5 ok, amiért érdemes mellőzni a melltartó viselését

Melltartók az ókori Görögország óta léteznek. Manapság szinte minden nő visel melltartót, és úgy gondolják, hogy különböző előnyei vannak a viselője számára. Tehát meglepő lehet megtudni, hogy a melltartó nélküli lét sokkal előnyösebb, mint azt korábban gondoltuk.

Az 5percblog munkatársainál mindig törődnek az általános jóléteddel, tehát készítettünk egy listát a melltartó nélküli lét előnyeiről.

Javul a vérkeringésed.

Azt akarjuk, hogy ruháink kényelmesek legyenek, de a melltartóink szorosan illeszkedjenek. És ha ezt végiggondolod, a melltartó csak egy szűk ruhadarab, amely összenyomja az emlőszövetünket. Mindez a szorosság összenyomhatja az ereket, és akadályozhatja a vérkeringést, mint bármely más feszes ruhadarab.

A melltartó nélküli lét nyilvánvalóan a vér szabad áramlását eredményezi, egészségesebb kinézetű melleket biztosít és javítja a test általános véráramlását.

Jobban fogsz aludni.

Általános gyakorlat, hogy néhányan melltartót viselnek éjjel alvás közben. De ez a szokás egészségtelen. Ez pusztítást okoz azáltal, hogy befolyásolja a napi ritmusodat, amint azt egy tanulmány kimutatta. Tehát dobd le a melltartódat lefekvés közben, és biztos lehetsz benne, hogy jobban alszol majd.

Befolyásolja a kosár méretet.

Gyakran push-up melltartókat használunk, amikor próbálunk teltebb idomúnak kinézni. De a legegyszerűbb módja a teljesebb mellek és a látható dekoltázs elérésének, ha teljesen hanyagoljuk a melltartó viselését. Ennek oka az, hogy amikor a mellek természetesen lógnak, az arra kényszeríti a mellizmokat, hogy a gravitáció ellen dolgozzanak. Tehát, bár a mellek valójában nem növekednek, a megfeszített izmok miatt mégis nagyobbnak látszódnak.

A melleid erősebbek és hetykébbek lesznek.

Jean-Denis Rouillon, a Besançoni Egyetem professzora 15 évet töltött a nők anatómiájának tanulmányozásával. Megállapításai szerint egy év melltartó nélküli lét után a korábban melltartót viselők keblei átlagosan 7 mm-rel jobban megereszkednek, mint azoké, akik egyáltalán nem viseltek melltartót. Hasonló eredményekre jutottak japán tanulmányokban is.

Az emlő általános egészségi állapota javulni fog.

A melltartó mellőzése javíthatja a bőr és az izmok egészségét, mivel javul a vérkeringés, az izomtónusok feszesebbek lesznek, az izzadság és a szennyeződés nem marad a bőr közelében az olyan melltartó alatt, amely nem szellőzik. A melltartó rendszeres viselése a bőr elszíneződéséhez vagy egyenetlen bőrszínhez vezethet. A bőrön sötét színű foltok is megjelenhetnek.

Meg tudnál szabadulni a melltartódtól? Tudasd velünk kommentben.

betöltés...