10 dolog, aminek a repülőgépen való viselését nem tanácsolják az orvosok, az utazók és az életmentők

2019-ben világrekordot állítottak fel azon utazók számával, akik a repülőgépet választották szállítási eszközként. Január óta több mint 4,6 milliárd utas használt repülőgépet. Természetesen sok ember számára a repülőtér és a repülőgép szinte olyan, mint a második otthonuk. Ezek az emberek sok olyan titkot tudnak, amelyek javíthatják a kényelmet és a biztonságot a repülés során. Mint kiderül, néha még a látszólag nem fontos részletek is számítanak, mint például a ruházat és a cipő.

Áttekintettük az utazók tapasztalatait, elolvastuk a pilóták és az orvosok ajánlásait, és készen állunk arra, hogy megosszuk a titkokat, amelyeket a repüléshez megfelelő viseletről találtunk.

Szűk ruhák

A repülővel történő utazás egyfajta stressz a testünk számára. És e stressz nagy részének az érrendszerünk van kitéve. Ennek oka a nyomásváltozás és annak szükségessége, hogy hosszú időt tölts egy meglehetősen kicsi székben. Amit még rosszabbá tesz a szűk ruházat. Valami túl feszes viselésének eredményeként a vérkeringés kevésbé hatékony. Az orvosoknak még egy speciális kifejezése is van erre – turistaosztály szindróma.

Mellesleg, ez a szindróma akkor is kialakulhat, ha saját repülőgéppel repülsz. Egyszer Lady Gaganak át kellett öltöznie, mert az utaskísérők megkérték. Extravagáns viselete súlyos egészségügyi problémákat okozhatott volna, amikor a repülőgép eléri a repülési magasságot. Ebben az esetben az orvosok azt javasolják az utasoknak, hogy válasszanak lazább ruhát és viseljenek kompressziós zoknit.

A maximális kényelem elérésekor ne felejtsd el: a laza dolgok jók az orvosok szerint, de a repülőtéri biztonsági szolgálat ezeket nem mindig értékeli. A túlságosan laza nadrágban és nagy kapucnis pulóverben lévő utasok elrejthetnek valami illegálisat a ruhájuk alatt, így a repülőtéri biztonság mindig nagyobb figyelmet fordít rájuk.

A ruhák kiválasztásakor válaszd a természetes szöveteket. A szintetikus anyagok irritálhatják a bőrt a fedélzet száraz levegőjén. És a szintetikus anyag nem a legjobb választás tűz esetén.

Farmer

Egy másik ajánlás, hogy mondjunk le minden szűk derekú ruháról. Ismét az oka a nyomás. Ha nem viselik őket, az utasok néhány extra centit hagynak a derekuk számára. Szóval inkább add fel a kedvenc farmernadrágodat a poggyászodban.

Normál méretű melltartó

A repülővel történő utazás egy újabb mellékhatása, amelyről sok tapasztalt utazó tud, az enyhe dagadás. Kevés ember gondolkodik a repüléshez megfelelő fehérneműről. Egy nagyon szoros melltartó azonban az egész repülést kínzóvá teheti – a pántok a hátadra és a vállaidra nyomódnak. A fém alkatrészekkel rendelkező modell szintén nem a legjobb ötlet, mert a fémszkenner láthatja őket a repülőtéren. A legjobb választás egy sport melltartó.

Kezeslábas

A laza kezeslábas első látásra jó választásnak tűnik a repülőútra, de csak addig, amíg először nem kell a mosdóba menned. Nem túl szórakoztató, ha belegabalyodsz a pántokba ezen a nem steril helyen. Ugyanez vonatkozik más ruhákra is, amelyek kényelmetlen cipzárral és hasonló dolgokkal rendelkeznek.

Alacsony derekú nadrág

Emberek ezrei utaznak át minden nap repülőtereken. Utasok százai ültek előtte ugyanazon a helyen. Önmagában a biztonsági övön legalább 90 különféle baktérium található egy négyzetcentiméteren. Még a gépen is van esélye, hogy megfertőződj egy bőrbetegséggel vagy egy bélvírussal.

