11 olyan ruhadarab, amelyek már nem divatosak többé

A jelenlegi és a következő szezon trendjeit a vezető tervezők és a nagy divatházak határozzák meg. Ők befolyásolják, mi lesz népszerű, és meghatározzák a tendenciák vektorát. A divatbemutatók 6 hónappal a szezon előtt veszik kezdetüket, és ha figyeled a divatipar nagy szereplőinek, például a Celine, a Prada, a Louis Vuitton és a Balenciaga kollekcióit, akkor nem áll fenn annak a kockázata, hogy olyan ruhákat fogsz vásárolni, amelyek holnap már nem lesznek divatosak. Fontos emlékezni arra is, hogy a modern divat nincs kőbe vésve. Szinte bármit viselhetsz, amit akarsz és ahelyett, hogy ragaszkodnál a csúcskategóriához, megpróbálhatod megtalálni a saját stílusodat.

Az 5percblog megvizsgálta a 2020 tavaszi-nyári kollekciók legújabb tervezői gyűjteményeit, és néhány következtetésre jutott arról, hogy mely tendenciák maradnak 2019-ben. Örülünk, hogy megoszthatjuk ezt az információt olvasóinkkal.

11. Hajcsatok

2018-ban Simone Rocha tervező hozta divatba a gyöngyös, fényes és többszínű hajcsatokat. Először a divatbemutatókon, majd Instagram-oldalakon és a városi utcákon jelentek meg. De 2019 őszére ez a tendencia egyre elavultabbá vált, és 2020-ban ez már egyáltalán nem trendi. Sokkal jobb, ha hajad fejkendővel vagy szalaggal díszíted, mint például amelyek Giambattista Valli, Erdem, és más tervezők bemutatóin láthatók.

10. Rövid nadrág

Azok a dolgok, amelyek jól néznek ki a kifutón, nem mindig illeszkednek a való életbe, és a kerékpáros rövidnadrág jó példa erre. Ezért jobb, ha csak akkor viseled, ha sportolni szeretnél. És válassz helyette valami olyan mikro-rövidnadrágot, amelyet bemutattak az Yves Saint Laurent, Brandon Maxwell és a Rag & Bone kollekciójában.

9. Hálós szatyrok

A hálós szatyrok csak egy röpke trend voltak. És ha nem vásároltál ilyen táskát, amikor igazán népszerű volt, akkor most határozottan nincs itt az ideje, hogy megtedd.

Viszont azok a mikrotáskák, amiket Simon Porte Jacquemus divattervező tett népszerűvé és a 2017-es kollekciójában mutatott be, még mindig a csúcson vannak. Bekerült a divatházak 2020-as tavaszi-nyári kollekciójába is, olyanokéba, mint például a Borbonese, a Marco de Vincenzo és a Chloé.

8. Ovális övtáskák

Ez egy másik trend a 90-es évekből (csakúgy, mint a hálós szatyrok és hajtűk). Ezek a táskák már 2019 nyarán kezdték elveszíteni népszerűségét, és az elején a stylist javasolta, hogy a vállukon viseljék őket, és most azt mondják az embereknek, hogy próbáljanak ki különböző alakzatokat. Például kicsi téglalap alakút az okostelefonokhoz és nyereg alakú táskákat.

7. Ugg csizmák

Sokan szeretik az Ugg-ot, mert olyan kényelmesek, mintha papucsot viselnének. A teljesen lapos talp azonban nem jó a lábad egészsége szempontjából – ezekben a cipőkben megnő a hátsó terhelés. Ráadásul most egyáltalán nem divatosak.

Sokkal jobb olyan erős kinézetű csizmát viselni, amely sokkal elegánsabb, mint az Ugg, és nagyon kényelmes is. A divatházak, mint a Dior, a Prada, az Alexander McQueen és a Chanel, beépítették őket kollekcióikba.

6. Csúnya cipők

A csúnya cipők a Balenciaga divatháznak köszönhetően nagyon népszerűvé váltak. Az elmúlt években az ilyen cipőket (nagy, futurisztikus elemekkel) romantikus ruhákkal és öltönyökkel viselték. De a tendenciák megváltoznak, és most a klasszikusabb cipők visszatérnek a divat színpadára.

De a divattal kísérletezni szerető embereknek nem kell aggódniuk: a csúnya cipőket csúnya szandálok helyettesítik, vastag talppal, masszív pántokkal és őrült színekkel. Ez a trend 2019 nyarán vált népszerűvé, és 2020-ban tovább fog növekedni.

5. Szűk farmer

Természetesen, ha van néhány kedvenc szűk farmered a szekrényben, akkor nyugodtan viselheted. De ügyelj arra, hogy divatosabb ruhákkal kombináld, például túlméretezett pulóverekkel vagy túlméretezett, fehér férfi gombos ingekkel.

De ne vásárolj új szűk farmert. Jelenleg a banán alakú farmer, az anya farmer és más lazább modellek népszerűbbek. Nézd meg Balmain, Isabel Marant és Alexander Wang bemutatóit.

4. Vékony szövetből készült kardigánok

A modern kardigánnak nagynak kell lennie. A helyes sziluettnek szabadnak kell lennie, alacsonyabb vállvonallal és szélesebb ujjal. És a díszítés szempontjából is minimalistának kell lennie: semmiféle strassz vagy bármi hasonló. Néhány releváns verziót Max Mara, Dior és Stella Jean mutattak be a kollekcióikban.

3. Peplum ruhák és szoknyák

Természetesen a peplum ruhákban és szoknyákban nőiesebbnek tűnsz. Ezek a ruhadarabok azonban már évek óta nem népszerűek. És az a tény, hogy a Cambridge-i hercegnő viseli őket, nem azt jelenti, hogy neked is kellene. Őt egy konzervatív protokoll előírásait kötelezik, de minket nem.

Az egyenesebb és fesztelenebb ruhák most népszerűbbek, mint például a zsákruha. Láthatjuk őket a Rochas, a Blumarine és a Roberto Cavalli bemutatókon.

2. Moon boot

Embed from Getty Images

A Moon boot („holdjáró”) csizma, egy pufi csizma, gumi talppal, fűzőkkel. Azért nevezték el így, mert úgy néz ki, mint az a csizma, amelyet Neil Armstrong viselt 1969-ben, amikor a Holdon sétált. Nagyon esetlenül néz ki és még mindig viselhető, de talán csak akkor, ha egy sípályára mész.

1. Szőrmegalléros kabátok vagy prém a zsebeken

A galléron és a zseben található szőrmedekorációk a múlté, és egyáltalán nem divatosak. Sokkal jobb egyenes vonalú kabátot választani, szabad sziluettekkel. Láthatsz néhány példát a Max Mara, Chanel és Alexander Wang bemutatókon.

Ezek közül melyik dologtól nem vagy hajlandó még elbúcsúzni a divat trendek és a stylistok véleménye ellenére?

betöltés...