az erős ragasztó csak eltávolítja az elhalt bőrsejtek felső rétegeit, és még mindig sok szennyeződés marad a pórusok belsejében. Szóval, lehet, hogy szükséged lesz egy mély-tisztító eljárásra.

3. A pórustisztító tapaszok irritálhatják a bőrödet.

Szakemberek szerint, ha érzékeny bőröd van, akkor a pórustisztító tapaszok irritálhatják, sőt károsíthatják is azt. Ez azért történik, mert a ragasztó kihúzhat néhány szőrszálat és megzavarhatja a bőrödet. Emellett jobb, ha megnézed, nem vagy-e allergiás a ragasztóra. Például először próbáld meg a kezeden alkalmazni.

4. Gőzöld az arcodat 10-20 percig, mielőtt felteszel egy pórustisztító tapaszt.

A forró víz és a gőz segíthet meglazítani a pórusok belsejében lévő zsírt. Így a tapaszok jobban eltávolítják a faggyút. Csak gőzöld az arcodat körülbelül 10-20 percig, vagy tegyél rá forró törölközőt. A pórusaid szélesebbre nyílnak, és könnyebb lesz megszabadulni a mitesszerektől.

5. A jobb eredmény érdekében vágd el a tapaszokat.

A szépségápolási vloggerek azt javasolják, hogy vágjuk be a pórustisztító tapaszok széleit, így könnyebben igazítható az orrod alakja szerint. Ebben az esetben elkerülheted a buborékokat a tapasz alatt, így nem fog kimaradni egyetlen pont sem az orrodon. Félbe is vághatod, és használhatod az arcod mindkét oldalán.

6. Használj jégkockát a pórustisztító tapasz alkalmazása után.

A ragacsos orrtapaszok miatt a pórusok nagyobbnak tűnhetnek, miután eltávolították a mitesszer felső részét. Ez a pórusokat érzékenyebbé teheti a fertőzésekre.

Megpróbálhatsz jégkockát használni a tapasz alkalmazása után. Ez segít bezárni a pórusokat. Ha nem vagy odáig ezért az eljárásért, csak öblítsd le az arcodat hideg vízzel.

Milyen gyakran használsz orrtapaszokat? Megpróbálod időnként mélyen megtisztítani a pórusaidat?

betöltés...