15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg

A fogyasztás korában élünk, és olyan sok ízzel és formával vagyunk elkényeztetve. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy több mint 520 000 000 tonna élelmiszert pocsékoltak el az emberek az egész világon ebben az évben. Elég gyakran a gyártók megpróbálják meglepni az ügyfeleket, hogy felhívják a figyelmüket, de néha a termékek annyira bizarrá és furcsává válnak, hogy a fogyasztók elvesztését kockáztatják.

15 fotót találtunk bizarr ételekről, amelyek új ízeket hozhatnak az életedbe.

1. „Ez a „Sör Rámen”. Ez lényegében hűtött rámen sörös korsóban felszolgálva.

Ezt a ráment egy japán étteremben szolgálják fel Vancouverben. Ez az ötlet egyszer egy rendkívül forró nyár során jött a kitalálójának. Az étel rendes rámen, de egy hűtött bögrében szolgálják fel. Alkoholmentes, és sör nincs benne, csak az utánzata. A habot zselatinnal és tojásfehérjével készítik.

2. Kiszámíthatatlan ízű chipsek

Ázsiában van a legnagyobb választék a bizarr ízű rágcsálnivalókból, mint a joghurt, a kóla, a virág és a víz. Olyan furcsa, mint amilyennek látszik, nehéz ellenállni, hogy ne próbáljuk ki. Ha kiszámíthatatlan ízeket keresel, akkor ott vannak a koreai szupermarketek.

3. Csípős chili szósz garnélarákkal és hallal

Ez valószínűleg egy étel önmagában, és nagyon érdekes lehet a fűszeres ételek szerelmeseinek.

4. Zöld kaviárnak vagy tengeri szőlőnek nevezik. Ez a termék egyre népszerűbb és nagyon érdekes íze van.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sea grapes are iridescent like tiny jewels and shades range from jade green to deep moss green. This miniature type of seaweed belongs to the group of extraordinary sea vegetables cultivated in Okinawa. When you bite into it thereby popping the little beads in your mouth a delicate peppery salty refreshment unfolds on the palate. Umibudo is the Japanese name of this green seaweed which has a soft but also crispy texture. Hundreds of small, green, transparent aquatic pearls grow on each string of sea grape seaweed. Delicious sea grapes are now available on Seagrapes24.com – worldwide shipping! #umibudo #umibudou #seagrape #seajewels #seagrapes #seafood #seaplants #seaplant #okinawaeats #caviar #plantcaviar #delicious #delicacies #seadelicacies #weirdfood #unusual #unusualfood #foodie #japanesefood #greenbubbleseagrape #raisindelamer #japanesedelicacies #gourmet #grapes #sea #ocean #seaweed #greencaviar #seagrapes24 #chef

seagrapes24 (@seagrapes24) által megosztott bejegyzés,

Caulerpa Lentillifera-nak hívják, és a bryopsidale zöld alga egy faja a tengerparti régiókból, és jól ismert a Fülöp-szigeteken és Vietnamban. Általában nyersen fogyasztják ecettel. A termék egy magas tápértékű hínár, és megakadályozza a szívrohamot a magas magnéziumtartalma miatt.

5. Sajt ízű halkolbász

Valószínűleg az egyik legfurcsább étel, de érdemes kipróbálni. Korea egyértelműen az egyik olyan ország, amely meglephet az egyedülálló ízeivel.

6. Kísérleti konyha

Pizza virágokkal és áfonyával? Ez a desszert pizza nem is úgy néz ki, mintha meg lehetne enni, hanem inkább úgy, mint egy műalkotás.

7. Konzerv kenyér

Túl sok kérdés merül fel erről az ételről, de talán jó a hosszú kempingezésekhez. A B&M barna kenyér természetes összetevőkből készült, fogyasztásra kész étel. Fogyaszthatod hidegen, vagy felmelegítheted a mikrohullámú sütőben. Jó, vajjal, lekvárral vagy krémsajttal. Ha ki szeretnéd próbálni, megrendelheted online.

