10 testi jellemző, amelyeknek valódi célja végre világossá válik

A tested egy csodaország. Csak vess egy pillantást a tükörbe, és találni fogsz valamit, aminek valószínűleg nem is ismered a célját. Mint például a testszőrzet, amelyet például minden alkalommal leborotválunk. Kiderült, hogy ez a szőr segíthet vonzani a potenciális társaidat. Ezek a testfunkciók okkal léteznek, és céljaik lehet, hogy meglepnek téged.

Vizsgáljuk meg közelebbről a látszólag haszontalan testi jellemzőket, hogy megértsük, mi a céljuk.

1. Anyajegy

Egy anyajegy akkor jelenik meg, amikor a bőr sejtjei egy csoportban növekednek, ahelyett, hogy a bőrön elterjednének. Általában az anyajegyek nem károsak, de néha jele lehet, hogy a testben vannak olyan problémák, mint a rák. Az anyajegy-térképezés olyan módszer, amely nyomon követheti az anyajegyek változásait, hogy a rákot korán fel lehessen ismerni az élet megmentése érdekében.

2. Hónaljszőr

Egy tanulmány szerint a testszőrzet fő funkciója a feromonok felszabadítása, amelyek vonzzák a potenciális udvarlókat. Ez magában foglalja a hónaljszőrt is, amely elősegíti az illatok kibocsátását. Csakúgy, mint az állatoknak, a különféle embereknek különböző az illatuk, amelyekkel másokat magukhoz vonzanak. Valószínűleg ez az oka annak, hogy egyesek szeretik a partnereik piszkos ingét szagolgatni.

3. Bölcsességfogak

A bölcsességfogak valójában a harmadik nagyőrlő fogak, amelyek kinőnek a szádban. A múltban őseinknek szükségük volt ezekre a fogakra, hogy elrágják a kemény ételeket, például a gyökereket, a leveleket, a húst és a dióféléket, különösen akkor, ha más fogak kiestek. Tehát alapvetően ezek a tartalék fogaid.

4. Szemöldök

A szemöldök kifelé nő, ezzel védi a szemedet az eső és az izzadság nedvességétől, hogy megőrizhesd a látásodat. Mivel mozgatható, hogy kifejezzük az érzelmeket, a kommunikációban is fontos eszköz. Egy 2003-as tanulmány azt is kimutatta, hogy a szemöldök elengedhetetlen az arcok felismeréséhez. Az emberek csak a híres arcok 46\%-át tudták felismerni, amikor a szemöldöküket eltávolították.

5. A kéz- és lábkörmök

A kéz- és lábkörmök védik az ujjhegyeket és a lábujjak hegyét a sérülésektől. Segítenek abban, hogy jobban meg tudj fogni egyes dolgokat, és bizonyos darabokat elvágni. Akkor is jól jön, ha viszket valamid. Ezen kívül a köröm tükrözheti az egészségi állapotodat. Ha a köröm színe nem normális, az figyelmeztetheti az orvosokat és mentősöket, hogy valami nincs rendben.

6. Nyelvcsap (uvula)

Az uvula az a kis könnycsepp alakú szövet, amelyet a torkod hátuljában látsz lógni, amikor nagyra tátod a szádat. Csak emberben létezik, és egy tanulmány kimutatta, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy igyunk, miközben lehajolunk, és segít a beszédben.

7. Lábszőrzet

A lábszőr határozottan olyannak tűnik, ami nélkül meg tudnál lenni. De régen őseinknek szükségük volt a szőrre, hogy melegen tartsa őket, különösen mivel nadrág még nem létezett. Ha hideg van, akkor a szőrtüszőt körülvevő apró izmok miatt a szőr feláll, és több hőt tart meg a test közelében. Természetes takaróként működik a lábadon.

8. Féregnyúlvány (vakbél)

A féregnyúlvány egy kis tömlő, ahol a vastag és vékonybél találkozik. Gyakran úgy gondolják, hogy haszontalan testrész, de valójában a bélben lévő jó baktériumok védelmére szolgál. Ha hasmenésed van, a féregnyúlványban lévő jó baktériumok segítenek megőrizni az egészségedet.

9. Szeplők

A szeplők vagy „angyalcsókok” a genetika és a napozás miatt fordulnak elő. Gyakran jelennek meg világosabb bőrű embereken, ugyanúgy, ahogy néhány ember lebarnul, ha napfénynek vannak kitéve. Ennek oka az, hogy a tested megpróbálja megvédeni magát a nap okozta károsodásoktól. Olyan, mint egy természetes fényvédő a napfény UV sugarai ellen.

10. Szakáll és bajusz

A szakáll és a bajusz több, mint arcszőrzet, ami meghatározhat valakit. Egy tanulmányban úgy vélik, hogy a szakáll és a bajusz nagyjából hasonlít a hím oroszlán sörényére. Lehet, hogy egyfajta álcázásként megvéd az állkapcsod törékeny részei elleni támadásoktól.

A testrészeiddel kapcsolatos e tények közül melyiktől értékeled őket jobban? Ismered a test olyan egyéb céljait, amelyekről azt gondolják, hogy haszontalanok?

betöltés...