Ismerd meg az etiópiai fiút, akinek ritka kék szeme teljesen és tökéletesen egyedivé teszi őt

A világ összes gyermeke egyformán gyönyörű. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyesek nem tűnnek ki a tömegből.

Egy fiatal etiópiai fiú felhívja az internet figyelmét, és megragadja a világ képzeletét … mindezt a szemének színe miatt. Az Etiópia déli részéről, Jinkából származó Abushe, Waardenburg-szindróma néven ismert állapotban született. Ez egy melanin génmutáció, amely befolyásolja a pigmentet a szemszín kialakulása során.

Valójában Abushe állapota olyan ritka, hogy az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtára szerint 40 000 ember közül mindössze egyet érint.

Források szerint Abushe szülei attól tartottak, hogy vak lehet, amikor először meglátták a szemét. Pénzhiány miatt azonban nem sikerült diagnosztizálni vagy kezelni őt.

Később édesanyja és édesapja megértette, hogy Abushe állapota inkább ajándék.

A francia fotós, Eric Lafforgue, 2016 elején találkozott Abushe-val, amikor a fiú nagyszüleivel együtt egy fából készült kunyhóban élt. Sajnos tűz ütött ki, ami megsemmisítette az otthont, és a fiúnak heget hagyott a homlokán.

Egy dolgot meg tudott menteni a lángoktól: egy piros futball-labdát, amely a világává vált. Abushe álma, hogy egy nap a futballozásból éljen; nem hagyja, hogy bárki visszatartsa!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Abushe lives in Jinka, southern Ethiopia. No one would pay any attention to Abushe, but if you catch a glimpse of his eyes, their incredible magnetic colour will stop you in your tracks. One would ascribe it to the effects of great miscegenation, but Abushe actually suffers from the Waardenburg syndrome. Ethiopia 🇪🇹 ……………………………………………………………………………..All my pics are available for prints and can be shipped all over the world. If you wish to get a signed print of one of them, please send me a mail at [email protected]…………………………………………………. #ig_mood #infinity_shotz #profile_vision #profile_vision #everydayevrywhere #stunning_shots #travel ##igtravel #photooftheday #ericlafforgue #AJEinpictures #guardiantravelsnaps #africa #ethiopie #ethiopia #canon #ethiopie #lightroom #lr_people #ethiopia #danakil #afar #africa #african #canon #ethiopia #hornofafrica #eyes #blue

Eric Lafforgue (@ericlafforgue) által megosztott bejegyzés,

Sajnos Abushe-t gyakran zaklatják társai, akik nem teljesen értik állapotának természetét. Egyesek a fiút „műanyag szem” és „szörny” névvel illetik, míg mások fizikailag bántalmazzák.

Ennek ellenére kétségtelenül nagy szenzációt keltett a nemzetközi színtéren, és nem is feledkeztek meg róla. Lafforgue 2019. februárban megosztott egy képet Abushe-ról, és ezt írta: “Senki sem foglalkozna Abushe-al, de ha egy pillantást vetsz a szemére, hihetetlen mágneses színe meg fog állítani.”

A kép több mint 6000 kedveléssel rendelkezik az Instagram-on, és a kommentelők gyorsan megírták Abushe-nak, mennyire gyönyörű valójában.

Úgy gondoljuk, hogy Abushe szeme igazi ajándék! Nézd csak meg, milyen gyönyörű.

Oszd meg ezt a cikket, ha úgy gondolod, hogy Abushe szeme csodálatos.

betöltés...