4 dolog, ami a testeddel történik, ha elkezdesz minden nap mandulát enni

A mandula fogyasztása szó szerint megmentheti az életedet. Az American Heart Association (Amerikai Szív-egyesület) egy tanulmányban megállapította, hogy ha kevés diófélét fogyasztunk, az növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. A diófélék közül pedig a mandula nem csak íze, hanem előnyei szempontjából is kedvenc.

A következőkben szeretnénk bemutatni 4 változást, ami a testünkkel történik, ha napi szinten fogyasztunk mandulát – mindezt a tudomány támasztja alá.

Csökkenti a pattanásokat.

E tanulmány szerint a súlyos pattanásokkal rendelkező betegeknek körülbelül 9\%-kal kevesebb E-vitamin van a vérükben. A mandula fogyasztása a bőr állapotának javítása érdekében egy régimódi, közel-keleti tradicionális gyógymód, amelyet a tudomány támaszt alá. A mandula tele van E-vitaminnal és antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek a pattanások gyógyításában és a bőr megfiatalításában, de magas omega-6 zsírsav tartalmára oda kell figyelni.

Segíti a cukorbetegség kezelését.

Ez a tanulmány kimutatta, hogy a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek fizikai állapotát valószínűleg javítja, ha napi szinten mandulát esznek. Nemcsak segít kipucolni az artériák eltömődését azáltal, hogy csökkenti a „rossz koleszterinszintet”, de ásványi anyagai révén hozzájárul a vércukorszint csökkentéséhez is.

Segít felépülni a szülés után.

Indiának régóta fennálló hagyománya a mandula fogyasztása, ami természetes gyógymódként szolgál a bélműködés szabályozására és az energiaszint növelésére. A mandula nélkülözhetetlen alkotóeleme az ájurvédikus étrendnek, és gyakran ajánlják a nőknek a szülés után, hogy segítsen a gyors felépülésben és a striák elkerüléséért.

Okosabbá teheti a babádat.

Ahogy a cikkben korábban említettük, a mandula javíthatja az agyi aktivitást. Egy spanyol tudósok által 2208 várandós nőt megfigyelő tanulmány szerint, heti 74 gramm mandula fogyasztása okosabbá teheti a babádat. Ezután a gyermekeket 1, 5 és 8 éves korukban is megfigyelték. Azok a gyerekek, akiknek anyukája mandulát evett a terhesség alatt, magasabb pontszámot kapott az IQ-teszten.

Bónusz: nyers, áztatott vagy pörkölt mandula?

Az ájurvédikus orvoslás szerint mind a nyers, mind a pörkölt mandula ugyanazokat a tápanyagokat tartalmazza, és így ugyanazok az előnyei is. Másrészt a mandula éjszakai áztatása és meghámozása csökkentheti a tannin szintet. Egyes vélemények szerint nagy mennyiségben a szervezetbe kerülve a tanninok megakadályozhatják a tápanyagok felszívódását, ám a legfrissebb kutatások nem találtak bizonyítékot ennek alátámasztására.

Ha rendszeresen fogyasztasz mandulát, akkor valószínűleg ismered ezeket az előnyöket. Megfigyeltél egyéb testi változásokat mandula fogyasztásakor? Hogyan eszed a manduládat?

betöltés...