14 sikertelen filmfelvétel, amely a filmeket mesterművekké alakította

A filmkészítés egy hosszú és bonyolult folyamat, amelyet nagyon nehéz 100\%-ban ellenőrizni. Ennek következtében lehet, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogy a forgatókönyvben írva van. Ezek közül a jelenetek közül sokat szerkesztettek és újra forgattak, de néhány a filmekben és a közönség szívében maradt.

14 jelenetet gyűjtöttünk neked, amelyek hibásak voltak a forgatáson, de aligha lehet elképzelni a modern filmművészetet nélkülük.

Közönséges bűnözők

Az arcfelismerő jelenet a színészek improvizációja volt. Kezdetben komoly jelenetnek kellett volna lennie, de a színészek bolondoztak és szórakoztatták egymást. Végül a producer, úgy hagyott mindent, ahogy volt, és ez lett a fő jelenet a filmben.

True Lies – Két tűz között

A sztriptíz jelenet forgatása közben Jamie Lee Curtis véletlenül elesett. A háttérben látható, hogy Arnold Schwarzenegger megmozdul, hogy segítsen neki felállni. De a színésznő nem zökkent ki a szerepéből, és folytatta a táncot.

Úgy döntöttek, hogy ezt a jelenetet megtartják, mert illett a Curtis által játszott kicsit ügyetlen háziasszony képéhez.

Micsoda nő!

A jelenetben, ahol Edward nyakláncot ajándékoz Vivian-nak, Richard Gere úgy döntött, hogy megtréfálja: becsukta a dobozt, pont, amikor Julia kinyújtotta a kezét. Ennek eredményeképpen a jelenetet Roberts őszinte nevetése egészítette ki, és ez a jelenet nem lett újra filmezve.

A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége

Aragorn elhárít egy kést, ami felé repül, és ez a jelenet nagyon menő. Valójában a színész, aki a kést dobta, elvétette a dobást, és a kés tényleg Viggo Mortensen felé haladt. Sikerült elhárítania, bizonyítva, hogy a vívás órái nem voltak hiábavalók.

Alkonyattól pirkadatig

Válaszul a vámpír mondatára: „Üdv a rabszolgaságban” Clooney rögtönzött és azt mondta: „Nem, köszönöm. Már volt egy feleségem.” Bűn lenne, ha eltávolítanánk egy ilyen viccet a filmből, így most a közönséget szórakoztatja.

Pókember

Az a pillanat, amikor a Pókember megtanul pókhálót használni, szintén improvizáció volt. Tobey Maguire úgy döntött, hogy jó ötlet lenne hozzáadni egy pillanatot, amikor Peter tanul szuperhősnek lenni. Az epizód olyan jónak bizonyult, hogy a jelenet a film végleges változatában maradt.

Thor: Sötét világ

Chris Hemsworth vicces improvizációja – Thor belépett a lakásába, és felakasztotta a kalapácsát a fogasra – olyan jól illett a karakter jellegéhez, hogy a jelenet a filmben maradt.

A Keresztapa

A forgatókönyv szerint Don Corleone-nak nem volt macskája. A macska egyszerűen bejött a forgatásra, és Marlon Brando a kezébe vette. Meglepően kontrasztos jelenet alakult ki, ahol Don Corleone finoman simogatja a macskát, és ezzel egyidejűleg egy ember megveréséről beszél.

A Vasember

A Bosszúállókban és a Vasemberben Robert Downey Jr. mindig eszik. Elrejtette az ételét a stáb elől, hogy a felvételek között és közben is egyen. Végül a producer feladta és hozzáadta ezt a szokást a karakteréhez. Karizmájának újabb menő vonása lett.

Mission: Impossible II

A színész, aki Tom Cruise partnere volt a forgatás során, majdnem kiszúrta a szemét, amikor kést rántott Tomra. A színészt egy a kés fogantyúján lévő biztonsági kábel mentette meg.

Rocky

Amikor a reggeli kocogás jelenetet forgatták, Sylvester Stallone egy igazi piacon futott keresztül, mert a film költségvetése nem volt elég nagy a tömegjelenetekhez. Az egyik ilyen kocogás során egy eladó dobott neki egy narancsot. Stallone nem jött zavarba, elkapta a narancsot, és megköszönte az eladónak. A jelenet a filmben maradt.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

A jelenetben, ahol Ron és Harry egy mágikus főzet segítségével Crabbe-vá és Goyle-á változnak, találkoznak Malfoyval a folyosón. A következő párbeszéd Malfoy és Harry között zajlik, aki elfelejtette levenni a szemüvegét:

– Miért viselsz szemüveget?
– Olvastam.
– Olvastál? Nem tudtam, hogy tudsz olvasni.

Az utolsó mondat tiszta improvizáció volt, mert Tom Felton egyszerűen elfelejtette a szövegét, de nem jött zavarba. A csípős megjegyzés olyan jól illett Malfoy karakteréhez, hogy a filmben maradt.

Titanic

Jól ismert tény, hogy DiCaprio szeret improvizálni és valami egyedit hozzáadni a karaktereihez. És a híres kifejezés: “Én vagyok a világ királya!” a Titanicból is improvizáció volt. Ma már alig lehet elképzelni a filmet enélkül.

Éjféli cowboy

Az a jelenet, ahol a főszereplőket majdnem elütötte egy taxi, nem szerepel a forgatókönyvben. Dustin Hoffman nem hagyta magát (azonban eldobta a cigarettáját), nem esett ki a szerepéből, és elmondott a sofőrnek mindent, amit róla gondolt. Ennek eredményeként a híres “Nem látod, hogy jövök?!” a filmben maradt.

betöltés...