Az emberiség 1970 óta elpusztította az állati élet 60\%-át. A tudósok elmondják nekünk, hogy mi következik most

Az elmúlt 20 évben a Londoni Zoológiai Társaság, a Természetvédelmi Világalap (WWF) és más szervezetek tudósai figyelik a különféle fajok populációjának változásait a világon. És sajnos minden évben egyre több faj hal ki. Komoly intézkedéseket kell tennünk ennek megakadályozására.

Tudjuk, hogy az emberiségnek óriási hatása van a környezetre és a bolygón élő állatokra, és meg akarjuk érteni, hogy miként segíthetünk a bioszféránknak a jelenlegi sokféleségét megmenteni.

Mi történik most

Az emberek sokkal nagyobb befolyással vannak a Földre, mint bármely más faj. Vágjuk az erdőket, mert mezőgazdasági földterületre van szükségünk, hogy az általunk fogyasztott sertések és csirkék számára élelmiszert termeljünk. Túl sok vizet használunk folyóinkból, túl sok műanyagot dobunk óceánjainkba, és sok állat kihalását okozzuk.

Sudan (1973 – 2018) volt az egyik utolsó északi szélesszájú orrszarvú.
– A ködfoltos párducot utoljára 1983-ban látták és ma már kihalt.
– A Beceite kőszáli kecske 2000-ben kihalt.

A legfrissebb jelentések azt mutatják, hogy az emberiség az állatok 83\%-át és az összes növény 50\% -át elpusztította a civilizáció kezdete óta. És még akkor is, ha azonnal megállítjuk a pusztítást, körülbelül 5-7 millió évbe telik, amíg a világ helyreáll.

A vadvilág és az ökoszisztéma létfontosságú az emberi élet számára, így veszélybe sodorni őket ugyanolyan rossz, mint az éghajlatváltozást.

Az okok

Az embereken kívül számos más oka is van annak, hogy a fajok kihaltak, de a mi befolyásunk továbbra is a legfontosabb.

– Az állatok és rovarok kihalásának fő oka a természetes élőhelyek pusztulása. Az erdőket megsemmisítik, és sok földet használnak mezőgazdasági nyereség céljából.
– A táplálékért való elpusztítás a második legsúlyosabb ok. 300 állatfajt pusztítanak el emberi fogyasztásra, és ugyanez vonatkozik az óceánban lévő halakra.
– A kémiai szennyezés szintén óriási veszélyt jelent. A gyilkos bálnák 50\% -a szennyezés miatt van halálra ítélve.
– A gátak nagy száma csökkentette a halak és más állatok számát a folyókban és tavakban.

Mi történik ezután?

Az első dolog, ami számít, hogy mennyire tájékozottak az emberek. Sokaknak fogalmuk sincs, mi történik az állatokkal. Például 2018-ban a Lacoste egy póló kollekciót készített, amelyen 10 veszélyeztetett faj volt a klasszikus krokodil logó helyett, annak érdekében, hogy reflektorfényt és támogatást nyújtson ezeknek az állatoknak.

Az emberiséget életben tartó bioszféra pusztulásának megállításához feltétlenül szükség van globális változásokra.

A különböző országok kormányai folyamatosan dolgoznak a környezetvédelmi szabályokkal kapcsolatos új feladatokról szóló megállapodásokon.

Sok ország nemcsak az állatok számának védelmén, hanem a populáció növelésén is dolgozik. Például Indiában a tigrisek száma az elmúlt 100 év alatt először 20\%-kal nőtt. Kína pedig elkötelezte magát a panda populáció védelme mellett.

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy sokat tehetünk az állatok védelme érdekében.

Készen állsz arra, hogy megváltoztasd az életmódodat, hogy megmentsd az állatokat a bolygónkon?

betöltés...