10 típusú lábfürdő, és mely egészségügyi problémákat tudnak megoldani

Nem szükséges szakemberhez menni, hogy olyan kezelést kapj, amely számos egészségügyi előnnyel jár. A lábfürdők nagyon kevés költséggel és minden háztartásban megtalálható összetevőkkel elkészíthetők (ritkábban igényelnek több mint öt dolgot). Ezek a gyógymódok stimulálhatják a vérkeringést, elősegítik bizonyos betegségek gyógyulását, és erőteljes hatással lehetnek az elmére és a testre.

Előny, hogy ha a saját lábadat áztatod, akkor szabadon módosíthatod az összetevők koncentrációját, és így további előnyöket kapsz, és csökkenti a bőrirritáció kockázatát, amelyet a vegyi anyagok hozzáadása okoz.

Az 5percblog csapata 10 varázslatos lábfürdő-receptet oszt meg, amelyek kiválóan működnek különböző egészségügyi célokra.

Kontrasztfürdő duzzadt lábakra

A különböző hőmérsékletű víz nagyszerűen elősegíti a lábak jobb vérkeringését. Ennek ellenére ügyelj arra, hogy a használt víz ne legyen túl forró.

Fogj 2 vödröt, és az első félig töltsd meg forró, a másodikat pedig félig hideg vízzel. 10 percig áztasd a lábad forró vízben, majd tedd át további 10–12 percre a hideg vizes vödörbe. Ezután válts vissza a forró vízre, és tartsd ott még 5 percig a lábadat.

Az aromás citrus fürdő segít megszabadulni lábszagtól

Ez a fürdő nemcsak a szagokkal és az izzadsággal harcol, de kiváló mód a fájó lábak megnyugtatására is.

Adj hozzá egy citromot, egy lime-ot és egy narancsot (mindet teljesen felszeletelve) a meleg vízzel készített lábfürdőhöz. Ezután tegyél bele 4 csepp borsmenta olajat, 4 csepp teafa olajat és 3 evőkanál szódabikarbónát. Áztasd a lábadat a keverékben körülbelül fél órán keresztül.

Az eukaliptusz fürdő enyhíti a stresszt

Nem sokkal ezután a gyógyfürdő által ihletett lábfürdő után ellazultabbnak és nyugodtabbnak fogod érezni magadat.

A fürdőhöz tegyél egy kevés általad választott nyugtató Epsom-sót egy meleg vízzel teli edénybe, majd keverj bele 10–12 csepp eukaliptusz-olajat. Áztasd a lábadat 20-30 percig.

Gyógynövény-fürdő, hogy kiheverj egy hosszú munkanapot

Ez az otthoni gyógymód elősegíti a szervezet megfelelő működését, különösen sétálással vagy üléssel töltött sok óra után. Az előnyei között szerepel a méregtelenítés és az egészségesebb bőr is. Az illatos gyógynövények csodát tesznek a hangulatoddal, és segítenek teljesen ellazulni.

Készíts lábfürdőt meleg vízzel, adj hozzá 2 evőkanál Epsom vagy tengeri sót, 1 teáskanál szódabikarbónát, 1 teáskanál extra szűz olívaolajat és bármilyen általad kedvelt gyógynövényt – petrezselyem, rozmaring vagy menta. A gyógynövényeket egy gézkendő belsejébe kötheted, hogy a fürdővíz tiszta maradjon.

Levendulafürdő a fájó izmok megnyugtatására

A levenduláról közismert, hogy természetes fájdalomcsillapító. Ez a fürdő segít megnyugtatni a fájó ízületeket és megkönnyebbülést nyújt az izmoknak, miközben a nagyszerű illat megnyugtatja az elmédet.

Egy meleg vízfürdőbe tegyél 1/2 csésze Epsom-sót, 2 evőkanál szódabikarbónát és 6 csepp levendula illóolajat. Áztasd benne a lábadat 15-30 percig.

Citromlé fürdő a sárga lábujjkörmökre

Noha ez a frissítő fürdő önmagában is segíthet eltávolítani a sárga foltokat a körömről, érdemes tudni, hogy ebben az esetben jó megoldás a problémás területek citromszeletekkel való közvetlen megdörzsölése.

A fürdőhöz adj egy evőkanál friss citromlevet a vízhez, és csak áztasd a lábujjaidat a keverékbe.

Az Epsom só fürdő csökkenti a gyulladást

Az Epsom-só nagyon jó hatást fejthet ki fájdalom és gyulladás esetén, ráadásul ez a fürdő kiváló gyógymód, amely segít megnyugodni és javítani a koncentrációt.

Tegyél 2-3 evőkanál sót egy meleg vízfürdőbe. Áztasd a lábadat a keverékben 10-15 percig. A só kiszáríthatja a bőrt, ezért ezen eljárás után fontos a láb hidratálása.

Szódabikarbóna fürdő a száraz bőrre

Egy meleg szódabikarbónás fürdő lehet a legjobb megoldás, ha el kívánod távolítani a lábakról az elhalt hámsejteket. Ez a gyógymód azonban nem mindenkinek segít: a szódabikarbóna irritálhatja és kiszáríthatja a bőrt. Azoknak, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek vagy allergiájuk vannak, kerülniük kell ezt a lábfürdőt.

A fürdő készítéséhez adj hozzá 2-3 evőkanál szódabikarbónát egy teljes meleg vizes lábfürdőhöz, és áztasd benne a lábadat 10-20 percig. Ezután az eljárás után használj nagy mennyiségű hidratálót.

Többcélú ecetes fürdő

Az almaecet gyors megkönnyebbülést jelent a duzzadt lábak és a bokák számára, és segít megnyugtatni a száraz, repedt lábakat és kezelni a bőrkeményedéseket. Ez a fürdő a lábszag csökkentéséhez is hozzájárulhat. Az ecetnek jó gombaellenes tulajdonságai vannak, így azoknak, akiknek körömgombája van, érdemes kipróbálni.

A fürdőhöz hideg vizet használj, hogy ne száradjon ki a bőr. Keverj össze 1 rész ecetet 2 rész vízzel és áztasd a lábadat a keverékbe 10-15 percig. Használhatsz illóolajokat, hogy kellemesebbé tedd az ecet erős illatát.

Uborkafürdő, fürdő nélkül, a zsibbadtság csökkentése érdekében

Ez a házi kezelés kiválóan működik duzzadt lábak és zsibbadtság esetén. Az uborka a fürdőt is rendkívül frissítővé teszi.

Vágj egy uborkát vékony szeletekre. Felteheted a szeleteket a lábakra, és egy laza kötéssel lefedheted (20-30 perc elteltével távolítsd el őket), vagy csak facsard ki az uborkalevet, add hozzá a lábfürdő vizéhez, és vidd fel a keveréket a lábadra – mindkettő ugyanazt az eredményt fogja adni.

Bár a lábfürdők az esetek széles körében jól működhetnek, fontos szem előtt tartani, hogy ezek a gyógymódok nem helyettesíthetik a gyógyszert. Ezenkívül azoknak, akik tüdőbetegségben, allergiában, cukorbetegségben, szívbetegségben, alacsony vérnyomásban és egyéb betegségekben szenvednek, konzultálniuk kell orvosukkal, mielőtt kipróbálnák a lábfürdőt.

Milyen eredményeket értél el, ha valaha is kipróbáltad a lábáztatást? Mi a kedvenc recepted? Szeretnénk megismerni tapasztalataidat, oszd meg velünk kommentben.

1,5,7,8 képet szerkeszteni

betöltés...