Az anya összetört, miután a 35 éves fia meghalt, mert napi 4 energiaitalt fogyasztott

Az anyák tudják a legjobban. Szóval, miért nem hallgatunk mindig anyukáinkra, amikor bizonyos dolgokról tanácsot adnak?

Amikor Shani Clarke meglátta 35 éves fiát, Michael Clarke-t, aki takarítja a teherautóját, megemlítette neki a nagy energiaital gyűjteményét, de ő vállat vont, és a beszélgetés ezzel véget ért.

Hetekkel később a tehergépkocsi-vezetőt eszméletlenül találták meg a járművében. Súlyos szívinfarktusa volt, amelyet, mint később kiderült, koffein mérgezés okozott.

“Nem tudom elmondani neked azt a fájdalmat, amelyet abban a pillanatban éreztem, a szívem megszakadt és csak zokogtam és zokogtam” – írta Shani a Facebookon.

A Michael 2014. januári halálát megelőző hetekben Shani, az ausztráliai Perthből, először vette észre fia koffeinfogyasztását.

“Takarította a teherautóját, és láttam, hogy van egy rakás nagy dobozos Mother energiaitala, és azt mondtam: ’Remélem, nem iszol sokat egyszerre’, amire csak vállat vont, mintha mi, anyukák, semmit nem tudnánk. Akkor nem gondoltam erre többet. ” – mondta.

A Mother egy energiaital, amelyet Ausztráliában és Új-Zélandon árusítanak.

Csak a fia halála után kezdte összerakni a darabokat. Röviddel a halála előtt a fia emésztési zavarokra panaszkodott, mondta az érintett anya az ABC News-nak.

“A halottkém azt állította, hogy az emésztési zavarokat összetéveszthették egy enyhe szívrohammal” – mondta.

Arra is rájött, hogy Michael négyes csomag Mother energiaitalokat vásárol, amelyek dobozonként 160 mg koffeint tartalmaznak – az FDA napi 400 mg-nál többet nem ajánl – és ezután több csésze kávét megiszik, amikor hazaér.

Fia hirtelen halála után Shani meg akart győződni arról, hogy mások tisztában vannak-e a koffein potenciális veszélyeivel. Létrehozta a Caffeine Toxicity Death Awareness Facebook csoportot.

A The Epoch Times hírlap szerint a csoport tagjai megvitatják függőségüket, míg mások arra törekszenek, hogy felhívják a figyelmet a problémára.

Annak ellenére, hogy Michael 2014-ben elhunyt, Shani továbbra is keményen dolgozik, hogy tájékoztassa az embereket a koffein mérgező hatásáról. 2018-ban beszélgetett egy olyan nővel, aki minden nap Red Bull-t ivott.

„A dolgok MINDIG okkal történnek, fájt a hátam ezen a héten, szóval megkértem egy kutyafürdető hölgyet, hogy jöjjön át… és természetesen felmerült a koffein témája, és bumm, minden nap Red Bull-t iszik!” – posztolta 2018-ban.

„Volt egy NAGY beszélgetésünk, és adtam neki néhány kártyát, hogy csatlakozzon a koffeinmérgezés csoporthoz, hogy segítséget kapjon a leszokáshoz. Gondolt rá, hogy abba kell hagynia, de ma okot adtam neki, hogy hagyja abba… még egy ember a listádra, Michael Clarke, akinek segítettél.”

Az energiaitalok rendkívül veszélyesek lehetnek, ha nem mértékkel fogyasztják őket, vagy más koffeintartalmú termékekkel keverik. Koffein fogyasztásakor mindig legyél körültekintő, és ha rosszul érzed magadat, azonnal hagyd abba a fogyasztását.

Michael halála teljesen megelőzhető lett volna.

Oszd meg ezt a történetet, hogy mások is megismerjék a túl sok koffein fogyasztásának lehetséges veszélyeit.

betöltés...