Tanulmányok szerint az irritáló barátnők egészségesebbé teszik a férfiakat - Itt az ideje megmutatnod az ádáz oldalad

A barátnő rossz természetéről panaszkodni vagy folyton arra kérni őt, hogy hagyja abba a nyaggatást, itt az idő leszokni! Egy tanulmány szerint az erős személyiséggel rendelkező nők partnerei igazán szerencsésnek mondhatják magukat. A kutatás állítja, egy ilyen barátnő csökkenti a betegségek – pl. a cukorbetegség – kockázatát a férfiaknál.

A rossz hangulat előnyei

Kétségkívül vannak negatív hatásai egy erős személyiségnek, de megvannak a maga előnyei is. Egyetemi kutatás keretében vizsgálták, hogy a rossz természet milyen hatással van az egészségre egy párkapcsolatban.

Amit figyelembe vettek

1228 embert és a párjaikat vonták be a tanulmányba. A párokat megkérdezték, mennyire elégedettek a kapcsolatukkal, mennyire boldogok a párjukkal, és hogy együtt töltik-e a szabadidejüket. Az egymás iránti bizalomról és nyitottságról is tettek fel nekik kérdéseket, ahogyan arra is kíváncsiak voltak, mennyire érzik követelőzőnek és kritikusnak a párjukat.

Eltérő eredmények nők és férfiak között

A kapcsolat minősége a résztvevők neme szerint váltakozott. Azoknál a nőknél, akik pozitív környezetről számoltak be, megállapították, hogy a jövőben kisebb az esély a cukorbetegség kialakulására. A tudósok ezt azzal magyarázták, hogy jóval tudatosabban kezelik a párjukkal való kapcsolatot, ez pedig jó hatással van anyagcseréjükre.

A kontroll a lényeg

A férfiakra vonatkozó eredmények meglepték a tudósokat, mivel ezek éppen ellentétesek voltak azokkal, amiket a nőknél tapasztaltak. Azoknál a férfiaknál, akik azt állították, hogy olyan nővel vannak kapcsolatban, aki folytonos kontroll alatt tartja és kritizálja őket, vagy állandóan követelőzik, csökkent a cukorbetegség kialakulásának esélye.

Szabályozott viselkedés

Ezeknek a férfiaknak nemcsak a cukorbetegség kialakulására nézve volt kisebb a kockázatuk, de diabétesz esetén nagyobb valószínűséggel tudták kontrollálni a vércukorszintjüket. A tudósok szerint ez nem a konfliktussal teli kapcsolatoknak köszönhető, inkább annak, hogy a barátnő a párja egészségét is szigorú ellenőrzés alatt tartja, mégpedig kritikák és követelőzések formájában.

Az intelligencia jele

A rossz természetű nők általában jobb döntéseket hoznak, mivel egy tanulmány szerint okosabbak. Jóval szkeptikusabbak, emiatt pedig objektívebben és alaposabban elemzik a dolgokat. Azt is tudják, hogyan közöljék mondanivalójukat meggyőzőbben és hatékonyabban. A partnereik ezért figyelnek jobban rájuk, ennek következtében pedig egészségesebben élnek.

A rossz természet árnyoldala

Az erős személyiségnek vannak előnyei, pl. a döntéshozatalnál. Ugyanakkor azt is felfedezték, hogy a rossz hangulat miatt könnyebben felszaladnak a plusz kilók. Ennek oka, hogy a szervezet adrenalint és kortizolt szabadít fel, ami gyulladást okoz, aminek következtében nem tud energia felszabadulni és hízás kezdődik.

betöltés...