8 oka annak, hogy ugyanabban az életkorban fiatalabbnak nézünk ki, mint a szüleink

Nézd meg az érettségi albumodat és a szüleid fényképeit, amikor középiskolás diákok voltak. Miért néznek ki felnőttnek és komolynak ebben a korban, miközben te még mindig fiatalnak és frissnek nézel ki? Erre egy csomó logikus magyarázat van, és igaz, hogy az emberiség évről évre valóban fiatalosabbnak tűnik.

Az 5percblog érdeklődik a generációk közötti külső különbségek iránt, és úgy döntött, hogy kitalálja, miért néznek ki a mai 25 éves fiatalok sokkal fiatalabbnak, mint szüleik ugyanabban az életkorban.

A biológiai öregedés lelassul.

“Találtam egy képet magamról és édesanyámról egyidősen.”

Nem csak az öregedés fogalma változott meg: 150-200 évvel ezelőtt egy 50 éves embert öregnek tekintettek, ma pedig középkorúnak hívják. Észrevetted, hogy egyeseknek már ősz haja és kis ráncuk van 30 éves koruk körül, mások ugyanakkor iskolás gyerekeknek tűnnek ugyanabban a korban? Mindez azért van, mert mindenkinek saját biológiai órája van, amely ritkán esik egybe a valós életkorukkal. Az amerikai kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a biológiai öregedés az utóbbi években lassabban zajlik, ezért a következő generációk hosszabb ideig fognak fiatalosan kinézni.

Az emberek kezdenek kevesebbet dohányozni.

„3 hónapja nikotin nélkül! Ó, micsoda különbség!”

2010-ben minden negyedik, 24 év alatti ember a dohányzás rabja volt. 2015-ben ez minden ötödik ember volt. A 2017. évi adatok szerint a 24 év alatti emberek 70\% -a még soha nem próbálta ki a cigarettát.

Ennek oka nem csak az a tény, hogy sok ország betiltotta a nyilvános dohányzást, és hogy a nikotin költségei nap mint nap növekszenek. Azért is van, mert egyre több fiatal kezdi fokozatosan az egészséges életmódot választani és egészségére vigyázni. És mivel a dohányzás az egyik olyan szokás, amely befolyásolhatja a szépséget, az embernek könnyebb leszokni ahelyett, hogy elveszítené a bőrének fiatalságát.

A nők későbbi életkorban szülnek gyereket, ezért néznek ki fiatalnak.

“Balról jobbra: a nagymamám, anyám és én, nagyjából azonos életkorban.”

A közelmúltbeli tanulmányok eredményei azt bizonyítják, hogy a gyermekszülés után a nők valóban gyorsabban öregszenek. Ennek oka nem csak a folyamatos fáradtság- és stresszérzet, amely a gyermek gondozásának első hónapjait mindig kíséri, és a jövőjükről való gondoskodás. Kiderült, hogy a szülés után a nő testében sejtszintű változások történnek.

Manapság a nők ambiciózusabbak. Próbálnak több időt szentelni karrierjüknek vagy vállalkozásuknak, és csak ezután alapítanak családot. Ez az oka annak, hogy az öregedés külső jelei sokkal később jelennek meg.

Javult a fogászati ellátás szintje.

Közvetlen kapcsolat van a fogaink állapota és az arcunk formája között. Orcánk és ajkaink a fogainkon és az állkapcsunkon támaszkodnak, ezért a fogak hiánya vagy a sérült fogak szó szerint elrontják az arc ovális formáját. Az arcunk természetesen idősödik és az ajkaink vékonyabbak lesznek – ezek természetes változások, amelyeket csak a plasztikai sebészet változtathat meg. Ugyanakkor egy helytelen fogsor-illeszkedés sokkal rosszabbá teheti a megjelenést. Ez az oka annak, hogy a rendszeres fogorvosi látogatások segítenek nekünk abban, hogy hosszabb ideig megőrizzük a szép arcformát.

