7 típusú gyermeki viselkedés, amit veszélyes figyelmen kívül hagyni

betöltés...

Szülőnek lenni fantasztikus! De azok, akiknek gyermekei vannak, tudják, hogy ez nem mindig könnyű. Nagyon sok időt és erőfeszítést igényel annak biztosítása, hogy gyermekeid jól ápoltak, megfelelően képzettek legyenek és jól alkalmazkodjanak az élethez.

Úgy döntöttünk, hogy megvizsgáljuk a gyermekek leggyakoribb viselkedési problémáit, amelyek sok szülőt zavarnak – olyan problémákat, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Elhallgatni valaki rossz cselekedetét

Megoldás: El kell magyaráznod gyermekednek a különbséget a pletykás, a szemfüles és a lelkiismeretes ember között. Ezenkívül nyugodtan kell végig hallgatnod a gyermekedet, és tartózkodj a bírálástól. Ezt követően segíts neki megérteni a helyzetet, hogy ketten közösen megoldást találjatok a problémára.

Testvér rivalizálás

Megoldás: Találd meg a probléma gyökerét, és ügyelj arra, hogy gyermekeid ne okozhassanak egymásnak fizikai fájdalmat. Segíts gyermekeidnek, hogy valódi csapatként érezzék magukat, és tanítsd meg nekik a konfliktusok korrekt megoldását. Magyarázd el nekik, milyen fontos tiszteletben tartani egymás érzéseit. Próbálj rendszeresen időt tölteni minden gyermekeddel – ez elősegíti az őszinte kapcsolatok fenntartását a családon belül.

Lopás

Megoldás: A helyes hozzáállás fenntartása nagyon fontos. Maradj nyugodt. Ha gyermeked most először lopott el valamit, akkor derítsd ki az indítékot, és magyarázd el, hogy ez teljesen helytelen. Ezután kérd meg gyermekedet, hogy adja vissza (vagy fizessen érte) a dolgot, és kérjen bocsánatot a tulajdonosától. Ha a lopások továbbra is előfordulnak, kérd pszichológus segítségét. Ellenkező esetben az ilyen típusú viselkedés tartós szokássá válhat.

Tiszteletlenség mások iránt

Megoldás: Tudd meg, mi okozza ezt a viselkedést. Tanítsd meg gyermekeidnek az érzelmeik és vágyaik kifejezésének helyes módját. Meg kell tanulniuk nyugodtnak maradni és hallgatni. Ha gyermeked továbbra is szemtelenül viselkedik, vedd el az általa élvezett kiváltságokat.

Tisztességtelenség

Megoldás: Magyarázd el gyermekednek az őszinteség és a bizalom fontosságát a kapcsolatokban. Szánj időt egy megfelelő büntetés kidolgozására, amely megtanítja gyermekednek, hogy a hazugság elfogadhatatlan. Ha a tisztességtelenség normává válik, ez súlyosabb problémák jele lehet. Ebben az esetben kapcsolatba kell lépned egy szakemberrel.

Nyafogás

Megoldás: Próbálj tárgyilagos maradni. Emlékeztesd a gyermekedet, hogy normál hangon kell beszélnie. Ha ez a viselkedés állandóvá válik, akkor ki kell találnod, mi a baj a családi kapcsolatokkal. Lehet, hogy meg kell vitatnod a helyzetet a gyermekkel, hogy jobban tudatában legyen azzal, hogy ő is a család része.

Rossz modor

Megoldás: Ne gyakorolj túl nagy nyomást gyermekeidre, miközben tanítod őket. Ehelyett emlékeztesd őket arra, hogy legyenek figyelmesek másokkal. Az is nagyon fontos, hogy a család felnőtt tagjai helyesen viselkedjenek, mert a gyerekek megismétlik, amit látnak.

betöltés...