Mivel ennyi baktérium található ezen a nyilvános helyen, a legfontosabb ajánlás az, hogy a lehető legtöbb bőrfelületedet fedd le. Ne viselj pólót, tedd el a rövidnadrágot, szoknyát és alacsony derekú nadrágot, amelyből kint van a derekad.

Új cipő

Ne felejtsd el, hogy van esélye annak, hogy a lábad megduzzad: válassz olyan cipőt, amelyről tudod, hogy kényelmes, mert már korábban is viselted. Még a legkényelmesebb új cipők is túl szorosak lehetnek, ha a levegőben tartózkodsz. A repüléshez használt cipőnek zárt lábujjú cipőnek kell lennie. Sorban kell állnod, átjutni az emberek tömegén és így tovább. Légy kész erre. A papucs vagy a nyitott szandál nem jó választás, mert megfájdulhat a lábad. És a cipő, amelyet nehéz fel- és levetni, sok idődet elveszi a biztonsági ellenőrzés során. Ne felejtsd el a zoknit sem – melegen tart, amikor hideg lesz a fedélzeten.

Magassarkú cipő

Még akkor is, ha a kifutón járásra születtél, és mindig magas sarkú cipőt viselsz, a repülés során le kell mondanod róla. Nem a kényelemről, hanem a biztonságról van szó. Evakuálás esetén nem leszel képes gyorsan sétálni a magas sarkú cipőben, vagy levetni, ha vészhelyzet áll fenn. Ezenkívül a sarok felsértheti a csúszdát, amelyet kényszerleszállás esetén használnak.

Ruhák csatokkal és más fémdarabokkal

A különböző repülőtereken a szkennerek különböző mennyiségű fémet érzékelnek. A szkenner akár a fém cipzárt is láthatja a ruhádon vagy egy nagy hajtűt. A tapasztalt utazók szerint ezek az eszközök akár a piercingek észlelésére is képesek.

Ruhák az adott légitársaság stoplistájáról

Mother and little daughter looking out the window at the airport terminal

Sok vállalatnak megvan a saját korlátozási listája. Például egyes vállalatok nem engedik meg, hogy a hölgyek leggingset viseljenek a fedélzeten. Ha a ruhád túlságosan sokat mutat, vagy ha vannak rajta sértő szavak, akkor lehet, hogy nem engednek fel a fedélzetre. Tehát a kínos helyzet elkerülése érdekében a legjobb tanulmányozni annak a társaságnak a szabályait, amellyel repülsz.

Parfümök

cosmetic duty free shopping at airport

A parfüm természetesen nem ruházat, de mindenesetre az imázsod része. A repülés előtt próbálj meg ellenállni a kísértésnek, hogy minden illatot kipróbálj a vámmentes boltban. Ennek oka az, hogy tisztelnünk kell más utasokat, és törődnünk kell a saját és az ő egészségükkel. Egy ismeretlen parfüm kiszámíthatatlan reakciót válthat ki benned és más emberekben. Az asztma vagy allergiás reakció nem a legjobb dolog, amit megtapasztalhatunk a repülés ideje alatt.

Bónusz: Mindössze egy dolog megoldhat egyszerre 3 problémát.

A ruhádnak sok rétegből kell állnia. Először is, eléggé hideg lehet a repülőgépen repülés közben. Másodszor, ha füst van a repülőgépen, akkor is lesz valami, amivel fedezheted az arcodat. És végül, ha a poggyászod elveszik, akkor nem kell csak pólót viselned egy hideg külföldi országban. Az univerzális megoldás egy nagy sál. De van egy trükk: helyesen kell viselned. Ne kösd össze, és ne tekerd be vele a nyakadat. Evakuálás esetén súlyos sérülés veszélye áll fenn.

Lady Gaga tapasztalata lenyűgözött bennünket, és most már körültekintőbbek leszünk a csomagolás során. Milyen tippjeid vannak a hosszú utazásokra?

betöltés...