A fogászat mai szintje lehetővé teszi az esetleges hiányosságok kiküszöbölését, amelyekbe a szüleinknek bele kellett nyugodniuk. Ezenkívül a fogászati munka eredménye sokkal hosszabb ideig tart, mert az orvostudomány jobbá vált, a szakemberek pedig képzettebbé váltak.

Megjelentek az SPF kozmetikumok.

A kozmetikumok minősége és választéka évről évre növekszik, miközben a megfelelő és rendszeres bőrápolás a legtöbb nő számára mindennapi rutin. Ugyanakkor a napvédő szűrők nemcsak a napolajokban vannak benne, de az „SPF” a hidratáló krémekben, a smink alapokban és még a smink púderekben is megtalálható. Mivel a napfénytől való védelem meghosszabbítja a bőr fiatalságát, a modern nők megjelenése is hosszabb ideig friss és fiatalabb kinézetű marad.

Több lehetőségünk van a szórakozásra.

Csakúgy, mint a nevetés, a pozitív érzelmek valóban meghosszabbítják az életünket, sőt segítenek a betegségek kezelésében is. Sőt, a pozitív szemléletmóddal rendelkező emberek kevésbé hajlamosak a stresszre, amely, mint minden más betegség, öregít bennünket, és további ráncokat eredményez.

A mai ifjúságnak rengeteg örömforrása van, mint például az utazás a világ minden tájára, általuk kedvelt (és nem olyan, amit csak sikerült megszerezni) munka végzése, kreatív potenciáljuk felismerése, a bolygó különböző sarkából származó emberekkel való kapcsolattartás és barátok szerzése. Most sok más módon lehet eltölteni a szabadidőt – nemcsak a séta és tánc van, hanem gokartverseny, különböző játékok és még a hőlégballonozás is. Az új generációk arra törekszenek, hogy megismerjék a világot és örüljenek, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig tartják elméjüket élesen és tisztán. Ez megjelenésükben is tükröződik.

A fiatalok olyan szakmákat választanak, amelyeknek semmi köze nincs a kemény fizikai munkához.

A fiatalok már az iskolában elkezdenek gondolkodni jövőbeli hivatásukról. Megértik, hogy csak a keresett szakterület biztosíthat kényelmes életszínvonalat. Ezenkívül a fiatalok törődnek az egészségükkel, ezért nem akarnak olyan munkát végezni, amely egészségüket károsíthatja. Ez az oka annak, hogy több szakembert látunk az IT, a marketing és a pénzügyek területén. Ezek a szakmák mindig keresettek és magas fizetésűek.

Igénylik az állandó mentális stresszt és fejlődést, amely viszont elősegíti az egészséges és aktív agy megőrzését. Mivel az iroda-orientált szakmák kizárják a kemény fizikai munkát és a káros munkakörülményeket, az ilyen típusú munka sokkal kevesebb kárt okoz szervezetünknek.

A felelősség szintje csökkent.

Annak ellenére, hogy a fiatalok megértik a megfelelő szakma választásának és a karrier előrehaladásának fontosságát, sokkal később válnak függetlenné. Míg szüleinknek és nagyszüleinknek fiatalabb koruktól kellett gondoskodniuk magukról, a következő generációk sokkal hosszabb ideig maradnak idősebb rokonaik gondozásában.

Mindez azért történik, mert a mai ifjúság nem tervezi meg előre az életét, és még 20 éves kora után is éretlen marad. A fiatal lányok és fiúk csak olyan dolgokat akarnak tenni, amelyet szeretnek, és nem aggódnak a lehetséges következmények miatt. Például teljesen normális, ha egy modern fiatalember pénzt kap a szüleitől, amikor munkát keres, vagy saját vállalkozása fejlesztésére törekszik. A fiatal emberek tudják, hogy mindig megbízható hátterük van, és ezért kevésbé hajlamosak aggodalmaskodni és a depresszióra, amelyek a család felelősségvállalásával és a pénzügyi kérdésekkel kapcsolatosak.

Megfigyelted ezt a kapcsolatot a kor és a megjelenés között a rokonaidnál? Mit gondolsz, a mai 30 éves, hogy fog kinézni 30 év múlva? Örömmel olvasnánk véleményedet a hozzászólásokban!

betöltés...