8 egyszerű gyógymód a migrén gyors és természetes enyhítéséhez

A migrén egy idegrendszeri rendellenesség, amely ismétlődő fejfájást okoz, ami mérsékelt vagy magas intenzitású lehet. Úgy gondolják továbbá, hogy a migrén az egyik leggyakoribb neurológiai betegség, gyakoribb, mint az asztma és a cukorbetegség együttesen.

Nem akarjuk, hogy bárki is szenvedjen ettől a szörnyű fájdalomtól, ezért hoztunk néhány egyszerű, mégis hatékony gyógymódot a migréntől való megszabaduláshoz.

1. Jeges borogatás

Carolyn Bernstein, a Harvard Orvostudományi Kar oktatója szerint: „A jég gyulladásgátló”. Az azonnali megkönnyebbülés érdekében tehetsz jeges borogatást a homlokodra, a fejedre vagy a nyakadra. Ha nem áll rendelkezésre jégcsomag, próbálj ki egy hideg vízben kiöblített ruhát.

2. Levendulaolaj

A kutatások szerint azok az emberek, akik a migrén során levendulaolajat lélegeztek be, gyorsabb enyhülést tapasztaltak, mint azok, akik a placebót lélegezték be. Ezt lehet inhalálni közvetlenül legalább 15 percig, vagy felviheted a testedre hígított oldatban is.

3. Borsmenta olaj

Masszírozz borsmentaolajat a halántékodra és a nyakad hátuljára, hogy enyhítse a migrénes fejfájást. Ez enyhíti a hányinger és szorongás érzését is. Egy tanulmány szerint megakadályozhatja a migrén teljes visszatérését is.

4. Legyen gyömbér a legjobb barátod.

A gyömbért széles körben használják egészségügyi előnyei miatt, és kutatások szerint enyhíti a migrént is. A gyömbérpor csökkenti a migrén súlyosságát és időtartamát. A gyömbér tea gyulladásgátló és jól bevált gyógymód a fejfájás ellen.

5. Válaszd a jógát.

A jóga egy ősi technika, amelyet fel lehet használni a súlyos betegségek gyógyítására. Ez egy mellékhatás-mentes terápia, és egy tanulmány szerint az egyszerű jóga pózok segítenek csökkenteni a migrén gyakoriságát, időtartamát és intenzitását.

Néhány javasolt jógapóz:

– Hastapadasana (előrehajlás állva)
– Setu Bandhasana (híd póz)
– Shishuasana (gyermek póz)
– Marjariasana (macska nyújtás)
– Paschimottanasana (ülésből előrehajlás)
– Adho Mukha Svanasana (lefelé néző kutya póz)

6. Mondj igent a masszázs terápiára.

Egy migrénben szenvedő betegekkel végzett tanulmány szerint a masszázson résztvevőknek kevesebbszer volt migrénjük, és még az alvásuk is javult.

Sokféle masszázs létezik, ezek közül bármelyiket választhatod:

– Svéd masszázs
– Mélyszöveti masszázs
– Reflexológia
– Nyirokmasszázs
– Shiatsu masszázs
– Rolfing masszázs
– Craniosacralis terápia

7. Iktasd be a magnéziumot az étrendedbe.

A magnéziumhiány is lehet a fejfájás és a migrén oka. Valójában egy tanulmány megállapította, hogy a rendszeres magnézium-bevitel 41,6 százalékkal csökkentette a migrén rohamok gyakoriságát.

Néhány magnéziumforrás, amelyet beépíthetsz az étrendedbe:

– mandula
– szezámmag
– napraforgómag
– brazil dió
– kesudió
– mogyoróvaj
– zabpehely
– tojás
– tej

8. Próbáld ki az akupresszúrát.

Csakúgy, mint a jóga, az akupresszúra is mellékhatások nélküli gyakorlat a migrén megszüntetésére. Néhány kutatás szerint az akupresszúra hiteles alternatív terápia azok számára, akik krónikus fejfájástól, valamint a migrén okozta hányingertől szenvednek.

A migrén enyhítésére kipróbálhatod a fenti képen szereplő bármelyik nyomáspontot.

A fentiek mindegyike hatékony módszer a migrén kezelésére, a hozzájuk kapcsolódó kutatások szerint, ám súlyos állapotban nem hátrány, ha orvoshoz fordulsz. Kérjük, oszd meg velünk, ha tudsz valamilyen természetes gyógymódot a migrén fájdalom kezelésére.

betöltés...