10 ártalmatlannak tűnő jel, hogy a tested elárasztják a toxinok

A méreganyagok mindenhol körbevesznek minket. Benne van a levegőben, amit belélegzünk, a vízben, amit iszunk, az ételben, amit eszünk. Még a telefonod is kész bacitenyészet, melyen annyi a kórokozó, hogy az már képes komolyan megbetegíteni. Ezek a méreganyagok beszívódnak a testbe, és ha elérnek egy bizonyos szintet, betegséget okoznak.
Hogy időben elkezdhesd a méregtelenítést, most megtudhatod, hogyan jelzi a tested, hogy telítődött méreganyagokkal!

Székrekedéstől szenvedsz

Mikor eszünk, egy sor vegyi anyagot is elfogyasztunk az ételekkel együtt, pl. tartósítószereket, színezékeket, mesterséges ízesítőket. Az emésztésért felelős beleknek ezekkel a méreganyagokkal is meg kell birkózniuk. A mérgek lerakódva gyomorproblémákhoz és székrekedéshez vezethetnek.

Egyél bioélelmiszereket, igyál kevesebb alkoholt és sok vizet, hogy orvosold ezt a problémát.

Nem tiszták a gondolataid

Ha szédülsz, zavartnak érzed magad és képtelen vagy koncentrálni még akkor is, ha éjjel jól aludtál, feltehetően a méreganyagok állnak a háttérben. Ezek a mérgek egy sor káros reakciót indítanak el. Kiapasztják a vitamin- és ásványi anyag raktárakat, kb. hasonló a helyzet, mint mikor nem a megfelelő olajjal töltöd fel az autódat.

A dezodorok ellenére is kellemetlen testszagod van

Reggelente zuhanyzol és dezodort is használsz, a metrón az emberek mégis távolabb állnak tőled. Szinte biztos lehetsz benne, hogy a toxinoktól van kellemetlen testszagod! Ezek a méreganyagok a testben különböző gázokat és szagokat bocsátanak ki, melyek a pórusokon keresztül kijutnak a testből és szörnyen bűzössé tesznek.

Fájó ízületek és izmok

Ha nem erőltetted meg magad az edzőteremben, és nem végeztél semmilyen, fizikailag kimerítő munkát, mégis fájnak az izmaid és az ízületeid, ennek oka a méreganyagok felhalmozódása lehet. A fájdalom a testben gyulladást jelezhet, és ha gyulladásnak nem látod okát, ideje méregteleníteni.

Új bőrproblémák jelennek meg

A bőr legnagyobb szervünk, ami nagy mértékben ki van téve a méreganyagoknak. A különböző készítmények, mint a samponok, szappanok, testápolók nagyon sok vegyi anyagot tartalmaznak. Ez a sok méreganyag olyan tünetekhez vezethet, mint az akné, a kiütések vagy az ekcéma.

Nehezebben alszol el

A túl sok méreganyag egyrészt kimerültté tesz, másrészt viszont bezavar az alvásba. Az alvást szabályozó kortizol hormon szintjében eltérést okozhat, ami negatívan hat ki az alvásra. Az álmatlanságnak pedig komoly egészségügyi következményei lehetnek, ezért ha azt veszed észre, hogy nehezebben tudsz elaludni, méregteleníts!

Hízol

Ha a rendszeres mozgás ellenére is szaladnak fel rád a kilók, valószínűleg a hormonjaiddal van valami probléma. A méreganyagok negatívan hatnak egyes hormonok szintjére, köztük olyanokra is, melyek a testsúlyra is hatással vannak. Térj át organikus diétára és végezz el egy alapos méregtelenítést!

A szájszagodat még te is érzed

A rossz szájszag többnyire emésztési problémák miatt jelentkezik. Akkor lép fel, mikor az emésztőrendszer nem tudja megfelelően megemészteni az összes elfogyasztott táplálékot. Emésztési zavar akkor is kialakulhat, ha a máj képtelen megbirkózni a toxinok feldolgozásával. A méreganyagoktól való megszabadulás az egyetlen megoldása ennek a problémának.

A lábujjaidon a körmeid töredezetté, csúnyává válnak

A gravitáció lefelé húzza a méreganyagokat a testben, ezért a lábujjaid is érintettek lehetnek. A nap nagy részében zokniba és cipőbe bújtatjuk őket, ezt a környezetet pedig imádják a gombák. Bár a körömgomba ellen léteznek gyógyszertári készítmények, a méregtelenítés is hatékony módszer lehet ellenük.

Egyre több hajad hullik ki

A méreganyagokkal való telítődés egyik gyakori tünete a hajhullás. Olyan anyagok műve lehet ez, mint az arzén, az ólom és a tallium, ami a cigarettafüstben is megtalálható. Ezek még halálosak is lehetnek. A hajhullást ezért ne vedd félvállról!

BÓNUSZ: Hogyan méregteleníts

Ha a fenti tüneteket tapasztalod magadon, a méregtelenítés jó ötlet lehet. Több komplex méregtelenítési módszer is létezik, de életmódbeli változtatásokkal is eredményeket érhetsz el.

  • Igyál elegendő mennyiségű vizet, hogy kimosd a szervezetedből a toxinokat.
  • A toxinok pusztítják a májat. Hogy megóvd ettől, igyál pitypang teát, vagy az ételekhez adj petrezselymet, koriandert, máriatövist.
  • Jógázz: Ez javítja a keringést, és segít megszabadulni a mérgektől.
  • Minden este vacsora után moss fogat, és ne felejts el nyelvtisztítót is használni.
  • Csak tiszta, teljes értékű, bio élelmiszert egyél.
  • Fogyassz probiotikumokat.
  • Csakis természetes kozmetikumokat használj, melyek illatanyagoktól és más méreganyagoktól mentesek.
betöltés...