9 ok, hogy elkezdj mogyoróvajat fogyasztani

Fogyás, mellrák megelőzése, az álmatlanság csökkentése és még sok más – a földimogyoróvaj természetes kincs, amely sok pozitív változást segíthet elő a szervezetben! Tele van hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal és olyan elemekkel, amelyekre a tested vágyakozik. Csak annyit kell tenned, hogy mértékkel fogyasztod, és hamarosan látni fogod az eredményeket.

1. Segít csökkenteni az emlőrák esélyét.

A földimogyoróban található természetes fehérjék és természetes zsírok jelentősen csökkenthetik az emlőbetegségek, például a rák kockázatát. Ezt támasztja alá az Emlőrák Kutató Alapítvány (Breast Cancer Research Foundation) és az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete által készített tanulmány. A termék napi fogyasztása pozitív hatással van a szervezetedre, különösen a melleidre. Tehát ha nem vagy allergiás rá, feltétlenül iktasd be az étrendedbe.

2. Fokozza a fogyást.

Kiderült, hogy a földimogyoróvajat méltánytalanul kiiktatták sok étrendből, mivel túl zsírosnak tartják. Pedig a mogyoróvaj nagyszerű fehérje-, rost- és tápanyagforrás. Nem változtatja meg a vércukorszintet, és egészséges elemeket biztosít a szervezetnek. Hetente kétszer 2 evőkanálnyi fogyasztása, a súlygyarapodás csökkenéséhez vezethet.

3. Csökkenti a stressz szintet.

Tartalmaz egy növényi szterint – az úgynevezett béta-szitoszterint, amely hozzájárulhat a kortizol stresszhormon normalizálásához. Egészséges zsírjai, antioxidánsai, a vas, magnézium, kalcium és C-vitamin segít ellensúlyozni ezen elemek hiányát a testben, amitől jobban érzed magadat. A kedvenc nassolnivalóiddal kombinálva még a hangulatodra is jobb hatással lesz.

4. Elősegíti az agyi aktivitást és a memóriát.

A földimogyoróban található E-vitamin, cink, magnézium és niacin támogatja az agyi tevékenységet. Az E-vitamin képes javítani az emlékezetet is, különösen az idősebb embereknél. Az is kiderült, hogy segít az Alzheimer-kór mérséklésében. Tehát egy üveg mogyoróvaj jó harapnivaló lehet a kedves nagyszüleidnek!

5. Segít az izmoknak felépülni edzés után.

Ez egy nagyszerű edzés előtti és utáni étel. A benne lévő zsírok és szénhidrátok elegendő energiával töltenek fel az egész edzés alatt. Gazdag káliumban is, amely kulcsszerepet játszik az izmok egészségében a felépülés szempontjából. Ezenkívül megakadályozhatja az izomfájdalmakat és a görcsök kialakulását, így az edzésed örömmé válik.

6. Szabályozza a vérnyomást.

A kálium még egy fantasztikus tulajdonsága – képes csökkenteni a vérnyomásodat. Ezt a hatást a magnézium támogatja – még egy olyan elem, amelyben a földimogyoró gazdag. Annak biztosítása érdekében, hogy nálad is működjön, a termék sótlan változatát fogyaszd.

7. Csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét.

A földimogyoróvaj másik csodálatos tulajdonsága – csökkentheti a cukorbetegség kockázatát. Igen, a földimogyoró sok zsírt tartalmaz, de ezek telítetlen zsírok – és egészségesek számodra. Képesek javítani a glükóz és az inzulin stabilitását. A Harvard Egyetem kutatása során elképesztő eredményeket találtak – a földimogyoróvajat rendszeresen fogyasztó nőknél 21\% -kal csökkent a cukorbetegség kockázata, összehasonlítva azokkal, akik soha nem fogyasztották.

8. Segít jobban aludni.

A földimogyoróban található triptofán nevű aminosav serkenti az alvási ciklust irányító hormont, a melatonint és a szerotonin nevű boldogsághormont. Nyugtat, lelassítja a szervezet folyamatait, és elősegíti a jó éjszakai alvást. Ennek ellenére nem kell sokat enni belőle – elegendő belőle néhány evőkanálnyi.

9. Jó a várandós anyák számára.

Úgy tűnik, hogy a mogyoróvaj terhesség alatti fogyasztása pozitív hatással lehet a magzatra. Lehetséges, hogy elősegíti a magzat toleranciáját és segít megvédeni a mogyoró allergiától az anyaméhben. A földimogyoró hasznos elemei az anyák egészségét is javítják.

Szereted a mogyoróvajat? Milyen más édes, kenyérre kenhető dolgok vannak az édesszájú listádon? Oszd meg preferenciáidat a hozzászólás szakaszban!

betöltés...