8. Ez a rámen rendkívüli és kozmikus.

Tokióban található egy étterem, amely kék és zöld ráment szolgál fel. Ez a rámen alacsony zsírtartalmú, nagyon könnyű és finom ízű. Rendkívül lédús csirke szeleteket adnak hozzá a hagyományos sertéshús helyett, egy tojást és friss zöldféléket. Az étel színét a Phycocyanin nevű természetes pigment segítségével készítik el, amelyet spirulina algákból nyernek ki.

9. Mentás csokoládétorta

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Super green cake!! #weirdfood #supergreen #cake

Amber Brittain (@amberbrittain_) által megosztott bejegyzés,

Napjainkban divatos az ételeket furcsa színekre színezni. Ezt a tortát egy Londontól nem messze található kávézóban találod, és az emberek azt mondják, hogy finom.

10. „Készen állsz arra, hogy kikalapáljanak … és lesarlózzanak?”

Ezt egy édességboltban találták. A gyártónak kétségtelenül van humorérzéke. A Leninade egy limonádé alapú üdítő, melynek neve „Lenin” és „limonádé” keveréke. Könnyű citrom, citrus, cseresznye és grapefruit ízű.

11. Sült sikér vagy vegetáriánus ál sertés…

Nagyon érdekes termék, ismeretlen ízzel. Érdemes kipróbálni, legalább kíváncsiságból.

12. Mártások kutyák számára

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Make your dog’s “dog’s” even more tasty! #muttstard #petchup #forhotdogs #dogsofinstagram #weirdproducts #dogsnack #dogtreat

Amanda Carl (@kiasmomma) által megosztott bejegyzés,

Ezeket a szószokat a kutyák ételeihez kell adni, hogy ízletesebbé váljanak.

13. Óriás kenyér nagy családok számára

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

✅ Bánh mì khổng lồ (An Giang) Những chiếc bánh mì có chiều dài cả mét, cân nặng 2-3 kg được nhiều người ghé mua vì thấy lạ và độc đáo. ✅ Bạn có thể gặp người ta chở đi bán dọc đường từ Châu Đốc đến thị trấn Nhà Bàng (huyện Tịnh Biên). Hoặc ở xéo cổng Miễu Bà Chúa Xứ Bàu Mướp (Nhà Bàng, Tịnh Biên) Ảnh: @daika.bao #banhmi #nhabang #TinhBien #angiang #hugebread #bigbread #awesomebread #awesomefood #specialfood #food #localfood #travel #trip #vietnam #langthangangiang #travelfood #deliciousbread #strangefood #followforfollow #follow4follow #foodphotography #foodpic #longbread #travelandeat #eateverything #eatandtravel #amthuc #foody #foodyanvat #banhmivietnam

Lang thang An Giang (@langthang.angiang) által megosztott bejegyzés,

Ez a kenyér egy méter hosszú, 2-3 kg súlyú. Sokan csak azért vásárolják meg, mert egyedi. Vietnámban árulják és ezt a kenyeret An Giangnak hívják.

14. Ehető virágcserepek! Csak remélem, hogy nem olyan az íze, mint a földnek.

Szöulban egy másik szokatlan kávézó szolgálja fel ezt a különleges ételt. Ez a virágcserép a The Flower Bingsu nevű desszert, amely nagyon aranyos és élethű. Lágy jégkásából és sűrített tejből készül. A teteje vörösbabból és rizslepényből készült.

15. Szokatlan fagylalt Londonban

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ice cream anyone? 😋 . . . #icecreamgoals #charcoalicecream #weirdicecream #londonfood #londonblogger #londonfoodie #londonicecream

Liza Tripsget 🌟 London (@lizatripsget) által megosztott bejegyzés,

Ha meglátod, biztosan ki akarod próbálni. A fekete fagylalt faszén felhasználásával készül. Ebben a népszerű londoni kávézóban számos más ízű fagylaltot kóstolhatsz meg, és nagyszerű Instagram-fotókat készíthetsz.

Melyiket szeretnéd kipróbálni? Hagyj egy kommentet, ha tetszett a cikkünk.

betöltés...